GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Deco povećao udeo u Goša Montaži na 19%

Deco povećao udeo u Goša Montaži na 19%
DOKUP
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.10.2019 / 09:25
Autor: SEEbiz / Kamatica / Momentum
BEOGRAD - Proteklih nekoliko sedmica intezivirano je trgovanje akcijama Goše Montaže, a glavni kupac je bila kompanija Deco.

Najveći deo akcija Deco je stekao na nivoima 2.150 i 2.200 dinara. Ova kompanija je objavila putem Beogradske berze da je poslednjim kupovinama stigla do vlasničkog udela od 7,7 odsto. Zajedno sa bosanskom firmom Code doo, Deco kontroliše 18,9 odsto od ukupnog broja akcija.

Goša Montaža je među retkim firmama na Beogradskoj berzi koja posluje bez većinskog vlasnika, a kontrolni paket akcija se nalazi u rukama radnika i menadžera. Sama kompanija poseduje 9,99 procenata sopstvenih akcija.

Goša Montaža je ove godine akcionarima odobrila rekordnu dividendu od 500 dinara po akciji (dividendni prinos na poslednjoj ceni od 23,2 odsto), što se tumači kao odgovor uprave na pokušaj Deca da preuzme kompaniju.

Tagovi: Deco, Goša Montaža, Beogradska berza
PROČITAJ I OVO
Ralph Lauren najavljuje otpuštanja
REZOVI
Ralph Lauren najavljuje otpuštanja
NEW YORK - Američka kompanija Ralph Lauren odlučila smanjiti radnu snagu širom svijeta do kraja svoje fiskalne godine, u okviru sveobuhvatnog plana restrukturiranja.
Fortenova grupa zaprimila niz neobvezujućih ponuda za Ledo i Frikom
PONUDE
Fortenova grupa zaprimila niz neobvezujućih ponuda za Ledo i Frikom
ZAGREB - Fortenova grupa je zaprimila niz neobvezujućih ponuda za preuzimanje kompanija Ledo plus, Ledo Čitluk i Frikom, koje zajedno s nekoliko manjih povezanih kompanija čine Poslovnu grupu zamrznute hrane koja djeluje unutar divizije Prehrana Fortenova grupe.
Tonči Huljić dobio dopuštenje za Radio Toniku
ZELENO SVJETLO
Tonči Huljić dobio dopuštenje za Radio Toniku
ZAGREB - Vijeće za elektroničke medije (VEM) dalo je dopuštenje društvu Tonika d.o.o., glazbenika, tekstopisca i producenta Tončija Huljića za satelitski, internetski, kabelski prijenos i druge dopuštene oblike prijenosa audio programa za kanal Radio Tonika.
Importanne Resortu Finina Zlatna bilanca
PRIZNANJA
Importanne Resortu Finina Zlatna bilanca
ZAGREB - Dubrovačkoj tvrtki Importanne Resort u utorak je dodijeljena Finina nagrada Zlatna bilanca za najuspješnijeg poduzetnika prema financijskom rejtingu u 2019. godini, a uz tu nagradu za sveukupnog pobjednika, dobitnik je i Zlatne bilance za najuspješnijeg poduzetnika u djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane.
TUI dodatno smanjio zimski program zbog koronaograničenja
OČEKIVANO
TUI dodatno smanjio zimski program zbog koronaograničenja
BERLIN - Njemački turoperator TUI objavio je u utorak da je dodatno smanjio zimski program za sezonu 2020/2021. zbog naglih promjena u ograničenjima putovanja kojima vlade nastoje usporiti zarazu Covidom 19.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE