GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

DHL Express osniva zrakoplovnu kompaniju u Austriji

DHL Express osniva zrakoplovnu kompaniju u Austriji
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.05.2021 / 10:02
Autor: SEEbiz
BEČ - Zbog rastuće potražnje potaknute ubrzanim rastom internetske trgovine, DHL Express reorganizirat će svoju međunarodnu zrakoplovnu mrežu.

Ovaj tjedan započeo je postupak osnivanja njihove zrakoplovne kompanije u Austriji.

Glasnogovornik DHL-a objasnio je: „DHL-ova zračna mreža temelji se na više zrakoplovnih kompanija, stoga je to nastavak našeg trenutnog operativnog modela. Pregledali smo nekoliko mogućnosti u različitim europskim zemljama, ali Austrija / Beč pružili su stabilne političke i ekonomske uvjete, a ujedno i najprikladnije za DHL iz zrakoplovne i zemljopisne perspektive.

"Plan leta gotovo će ostati kao i postojeći, jer osnivamo zrakoplovnu tvrtku s administrativnim uredima u blizini Beča - a ne novo operativno središte."

DHL Air Austria ostat će uglavnom usredotočen na EU, ali pet od 23 flote od 757 brodova ostat će u DHL Air UK. Glasnogovornik je priznao da su promjene u operaciji u Velikoj Britaniji djelomično odgovor na Brexit.

Tagovi: DHL Express, online trgovina, prijevoz tereta
PROČITAJ I OVO
Bloomberg Adria započinje s radom 2022. godine
SERVISI
Bloomberg Adria započinje s radom 2022. godine
ZAGREB – Bloomberg Media i Mtel Swiss, pružatelj televizijskih usluga koji je u većinskom vlasništvu operatora Telekom Srbija, danas su najavili sporazum o stvaranju prve regionalne multiplatformske mreže za vijesti za područje jugoistočne Europe, s redakcijama u Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji, Bosni i Hercegovini i Sjevernoj Makedoniji.
Fortenova grupa prodaje uredski prostor u sklopu Ciboninog tornja
PRODAJA
Fortenova grupa prodaje uredski prostor u sklopu Ciboninog tornja
ZAGREB - Fortenova grupa izvijestila je u petak da je donijela odluku o prodaji uredskog prostora u njezinu vlasništvu u sklopu Ciboninog tornja u Zagrebu, a posredništvo u procesu prodaje povjereno je tvrtki Colliers, globalnim konzultantima za komercijalne nekretnine.
Valamar otvara prvo održivo eko ljetovalište u Hrvatskoj
INVESTICIJE
Valamar otvara prvo održivo eko ljetovalište u Hrvatskoj
POREČ – Prema jučerašnjoj odluci Nadzornog odbora Helios Farosa d.d., Valamar i PBZ Croatia osiguranje d.d. za upravljanje obveznim mirovinskim fondovima u 2022. godini nastavljaju sa značajnim investicijama u repozicioniranje turističkog portfelja u Stari Gradu na otoku Hvaru na 4* i 5* u vrijednosti od 220 milijuna kuna.
Ikea ide u radikalni zaokret
OPSKRBNI LANCI
Ikea ide u radikalni zaokret
ZAGREB - Najveći svjetski trgovac namještajem bori se s problemima u lancu opskrbe, no unatoč tomu online prodaja je za vrijeme pandemije znatno porasla, prenosi Bloomberg.
Lego uvodi novo pravilo kod proizvodnje igračaka
PROMJENE
Lego uvodi novo pravilo kod proizvodnje igračaka
KOPENHAGEN - Popularni danski proizvođač igračaka za djecu Lego najavio je pokretanje kampanje kojom žele ukloniti "rodnu pristranost" iz svojih proizvoda, kako bi spriječii “nejednake i ograničavajuće” stavove prema kreativnosti i igranju među djecom, poručili su iz kompanije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE