GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Deranja: Novi direktor Uljanika sigurno neće moći učiniti ništa

Deranja: Novi direktor Uljanika sigurno neće moći učiniti ništa
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.10.2018 / 19:09
Autor: SEEbiz / Glas Istre
PULA - Predsjednica Uprave Tehnomonta i čelnica Hrvatske udruge poslodavaca Gordana Deranja kaže kako je u priči oko Uljanika još uvijek previše nepoznanica da bi sama promjena Uprave Uljanika mogla jamčiti čak i minimalne pomake na bolje.

"Doista je teško u ovom trenutku nagađati tko bi nakon smjene aktualne uprave mogao biti spreman preuzeti vođenje Uljanika. Prvi razlog je što je situacija katastrofalna, odnosno svakim danom sve gora, a drugi i možda još važniji što još uvijek nitko ne zna što je rješenje. Postoji li ono uopće? Ukoliko se ide u restrukturiranje onda nova Uprava i razgovor o njoj imaju smisla, međutim ako država ne namjerava stati iza tog procesa, onda se ide prema stečaju, u brodogradilište će doći stečajni upravitelj, eventualno završiti brodove koji su u izradi i priča će biti gotova", kaže Deranja.

Podsjeća kako ni devet mjeseci od pokretanja procesa javnost nema informaciju o tome ide li se u Bruxelles s Planom restrukturiranja i što je ponuđeno u njegovoj novoj varijanti.

"To su sve veliki upitnici i dok na njih nema konkretnog odgovora, sama činjenica tko će u ovom trenutku doći na čelo Uljanika potpuno je nevažna. Ta osoba, oslanjajući se isključivo na svoju menadžersku sposobnosti, u brodogradilištu sigurno neće moći učiniti ništa, jer je tamo sve upropašteno. Novca nema već jako dugo vremena, a izvjesno je da nema ni načina kako bi ga se u nekom razumnom roku moglo zaraditi, da se barem osigura plaćanje materijala i radnika. Bez pomoći sa strane, što bi u takvoj jednoj situaciji bilo koji menadžer uopće mogao pokrenuti", pita se Deranja.

Druga bi stvar bila, kaže, kad bi znali što će se u budućnosti događati s Uljanikom.

"Ukoliko je opcija stečaj, onda o menadžerima ne treba ni razmišljati jer će se stvari dešavati same po sili zakona, međutim ukoliko se donese odluka da se ide u restrukturiranje s planom koji predviđa nastavak brodogradnje, onda na to mjesto treba doći ozbiljna i korektna osoba, s vizijom kamo to brodogradilište ide i sposobnostima da ga do tog cilja mogu dovesti. Izuzetno važno bi bilo i da se radi o vjerodostojnoj osobi koja svojim planovima čvrsto stoji na zemlji i koja ima sposobnost oko tih svojih ciljeva okupiti i radnike i struku. Stoga - i zbog radnika i zbog javnosti - netko mora već jednom jasno reći ide li se u program restrukturiranja brodogradilišta ili ne, odnosno ide li se u stečaj, kazala je Deranja. 

Tagovi: Gordana Deranja, Uljanik, Tehnomont, brodogradnja
PROČITAJ I OVO
Air Serbia kreće s letovima za Kinu
NAJAVE
Air Serbia kreće s letovima za Kinu
BEOGRAD - Pošta Srbije najavila je nedavno kako se očekuje da će Air Serbia uskoro pokrenuti letove za Daleki istok, što će stvoriti dodatne mogućnosti prijevoza poštom.
Lufthansa smanjila gubitak
POBOLJŠANJE
Lufthansa smanjila gubitak
FRANKFURT - Njemački zračni prijevoznik Lufthansa priopćio je danas da je dodatno smanjio gubitke u drugom tromjesečju 2021. godine i zabilježio prvi pozitivan novčani tok od početka korona krize, zahvaljujući bržem smanjenju troškova od planiranog.
Ryanair kreće s letovima na liniji Trst-Bruxelles
LETOVI
Ryanair kreće s letovima na liniji Trst-Bruxelles
RIJEKA - U nedjelju 31. listopada 2021. polijeće nova linija Trst-Bruxelles kojom upravlja Ryanair.
Ukrajinski sud vraća u državno vlasništvo tvornicu titana
POTEZI
Ukrajinski sud vraća u državno vlasništvo tvornicu titana
KIJEV - Ukrajinski sud odlučio je vratiti u stopostotno državno vlasništvo tvornicu titana i magnezija koja je u 49-postotnom vlasništvu ukrajinskog oligarha Dmitrija Firtaša, izvijestio je specijalizirani ured za suzbijanje korupcije (SAP).
Ogroman rast gubitka Barske plovidbe
SVE GORE
Ogroman rast gubitka Barske plovidbe
BAR - Barska plovidba je za šest mjeseci ove godine ostvarila gubitak u poslovanju od 1,6 miliona eura, što je značajno lošiji rezultat u odnosu na isti period prošle godine kada je minus iznosio 125 hiljada eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE