GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Delta Holding: Prihod 618,8 miliona evra u 2021.

Delta Holding: Prihod 618,8 miliona evra u 2021.
DOBRA GODINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.02.2022 / 19:35
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Delta Holding je prošle godine ostvario prihode od 618,8 miliona evra i EBITDA-u od 63 miliona evra.

Na godišnjoj konferenciji za novinare Milka Vojvodić, generalni direktor Delta holdinga i viši potpredsednik ove kompanije za finansije i ekonomiju istakla je da je ovo najuspešnija godina u istoriji Delta holdinga.

- Prema ovim rezultatima 2021. godina je nauspešnija u poslovanju Delte, od 2011. godine kada se kompanija odlučila za krupan zaokret u svom portfoliju i napustila biznis maloprodaje, izjavila je Vojvodić dodavši da je prošle godine u budžet uplaćeno 126,7 miliona eura.

Najveća investicija Delta holdinga, platforma za e-commerce Ananas trebalo bi da počne sa radom već sljedeće nedelje, a do 2025. godine ulaganje u ovu platformu dostići će 100 miliona eura, a trebalo bi da zapošljava 900 ljudi.

Marija Desivojević, viša potpredsednica Delta holdinga zadužena za strategiju i razvoj, istakla je da je ova platforma namenjena celom regionu.

- Trenutno imamo 80 zaposlenih uz još 100 zaposlenih u partnerskim kompanijama koji su posvećeni ovom projektu. Akcenat stavljamo na logistiku i želimo da ispunimo obećanje da ono što se naruči bude isporučeno već sutradan, rekla je Desivojević.

Najveći doprinos rezultatima Delte prošle godine ostvario je Delta agrar sa 260 miliona eura prihoda. U poljoprivredu je investirano 28,5 miliona eura, uključujući nove zasade jabuka, Dunavku, ali i novu hladnjaču od 12 miliona eura za tretiranje trešanja, kao i novu sušaru za sjemenski kukuruz u Somboru od četiri miliona eura.

Delta real estate je doprinio prihodima holdinga sa sedam odsto, ali EBITDA-i (zarade prije plaćanja kamata, poreza, deprecijacije i amortizacije) sa čak 30 odsto.

Angelina Nekić, direktorka kompanije najavila je za ovu godinu investicije od 45,5 miliona eura i to mahom u Sava Centar. Pored toga ulagaće i u Blok 20 i izgradnju distributivnog centra za kompaniju.

Sa 65 miliona eura prihodima holdinga je doprinijela i distrubucija Delta DMD, a logistički dio kompanije je uprkos izazovima zbog problema u kontejnerskom brodskom prevozu i prekidu u lancima distribucije povećala prihode za 52 odsto u odnosu na prethodnu godinu. Što se tiče Delta Auta, kompanija će ove godine graditi prodajni centar preko puta Delta City-ia, na 15.000 kvadrata i za 21 miliona eura.

Tagovi: Delta Holding, Ananas, Milka Vojvodić, Miroslav Mišković, Marija Desivojević
PROČITAJ I OVO
Don Don nudi 6.047 dinara po akciji Žitopeka
PONUDA
Don Don nudi 6.047 dinara po akciji Žitopeka
BEOGRAD - Beogradski Don Don, u vlasništvu istoimene slovenačke kompanije, objavio je ponudu za preuzimanje akcija niškog proizvođača hleba i peciva Žitopek.
Allianz kupuje udjel u kineskom Guomin Pensionu
ŠIRENJE
Allianz kupuje udjel u kineskom Guomin Pensionu
MUNCHEN - Allianz Global Investors (AGI), investicijska podružnica njemačkog osiguravateljskog diva Allianza, dobio je zeleno svjetlo za kupnju udjela u kineskom divu u sektoru mirovinskog osiguranja Guomin Pensionu.
Češki ponuđač za Vistu ponovno podiže ponudu
PONUDA
Češki ponuđač za Vistu ponovno podiže ponudu
NEW YORK - Rat ponudama za Vista Outdoor, matičnu tvrtku CamelBak boca za vodu i Remington streljiva, ponovno je eskalirao.
Vujnovac u Švicarskoj osnovao investicijski holding, evo na što cilja
STRATEŠKI
Vujnovac u Švicarskoj osnovao investicijski holding, evo na što cilja
ZAGREB - Pavao Vujnovac osnovao je Sustainable Solutions Holding (SSH), krovni investicijski holding koji će upravljati udjelima u kompanijama u kojima je ovaj hrvatski gospodarstvenik dosad imao izravno vlasništvo kao fizička osoba.
Poslodavci koji dobro ispituju zadovoljstvo zaposlenika imaju gotovo 60% nižu fluktuaciju
ZADOVOLJSTVO
Poslodavci koji dobro ispituju zadovoljstvo zaposlenika imaju gotovo 60% nižu fluktuaciju
ZAGREB - U posljednjih je pet godina porastao broj organizacija koje redovno provode ispitivanja angažiranosti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE