GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Deutsche Bahn izabrao uži krug potencijalnih kupaca DB Schenkera

Deutsche Bahn izabrao uži krug potencijalnih kupaca DB Schenkera
UŽI KRUG
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.05.2024 / 17:39
Autor: SEEbiz
BERLIN - Njemačka državna željeznica Deutsche Bahn suzila je popis potencijalnih kupaca podružnice za teretnu logistiku DB Schenker na četiri, rekli su u petak za dpa izvori upoznati s ugovorom.

Potencijalni ponuđači uključuju privatne ulagače i tvrtke iz Europe i Bliskog istoka, rekli su izvori.

Deutsche Bahn stavio je DB Schenker na prodaju i zatražio neobvezujuće ponude za tvrtku kćer.

Preostala četiri potencijalna kupca sada će dobiti detaljnije informacije o poslovanju i financijama DB Schenkera prije poduzimanja sljedećeg koraka podnošenja obvezujućih ponuda.

Pojedinosti neobvezujućih ponuda, uključujući iznose ponuđene za DB Schenker, do petka nisu bile objavljene.

Izvori bliski dogovoru, međutim, rekli su da su dosad primljene ponude atraktivne i da bi prodaju teretne podružnice učinile ekonomski povoljnijom za Deutsche Bahn.

Ponude sugeriraju da bi željeznica mogla zaraditi više prodajom nego nastavkom upravljanja podružnicom, rekli su izvori.

U prosincu 2022. nadzorni odbor Deutsche Bahna naložio je upravi tvrtke da "ispita i pripremi prodaju do 100% DB Schenkera".

Deutsche Bahn kupca je počeo tražiti krajem prošle godine.

Očekuje se da će prodaja tvrtke kćeri, koja ekonomski dobro stoji, zaraditi milijarde eura. Deutsche Bahn očekuje da će prihod iskoristiti za smanjenje značajnih nepodmirenih dugova željeznice, koji su nedavno narasli na oko 34 milijarde eura (37 milijardi dolara).

Kritičari već dugo pozivaju na prodaju jer vjeruju da se DB Schenker - sa svojim velikim udjelom cestovnog, zračnog i pomorskog transporta - ne uklapa u temeljnu željezničku djelatnost Deutsche Bahna.

Prošle je godine Deutsche Bahn prodao svoju podružnicu Arriva koja se bavi autobusnim i željezničkim prometom sa sjedištem u Velikoj Britaniji.

Tagovi: Deutsche Bahn, DB Schenker, Arriva
PROČITAJ I OVO
Atlantic Grupa pripojila Eurocenter d.o.o.
PRIPOJENJE
Atlantic Grupa pripojila Eurocenter d.o.o.
ZAGREB - Danas je održana Skupština društva Atlantic Eurocenter d.o.o. na kojoj je donesena odluka o pripajanju te davanju suglasnosti na Ugovor o pripajanju društva Atlantic Eurocenter d.o.o. društvu Atlantic Grupa d.d., skopljen dana 10. svibnja 2024.
Skupština Metalca odobrila dividendu od 90 RSD
DIVIDENDA
Skupština Metalca odobrila dividendu od 90 RSD
BEOGRAD - Skupština akcionara gornjomilanovačkog Metalca (MTLC), održana 7. juna, usvojila je sve predložene odluke, uključujući i odluku o raspodeli dobiti.
Ponude za Fortenovin agrobiznis: Osim Podravkine navodno stigle još dvije
NESLUŽBENO
Ponude za Fortenovin agrobiznis: Osim Podravkine navodno stigle još dvije
ZAGREB - Nakon što su iz Podravke u petak objavili kako su završili dubinsko snimanje poljoprivrednih kompanija Fortenove i predali obvezujuću ponudu za njihovu kupnju, doznaje se kako su ponude predali i iz mađarske Mészáros Grupe te iz Žita i Osatina Grupe.
Svaki drugi zagrebački tramvaj tehnički neispravan
ALARMANTNO
Svaki drugi zagrebački tramvaj tehnički neispravan
ZAGREB - Tramvaji zagrebačkim prugama i dalje "jure" brzinom od prosječnih 12 kilometara na sat, stari su u prosjeku 29,5 godina, a tehnički ih je ispravno tek 57 posto.
Kako posluje tvrtka Marka Livaje?
ZANIMLJIVO
Kako posluje tvrtka Marka Livaje?
ZAGREB - Kad je Marko Livaja u srpnju 2022. stavio potpis na novi petogodišnji ugovor s Hajdukom, nije objavljeno i koliko će zarađivati u narednom razdoblju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE