GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Delta Holding dostavlja ponudu za Centar Sava

Delta Holding dostavlja ponudu za Centar Sava
NAJAVE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.06.2018 / 14:57
Autor: SEEbiz / Beta
BEOGRAD - Delta holding će dostaviti ponudu za učešće u drugoj fazi tendera Grada Beograda za izbor strateškog partnera u upravljanju i rekonstrukciji kongresnog Centra "Sava", rečeno je danas Beti u toj kompaniji u vlasništvu Miroslava Miškovića.

Rok za dostavljanje ponuda ističe u sredu, 20. juna.

Delta je jedina poslala ponudu za učešće u javno-privatnom partnerstvu za rekonstrukciju i upravljanje centrom i kvalifikovala se za drugu fazu tendera.

Tenderom je predvidjeno da privatni partner u rekonstrukciju tog objekta uloži najmanje 12,5 miliona evra i da dostavi biznis plan na period od 10 godina.

Planirano je osnivanje zajedničkog preduzeću u kojem bi Grad Beograd bio vlasnik 51 odsto kapitala, a privatni partner preostalih 49 odsto. Grad Beograd bi u kapital zajedničkog preduzeća uložio imovinu, a partner novac.

Po ranijim najavama potpredsednika Delta Holdinga Živorada Vasića, ako bi ta kompanija postala suvlasnik Centra "Sava", spremna je da preuzme na sebe svaki eventualni gubitak u njegovom poslovanju, a da dobit deli s Gradom Beogradom ukoliko je bude.

On je rekao da bi Delta u kompletnu rekonstrukciju centra uložila 25 miliona evra kako bi Beograd dobio kongresni centar u rangu najboljih u Evropi, ali da ima i prateće sadržaje koji će privući i zadržati i stranog i domaćeg gosta.

"Nudimo Beogradu nešto što do sada nije vidjeno u javno-privatnom partnerstvu: da eventualni gubitak ide na račun Delte kao privatnog partnera, a da eventualnu dobit delimo", kazao je Vasić.

Dodao je da je Delta planirala investicije za kompletnu rekonstrukciju Centra "Sava", tako da dobije novu fasadu, a u unutrašnjosti objekta veliki broj funkcionalih sala.

Delta holding u svom sastavu ima hotele Interkontinental u Ljubljani, Kraun plazu (Crowne Plaza) i Holidej in (HolidayIn) u Beogradu, kao i beogradski Belekspo centar (BelExpoCentar), a gradi Indigo hotel u Beogradu.

Na prvom tenderu za izbor strateškog partnera za Sava centar, raspisanom 2016. godine, javili su se Delta holding i konzorcijum koji su činili Aerodrom "Nikola Tesla", Energoprojekt i Beogradski sajam, ali u drugoj fazi postupka nije stigla nijedna obavezujuća ponuda.

Tagovi: Delta Holding, Centar Sava, Goran Vesić, BelExpoCentar, Crowne Plaza
PROČITAJ I OVO
Disney otpušta blizu 32.000 radnika
REZOVI
Disney otpušta blizu 32.000 radnika
LOS ANGELES - Disney je izvijestio kako je primoran otpustiti blizu 32.000 radnika dok tematski parkovi ove kompanije zjape prazni širom svijeta uslijed teških posljedica pandemije koronavirusa.
Žito i Belje na vrhu prema prihodima u urbanoj aglomeraciji Osijek
VRH
Žito i Belje na vrhu prema prihodima u urbanoj aglomeraciji Osijek
OSIJEK - Poduzetnici urbane aglomeracije Osijek u 2019. godini su ostvarili ukupne prihode u iznosu od 21,5 milijardi kuna, što je 76,5 posto ukupnih prihoda poduzetnika Osječko-baranjske županije, pokazuju podaci Fine.
Montenegro Airlines u velikim problemima zbog narušene likvidnosti
PROBLEMI
Montenegro Airlines u velikim problemima zbog narušene likvidnosti
PODGORICA - Državni avio-prevoznik Montengro Airlines (MA) nije imao uplate iz državnog budžeta nakon 31. avgusta, posluje otežano, nije još isplaćena oktobarska plata, a ima i zaostale obaveze za najam aviona, motora i dug dobavljačima.
Austrian Airlines nakratko se vraća u Zračnu luku Zagreb
POVRATAK
Austrian Airlines nakratko se vraća u Zračnu luku Zagreb

ZAGREB - Austrian Airlines nakratko će obnoviti promet na liniji Beč - Zagreb. U vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana austrijska će kompanija obaviti 14 operacija između glavnih gradova Austrije i Hrvatske.

FlyDubai povećava broj letova za Sarajevo i Beograd
LETOVI
FlyDubai povećava broj letova za Sarajevo i Beograd
SARAJEVO - Flydubai planira da poveća usluge do glavnog grada Srbije sa četiri na pet sedmično počevši od 22. decembra, a operacije do Sarajeva povećao je na četiri sedmično i održavaće ih tokom zimske sezone.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE