GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Danski Orsted najavio 30 milijardi dolara ulaganja u zelenu energiju

Danski Orsted najavio 30 milijardi dolara ulaganja u zelenu energiju
ULAGANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.11.2018 / 19:15
Autor: SEEbiz / H
KOPENHAGEN - Vodeći proizvođač vjetroelektrana u svijetu Orsted najavio je u srijedu da će do 2025. uložiti 30 milijardi dolara u "zelenu" energiju kako bi učvrstio poziciju vodeće kompanije u sektoru proizvodnje energije iz obnovljivih izvora.

U danskoj kompaniji najavljuju da će do 2025. njihovi kapaciteti za proizvodnju struje iz vjetroelektrana na moru dosegnuti 15 gigavata (GW). Prošle su godine za to razdoblje zacrtali kapacitete od 11 do 12 GW. Do 2030. godine njihovi bi kapaciteti trebali premašiti 30 GW.

Od ukupno najavljenih 30 milijardi dolara ulaganja Orsted će za vjetroelektrane na moru odvojiti 75 do 85 posto iznosa, a preostalih 15 do 20 posto usmjerit će u vjetroelektrane na kopnu.

"Očekujemo da će se globalno tržište energije iz obnovljivih izvora više nego utrostručiti do 2030. godine", naveo je u priopćenju izvršni direktor Orsteda, Henrik Poulsen.

Glavna su im tržišta Njemačka, Velika Britanija i matična Danska, a žele se proširiti na Tajvan i Sjedinjene Države. Početkom godine kupili su američkog operatera vjetroelektrana na moru Deepwater Wind LLC i operatera vjetroelektrana na kopnu Lincoln Clean Energy.

"Naš je cilj stvoriti vodeću kompaniju u Sjevernoj Americi u segmentu proizvodnje energije iz obnovljivih izvora", rekao je Poulsen.

Tagovi: Orsted, zelena energija, Deepwater Wind LLC, Lincoln Clean Energy
PROČITAJ I OVO
VR POLE-u nagrada Stvaratelji za stoljeća
NAGRADE
VR POLE-u nagrada Stvaratelji za stoljeća
ZAGREB - Ovih dana je završena višemjesečna procedura izbora najboljih i dodjele nagrada i priznanja za doprinos razvoju poduzetništva na području srednje i jugoistočne Europe „STVARATELJI ZA STOLJEĆA“.
IKEA će do 2021. iz prodaje ukloniti alkalne baterije koje se ne mogu puniti
POTEZI
IKEA će do 2021. iz prodaje ukloniti alkalne baterije koje se ne mogu puniti
ZAGREB - Kako bi potaknula ljude na zdraviji i održiviji život kod kuće, IKEA će sve alkalne baterije koje se ne mogu puniti ukloniti iz asortimana za opremanje domova najkasnije do listopada 2021. Ovom odlukom IKEA želi nadahnuti kupce koji često koriste baterije da prijeđu na punjive, čija redovita upotreba omogućuje uštedu novca te smanjenje otpada.
Državna revizija je u Janafu posljednji put bila 2014.
REVIZIJA
Državna revizija je u Janafu posljednji put bila 2014.
ZAGREB – Glavni državni revizor Ivan Klešić izjavio je u srijedu kako je Državni ured za reviziju posljednji put bio u Janafu prije šest godina, kada je radio reviziju javne nabave i utvrdio dosta nepravilnosti.
TUI preuzima portfelj Fortenova grupe u Karisma Hotels Adriatic
DOGOVOR
TUI preuzima portfelj Fortenova grupe u Karisma Hotels Adriatic
ZAGREB - Fortenova grupa i vodeća svjetska integrirana turistička grupacija TUI, postigle su dogovor kojim TUI preuzima 33,3 posto udjela Fortenova grupe u toj holding kompaniji koja upravlja Hotelima Koločep, Hotelima Živogošće i tvrtkom Adriasense Zagreb.
Disney otpušta 28.000 radnika zbog koronamjera
REZOVI
Disney otpušta 28.000 radnika zbog koronamjera
LOS ANGELES - Američki medijski div Walt Disney najavio je da će ukinuti 28 tisuća radnih mjesta u odjelu parkova i potrošačkih proizvoda u matičnom SAD-u zbog zatvaranja i ograničenog broja posjeta kojima se nastoji suzbiti širenje koronavirusa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE