GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Delta Holding najveća ekonomska celina u Srbiji

Delta Holding najveća ekonomska celina u Srbiji
RANGIRANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.10.2018 / 14:33
Autor: SEEbiz / Beta
BEOGRAD - Najveća ekonomska celina u Srbiji u 2017. bila je kompanija Delta Holding iz Beograda koja je pored matičnog društva obuhvatala 55 zavisnih pravnih lica, od kojih je 17 poslovalo u inostranstvu, objavila je Agencija za privredne registre (APR).

Na drugom mestu je novosadska Industrija mesa Matijević koja je imala 41 zavisno društvo, a jedno od njih je poslovalo u inostranstvu.

U okviru MK grupe iz Beograda poslovala su 32 zavisna i pridružena pravna lica, od kojih su tri poslovala u inostranstvu.

Veliki broj konsolidovanih pravnih lica u 2017. godini imale su i ekonomske celine I&F McCANN grupa iz Beograda (30), Koefik iz Beograda (27 zavisna pravna lica), MPZ Agrar iz Beograda (27) i MK holding iz Beograda (26).

Kako je saopštio APR, u privredi Srbije u 2017. godini poslovalo je 649 ekonomskih celina, a konsolidovani finansijski izveštaji obradjeni su za 641 celinu, u kojima su matična privredna društva imala kontrolu nad 1.939 zavisnih i pridruženih pravnih lica.

Navedeno je da iako su poslovale tri ekonomske celine više nego 2016. godine, a broj zavisnih i pridruženih pravnih lica povećan za 26, broj radnika u tim celinama je smanjen za 2.941, na 298.925.

Ukupni prihodi ekonomskih celina u 2017. iznosili su oko 3.502 milijardi dinara, što je 1,5 odsto više nego prethodne godine. Rashodi su smanjeni za 1,6 odsto i iznosili su oko 3.257 milijardi dinara.
Neto dobit iznosila je 210 milijardi dinara, što je 88,4 odsto više od prošlogodišnjeg. Neto dobit je uknjižilo 537 ekonomskih celina, a gubitak 104.

Tagovi: Delta Holding, Industrija mesa Matijević, MK Grupa, Koefiz, McCann Beograd
PROČITAJ I OVO
Podravka najpozitivnija hrvatska kompanija u očima potrošača
ISTRAŽIVANJE
Podravka najpozitivnija hrvatska kompanija u očima potrošača
ZAGREB - Prema istraživanju agencije Ipsos, proizvodnja hrane i pića najbolje je ocijenjena industrija u Hrvatskoj – njoj 73 posto ispitanika u Hrvatskoj daje ocjenu 4 ili 5, a samo šest posto jedinicu.
Franck pokrenuo webshop
POTEZI
Franck pokrenuo webshop
ZAGREB – Franck je predstavio svoj službeni webshop, novi prodajni kanal osmišljen prema potrebama i navikama modernih potrošača.
EK razmatra uvođenje novog korporativnog poreza
POREZI
EK razmatra uvođenje novog korporativnog poreza

BRUXELLES - Europska komisija razmatra novi korporativni porez kojim bi financirala otplatu duga vezanog za planirana izdvajanja za pomoć europskim gospodarstvima i sektorima najteže pogođenima koronakrizom, objavila je u ponedjeljak Komisija.

Institut IGH: Uzletjela EBITDA, neto gubitak 3,4 milijuna kuna
PRVI KVARTAL
Institut IGH: Uzletjela EBITDA, neto gubitak 3,4 milijuna kuna
ZAGREB - Institut IGH u prvom je kvartalu ostavrio poslovne prihode od 50,9 milijuna kuna.
Jadroplov: Otpis duga prema bankama povećao prihode
BRODARI
Jadroplov: Otpis duga prema bankama povećao prihode
SPLIT - Jadroplov je u prvom kvartalu ostvario ukupni prihod u iznosu od 219.712.737 kuna, što je za 170.35.563 kuna više u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE