GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Darko Šket vodi stečajni postupak nad RIZ-Odašiljačima

Darko Šket vodi stečajni postupak nad RIZ-Odašiljačima
POSTUPAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.09.2019 / 07:49
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Pokreće se postupak radi utvrđivanja uvjeta za otvaranje stečajnog postupka nad dužnikom RIZ-ODAŠILJAČI.

Za privremenog stečajnog upravitelja imenuje se Darko Šket iz Križevaca. Privremeni stečajni upravitelj ovlašten je stupiti u poslovne prostorije dužnika i ondje provesti potrebne radnje radi ispitivanja postoji li imovina dužnika i mogu li se tom imovinom namiriti troškovi stečajnog postupka.

Zahtjev za pokretanje procedure otvaranja stečaja u RIZ Odašiljačima podnijela je u veljači ove godine Financijska agencija po službenoj dužnosti zbog blokade račune tvrtke dulje od 120 dana.

Šket je, prema rješenju bjelovarskog Trgovačkog suda, dužan u roku 15 dana utvrditi raspoloživu imovinu RIZ Odašiljača i dostaviti pripadajuće izvješće sudu.

Prošlu godinu RIZ Odašiljači završili su s gubitkom od devet milijuna i 776 tisuća kuna. Na taj način dodatno je pogoršan rezultat poslovanja u 2017., kada je tvrtka ostvarila gubitak od četiri milijuna i 600 tisuća kuna.

Pretežiti vlasnik RIZ Odašiljača je država zastupana po Centru za restrukturiranje i prodaju (CERP), a drugi najveći dioničar je udruga malih dioničara s 17 posto vlasništva. Od početka godine dioničari su izvršili kadrovske promjene i u Upravi i u Nadzornom odboru društva, no, sudeći prema razvoju situacije, bez željenog učinka.

Ročište na kojem će vjerovnici posrnule zagrebačke tvrtke donijeti odluku o pokretanju stečaja ili odustajanju od istoga, zakazano je za 2.listopada na bjelovarskom Trgovačkom sudu.

Tagovi: Darko Šket, RIZ-Odašiljači
PROČITAJ I OVO
Sunce hoteli smanjili gubitak u prvih šest mjeseci
POBOLJŠANJE
Sunce hoteli smanjili gubitak u prvih šest mjeseci
ZAGREB - Sunce hoteli smanjili su gubitak u prvih šest mjeseci ove godine, pokazuje ovih dana objavljeno poslovno izvješće.
Uspješniji su empatični šefovi, ali samo trećina njih tako se ponaša
ANKETA
Uspješniji su empatični šefovi, ali samo trećina njih tako se ponaša
ZAGREB - Emocije koje pokazuju šefovi nekad su bile znak slabosti, ali istraživanja upućuju da veći autoritet imaju vođe koje su u stanju pokazati autentične osjećaje i ranjivost jer su u stanju iskoristiti najbolje osobine radnika, pokazuje anketa globalne organizacije Catalyst, piše u subotu Jutarnji list.
Tko bi mogao biti kupac alkoholnog segmenta Zvečeva?
ŽESTOKA PIĆA
Tko bi mogao biti kupac alkoholnog segmenta Zvečeva?
POŽEGA - Hrvatski proizvođač alkoholnih pića i slatkiša Zvečevo priopćio je da će njegovi dioničari na Glavnoj skupštini razmotriti prijedlog za prodaju dijela imovine tvrtke koji se odnosi na proizvodnju žestokih pića. U obavijesti dostavljenoj Zagrebačkoj burzi nisu iznijeli više detalja o tome.
Fortenova pretvara potraživanja u Mercatoru u kapital
POTEZI
Fortenova pretvara potraživanja u Mercatoru u kapital
LJUBLJANA - Mercator je sazvao Skupštinu za 1. rujna na prijedlog svog većinskog vlasnika Fortenove Grupe, a dioničari će odlučiti o prijedlogu povećanja kapitala tvrtke za oko šest miliona eura.
Kinezi refinanciraju dug Atlantske plovidbe
DOGOVOR
Kinezi refinanciraju dug Atlantske plovidbe
DUBROVNIK - Atlantska plovidba izvijestila je kako je sklopila ugovor o povratnom leasingu na rok od tri godine s kineskom financijskom institucijom CSSC Shipping Company iz Hong Konga.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE