GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Demostat: Hrvatska gradi autoputeve mnogo brže od Srbije

Demostat: Hrvatska gradi autoputeve mnogo brže od Srbije
AUTOPUTEVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.08.2018 / 19:00
Autor: SEEbiz / Beta
BEOGRAD - Izgradnja Koridora 10 i 11 u Srbiji kasni zbog loše pripreme radova i dokumentacije, zakasnele eksproprijacije, nepostojanja domaće gradjevinske operative i nerealnih obećanja datih iz političkih razloga, preneo je danas Istraživačko-izdavački centar Demostat.

Izgradnja auto-puteva u Hrvatskoj odvija se, kako se navodi, znatno brže i jednostavnije nego u Srbiji.

"Izgradnja kapitalnog auto-puta Zagreb -Split, projekta koji se može meriti sa veličinom i značajem Koridora 10 i 11 započeta je 2002. godine i završena za svega tri godine", navodi Demostat.

Dodaje se da je ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović izjavila da će Koridor 10 biti završen do kraja februara ove godine, a zatim pomerila rok za kraj godine.

Demostat podseća da je prvi rok u kome je Koridor 10 trebalo da bude završen, a obećanje je dao tadašnji ministar infrastrukture Milutin Mrkonjić, bio 2014. godina.

Pre njega obećanje o završetku auto-puta na Koridoru 10, kako se ističe, davali su bivši ministar finansija Mladjan Dinkić sa rokom do 2011. godine, a potom je bivši predsednik Srbije Boris Tadić obećao da će Vlada "ispuniti obećanje i završiti ga, ali je 2012. godine pao sa vlasti", a da ga nije završio.

Kasni i završetak Koridora 11 za koji su pripremni radovi započeti 2013. godine jer kako se navodi, radovi na dve deonice koje gradi kineska kompanija "Šandong haj spid" nisu završeni do kraja prošle godine.

"Radovi na deonicama od Obrenovca do Uba i od Lajkovca do Ljiga, koji su trebalo da budu privedeni kraju tokom novembra prošle godine, završeni su tek oko 75 odsto", naveo je Demostat.

Tagovi: Demostat, autoputevi, Koridor 10, Koridor 11
PROČITAJ I OVO
Hoteli Maestral: PND Strategija prenosi dionice manjinskih vlasnika na glavnog dioničara
POTEZI
Hoteli Maestral: PND Strategija prenosi dionice manjinskih vlasnika na glavnog dioničara
DUBROVNIK - Dionice Hotela Maestral danas su bile najveće dobitnice na Zagrebačkoj burzi. Cijena im je uzletjela 22,2 posto, na 330 kuna, uz 16,3 tisuće kuna prometa.
IGH nastavlja ugovarati nove poslove
POSLOVI
IGH nastavlja ugovarati nove poslove
ZAGREB - Institut IGH, d.d. je kao vodeći član zajednice ponuditelja, uz IGH d.o.o. Mostar, Integru d.o.o. Mostar te GEOCON d.o.o. Čitluk, potpisao ugovor s JP Autoceste Federacije BiH d.o.o. za izradu idejnog i glavnog projekta brze ceste Mostar-Široki Brijeg-granica RH, dionica Polog-granica RH (40,5 km) približne vrijednosti od 29,9 milijuna HRK (7.765.911,00 BAM).
Sarajevski kiseljak isplatio regres svim svojim zaposlenicima
REGRES
Sarajevski kiseljak isplatio regres svim svojim zaposlenicima
SARAJEVO - Bez obzira na poslovne izazove koje je donijela pandemija, najveći proizvođač mineralne vode u BiH, kompanija Sarajevski kiseljak, nastavila je tradiciju te i ove godine isplatila regres svim svojim zaposlenicima.
dm i Glovo postaju partneri: Od sada proizvodi iz dm-a stižu direktno na vašu adresu
PARTNERSTVO
dm i Glovo postaju partneri: Od sada proizvodi iz dm-a stižu direktno na vašu adresu
BEOGRAD – Kompanija dm drogerie markt, u saradnji sa Glovom, pokrenula je novu uslugu kojom je omogućena dostava proizvoda iz dm-a na kućnu adresu. Putem Glovo zvaničnog sajta ili aplikacije kupci mogu da poruče proizvode koji će im biti dostavljeni za najviše 60 minuta.
Otkazi i smanjivanje plaća u Styriji
MEDIJI U KRIZI
Otkazi i smanjivanje plaća u Styriji
ZAGREB - Medijska kuća Styria, izdavač 24sata, Večernjeg lista i Poslovnog dnevnika, u najavljenoj racionalizaciji poslovanja krenula je s otpuštanjem tridesetak zaposlenika i smanjivanjem plaća novinarima, medijskim zaposlenicima i menadžerima u 24sata od 5 do 25 posto
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE