GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Darko Šket vodi stečajni postupak nad RIZ-Odašiljačima

Darko Šket vodi stečajni postupak nad RIZ-Odašiljačima
POSTUPAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.09.2019 / 07:49
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Pokreće se postupak radi utvrđivanja uvjeta za otvaranje stečajnog postupka nad dužnikom RIZ-ODAŠILJAČI.

Za privremenog stečajnog upravitelja imenuje se Darko Šket iz Križevaca. Privremeni stečajni upravitelj ovlašten je stupiti u poslovne prostorije dužnika i ondje provesti potrebne radnje radi ispitivanja postoji li imovina dužnika i mogu li se tom imovinom namiriti troškovi stečajnog postupka.

Zahtjev za pokretanje procedure otvaranja stečaja u RIZ Odašiljačima podnijela je u veljači ove godine Financijska agencija po službenoj dužnosti zbog blokade račune tvrtke dulje od 120 dana.

Šket je, prema rješenju bjelovarskog Trgovačkog suda, dužan u roku 15 dana utvrditi raspoloživu imovinu RIZ Odašiljača i dostaviti pripadajuće izvješće sudu.

Prošlu godinu RIZ Odašiljači završili su s gubitkom od devet milijuna i 776 tisuća kuna. Na taj način dodatno je pogoršan rezultat poslovanja u 2017., kada je tvrtka ostvarila gubitak od četiri milijuna i 600 tisuća kuna.

Pretežiti vlasnik RIZ Odašiljača je država zastupana po Centru za restrukturiranje i prodaju (CERP), a drugi najveći dioničar je udruga malih dioničara s 17 posto vlasništva. Od početka godine dioničari su izvršili kadrovske promjene i u Upravi i u Nadzornom odboru društva, no, sudeći prema razvoju situacije, bez željenog učinka.

Ročište na kojem će vjerovnici posrnule zagrebačke tvrtke donijeti odluku o pokretanju stečaja ili odustajanju od istoga, zakazano je za 2.listopada na bjelovarskom Trgovačkom sudu.

Tagovi: Darko Šket, RIZ-Odašiljači
PROČITAJ I OVO
Štrajk upozorenja u Petrohemiji jer nema povećanja plata
NEZADOVOLJSTVO
Štrajk upozorenja u Petrohemiji jer nema povećanja plata
PANČEVO - Samostalni sindikat HIP “Petrohemije” najavio je da će narednih deset radnih dana organizovati štrajk upozorenja u trajanju od jednog sata jer "u prethodnih 11 godina osnovna zarada u toj kompaniji nije povećana ni za dinar".
Preminuo medijski magnat Sumner Redstone
IN MEMORIAM
Preminuo medijski magnat Sumner Redstone
LOS ANGELES - Američki medijski magnat Sumner Redstone, u čijem su carstvu CBS i Viacom, umro je u utorak navečer u 97. godini, izvijestio je u srijedu obiteljski holding National Amusements.
Direktor Telekoma Srbija oteo mikrofon i oterao Mariniku Tepić
SKANDAL
Direktor Telekoma Srbija oteo mikrofon i oterao Mariniku Tepić
BEOGRAD - Izvršni direktor "Telekoma" Draško Marković oteo je mikrofon i onemogućio nastavak konferencije za novinare Marinike Tepić, potpredsednice Stranke slobode i pravde, ispred sedišta te kompanije.
TUI osigurao dodatnu državnu financijsku injekciju
INJEKCIJA
TUI osigurao dodatnu državnu financijsku injekciju

BERLIN - Njemačko-britanski turistički div Tui objavio je u srijedu da će od njemačke državne banke KfW dobiti dodatnih 1,05 milijardi eura u sklopu zajma koji mu treba pomoći da prebrodi koronakrizu.

Preminuo Jozo Bogdan, vlasnik Feala iz Širokog Brijega
IN MEMORIAM
Preminuo Jozo Bogdan, vlasnik Feala iz Širokog Brijega

ZAGREB - Poznati bosanskohercegovački gospodarstvenik, vlasnik tvrtke Feal iz Širokog Brijega Jozo Bogdan (66) preminuo je u srijedu u KBC Zagreb, gdje je bio prebačen u utorak zbog anafilaktičkog šoka, u koji je bio pao nakon što ga prije nekoliko dana ubola osa.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE