GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

DHL Express počeo s elektrifikacijom flote

DHL Express počeo s elektrifikacijom flote
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.08.2021 / 15:54
Autor: SEEbiz
BONN - Alice je vodeći svjetski potpuno električni zrakoplov koji teretnim i putničkim zračnim prijevoznicima omogućuje upravljanje flotama s nultom emisijom.

 Eviation očekuje da će isporuku ovih aviona DHL Expressu izručiti već 2024. godine. Kasnije ove godine planiran je i njezin prvi let.

„Čvrsto vjerujemo u budućnost s logistikom bez emisija“, kaže John Pearson, izvršni direktor DHL Expressa.

„Na putu prema zelenim logističkim operacijama elektrifikacija svih vrsta prijevoza igra ključnu ulogu i značajno će pridonijeti našem globalnom cilju održivosti i nulte emisije. DHL Express desetljećima je poznat kao pionir u zrakoplovnoj industriji. U tvrtki Eviation smo našli savršenog partnera koji s nama dijeli istu svrhu i zajedno ćemo krenuti u novu eru održivog zrakoplovstva.”

Zrakoplovom može upravljati jedan pilot i prevesti 1.200 kilograma težak teret. Za punjenje po satu leta bit će potrebno 30 minuta ili manje, a avion će imati domet od 815 kilometara (440 nautičkih milja).

Električni teretni avion koristit će se u svim okruženjima koja trenutno opslužuju klipni i turbinski zrakoplovi. Njegovi napredni elektromotori imaju manje pokretnih dijelova s ciljem povećanja pouzdanosti i smanjenja troškova održavanja.

Operativni softver koji upravlja Alice kontinuirano prati performanse kako bi osigurao optimalnu učinkovitost. Idealan je za tranzicijske rute i zahtijeva manje ulaganja u infrastrukturu. Električni se zrakoplovi mogu puniti tijekom utovara i istovara čime se osigurava brzo vrijeme obrade ključno za stroge rasporede DHL Expressa.

„Ovaj je zrakoplov zbog svog raspona i kapaciteta fantastično održivo rješenje za našu globalnu mrežu“, kaže Travis Cobb, EVP globalnih operacija i zrakoplovstva DHL Expressa.

„Naš je cilj dati značajan doprinos smanjenju emisije ugljika, a ovaj napredak u floti i tehnologiji bit će dug put do postizanja daljnjih smanjenja ugljika. Za nas i naše klijente ovo je vrlo važan korak na našem putu prema dekarbonizaciji i korak naprijed za zrakoplovnu industriju u cjelini.“

„Od prvog dana postavili smo odvažan cilj transformirati zrakoplovnu industriju i stvoriti novu eru, eru električnih zrakoplova“, kaže izvršni direktor Eviationa Omer Bar-Yohay. „Partnerstvo s tvrtkama poput DHL-a koje su vodeće u održivom prijevozu e-tereta dokaz je da nas očekuje električno doba. Ova najava značajna je prekretnica u našoj potrazi za promjenom budućnosti leta širom svijeta.“

Dekarbonizacija operacija jedan je od glavnih stupova novog Plana održivosti DPDHL Grupe objavljenog ranije ove godine.

Tagovi: DHL Express, Eviation, elektrifikacija flote
PROČITAJ I OVO
Niz zanimljivih panela na Weekend Media Festivalu
WMF
Niz zanimljivih panela na Weekend Media Festivalu
ROVINJ – Bogat i sadržajan subotnji program održan u sjajnoj atmosferi prostora stare Tvornice duhana u Rovinju osigurao je sudionicima ovogodišnjeg 14. Weekenda uvid u brojne aktualne teme, kao što su: promjena u poslovanju tijekom izazovnih vremena, uloga i pozicija građanskih inicijativa u društvu, najnoviji trendovi u robotici i gaming industriji te regulative u medijskom prostoru.
Analitičari: Pivac u pravom trenutku ulazi u Podravku
TAJMING
Analitičari: Pivac u pravom trenutku ulazi u Podravku
ZAGREB - Pivac, Pevec smatra da je on svjestan stanja u Podravci te da ulaganje u njene dionice ne znači da je želi preuzeti, već da je prepoznao dobar trenutak za kupnju kao financijski ili portfolio investitor.
Revita demantira odlazak s hrvatskog tržišta
DEMANTI
Revita demantira odlazak s hrvatskog tržišta
BEOGRAD - Kompanija Revita nastavlja svoje poslovanje na hrvatskom tržištu usprkos pokušajima bivših poslovnih partnera da je diskreditiraju i dovedu kupce u zabludu da brend Revita više ne postoji.
Artuković: Franck nije na prodaju
JASNA PORUKA
Artuković: Franck nije na prodaju
ZAGREB - Franck razmatra prilike u regiji, zanima nas akvizicija tvrtke koja ima srodan asortiman... Zainteresirani smo za razgovore. Franck ima još potencijala za rast i razvoj.
Na godinu dana odgođen početak rada Podravkine tvornice kod Mostara
VEĆI KAPACITETI
Na godinu dana odgođen početak rada Podravkine tvornice kod Mostara
MOSTAR - Početak proizvodnje u prehrambenoj tvornici u Kruševu pored Mostara, koja je zajednički projekt tvrtki Marinada i Podravke, odgođen je za godinu dana, ali je istovremeno povećan kapacitet prerade.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE