GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Delta Holding: Prihod 618,8 miliona evra u 2021.

Delta Holding: Prihod 618,8 miliona evra u 2021.
DOBRA GODINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.02.2022 / 19:35
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Delta Holding je prošle godine ostvario prihode od 618,8 miliona evra i EBITDA-u od 63 miliona evra.

Na godišnjoj konferenciji za novinare Milka Vojvodić, generalni direktor Delta holdinga i viši potpredsednik ove kompanije za finansije i ekonomiju istakla je da je ovo najuspešnija godina u istoriji Delta holdinga.

- Prema ovim rezultatima 2021. godina je nauspešnija u poslovanju Delte, od 2011. godine kada se kompanija odlučila za krupan zaokret u svom portfoliju i napustila biznis maloprodaje, izjavila je Vojvodić dodavši da je prošle godine u budžet uplaćeno 126,7 miliona eura.

Najveća investicija Delta holdinga, platforma za e-commerce Ananas trebalo bi da počne sa radom već sljedeće nedelje, a do 2025. godine ulaganje u ovu platformu dostići će 100 miliona eura, a trebalo bi da zapošljava 900 ljudi.

Marija Desivojević, viša potpredsednica Delta holdinga zadužena za strategiju i razvoj, istakla je da je ova platforma namenjena celom regionu.

- Trenutno imamo 80 zaposlenih uz još 100 zaposlenih u partnerskim kompanijama koji su posvećeni ovom projektu. Akcenat stavljamo na logistiku i želimo da ispunimo obećanje da ono što se naruči bude isporučeno već sutradan, rekla je Desivojević.

Najveći doprinos rezultatima Delte prošle godine ostvario je Delta agrar sa 260 miliona eura prihoda. U poljoprivredu je investirano 28,5 miliona eura, uključujući nove zasade jabuka, Dunavku, ali i novu hladnjaču od 12 miliona eura za tretiranje trešanja, kao i novu sušaru za sjemenski kukuruz u Somboru od četiri miliona eura.

Delta real estate je doprinio prihodima holdinga sa sedam odsto, ali EBITDA-i (zarade prije plaćanja kamata, poreza, deprecijacije i amortizacije) sa čak 30 odsto.

Angelina Nekić, direktorka kompanije najavila je za ovu godinu investicije od 45,5 miliona eura i to mahom u Sava Centar. Pored toga ulagaće i u Blok 20 i izgradnju distributivnog centra za kompaniju.

Sa 65 miliona eura prihodima holdinga je doprinijela i distrubucija Delta DMD, a logistički dio kompanije je uprkos izazovima zbog problema u kontejnerskom brodskom prevozu i prekidu u lancima distribucije povećala prihode za 52 odsto u odnosu na prethodnu godinu. Što se tiče Delta Auta, kompanija će ove godine graditi prodajni centar preko puta Delta City-ia, na 15.000 kvadrata i za 21 miliona eura.

Tagovi: Delta Holding, Ananas, Milka Vojvodić, Miroslav Mišković, Marija Desivojević
PROČITAJ I OVO
Feal uvećava proizvodnju za još 27.000 tona
DOBRA GODINA
Feal uvećava proizvodnju za još 27.000 tona
ŠIROKI BRIJEG - Proizvodni kapaciteti širokobrijećke tvrtke Feal stalno se proširuju.
Frankfurtska zračna luka u ponedjeljak otkazuje sav redoviti zračni promet
ZRAČNI PRIJEVOZ
Frankfurtska zračna luka u ponedjeljak otkazuje sav redoviti zračni promet
FRANKFURT - Nakon što su sindikati u prometnom sektoru najavili štrajk diljem zemlje, najprometnija njemačka zračna luka, Frankfurtska zračna luka, otkazala je sav redoviti zračni promet sljedećeg ponedjeljka.
Plava laguna: Dividenda po redovnoj i povlaštenoj dionici
PODJELA DOBITI
Plava laguna: Dividenda po redovnoj i povlaštenoj dionici
POREČ - Plava laguna je izvijestila da je na izvanrednoj glavnoj skupštini dionesena odluka da se iz zadržane dobiti izdvaja 53 milijuna eura za isplatu redovne i povlaštene fiksne dividende imateljima povlaštenih dionica.
Arena Hospitality Group isplaćuje dividendu
DIVIDENDA
Arena Hospitality Group isplaćuje dividendu
PULA - Arena Hospitality Group danas je objavila poziv za glavnu skupštinu koja će se održati 27. travnja, i na kojoj će, između ostalog biti donijeta odluka o isplati dividende od 0,7 eura po dionici iz zadržane dobiti.
Hrvatski Telekom povećava dividendu
DIVIDENDA
Hrvatski Telekom povećava dividendu
ZAGREB - Hrvatski Telekom je danas izvijestio da Uprava i Nadzorni odbor predlažu glavnoj skupštini raspodjelu neto dobiti iz 2022. godine na način da se dio neto dobiti u iznosu od 86,6 milijuna eura isplati kao dividenda što iznosi 1,1 euro po dionici (8,29 kuna) po dionici i više je za 3,6 posto u odnosu na lani isplaćenu. U odnosu na cijenu dionice to predstavlja dividendni prinos od 4,3 posto.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE