GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Danone odlazi iz Rusije

Danone odlazi iz Rusije
ODLAZAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.03.2024 / 16:27
Autor: SEEbiz
MOSKVA - Francuska tvrtka Danone dobila je potrebno dopuštenje ruskih regulatornih tijela za prodaju svog poslovanja u Rusiji. Tvrtka je štetu od transakcije procijenila na 1,2 milijarde eura.

"Tvrtka Danone dobila je potrebna regulatorna odobrenja za prijenos svojih operacija u Rusiji na Vamin R. Završetak ove transakcije očekuje se u narednim tjednima", navodi se u priopćenju kompanije, prenosi agencija Interfax.

Francuski proizvođač mliječnih proizvoda podsjetio je da je transfer sredstava pokrenut u listopadu 2022. godine, javlja Mina.

"Ukupan gubitak koji je Danone zabilježio na svojim računima iznosi 1,2 milijarde eura", istaknuli su iz kompanije.

Prema podacima Jedinstvenog državnog registra pravnih osoba, tvrtka Vamin R registrirana je 25. rujna prošle godine. Vlasnici su Vamin Tatarstan s 99 posto i Ruslan Alisultanov s jedan posto.

Ruski predsjednik Vladimir Putin potpisao je 13. ožujka dekret kojim se ukida privremeno upravljanje Federalnom agencijom za upravljanje imovinom, koja je u srpnju prošle godine preuzela upravljanje Danone Rusija i Danone Trade, kada su te tvrtke preimenovane u H&N i H&N Trade.

Krajem veljače, Financial Times je izvijestio, pozivajući se na povjerljive dokumente, o planovima Danonea da proda svoj ruski posao tvrtki Vamin iz Tatarstana. Prema tim dokumentima, tvrtka Vamin pripada Mintimeru Mingazovu, koji je uveden u Upravni odbor H&N-a, nakon što je država preuzela upravljanje tvrtkom na čelu s ministrom poljoprivrede Čečenije Yakubom Zakryevom.

Tagovi: DANONE, RUSIJA, Vamin R
PROČITAJ I OVO
Bayer s padom prihoda i dobiti u prvom kvartalu
LOŠA GODINA
Bayer s padom prihoda i dobiti u prvom kvartalu
LEVERKUSEN - Njemački farmaceutski i kemijski div Bayer u prvom je ovogodišnjem tromjesečju ostvario 13,77 milijardi eura prihoda, što je 4,3 posto manje nego u istom razdoblju lani.
HT od 1. srpnja podiže cijene za 6,5 posto
POSKUPLJENJA
HT od 1. srpnja podiže cijene za 6,5 posto
ZAGREB - Hrvatski Telekom (HT) će od 1. srpnja podići cijene svojih usluga za 6,5 posto i tako ih uskladiti s inflacijom, o čemu su počeli obavještavati svoje korisnike.
Fraport u prvom kvartalu ugodno iznenadio analitičare
IZNAD OČEKIVANJA
Fraport u prvom kvartalu ugodno iznenadio analitičare
FRANKFURT - Njemački operator zračnih luka Fraport, koji upravlja i Zračnom lukom Jožeta Pučnika Ljubljana, pozitivno je iznenadio analitičare svojim poslovnim rezultatima u prvom kvartalu ove godine.
Grupa Telekom Slovenije u prvom kvartalu s gotovo 50% većom dobiti
DOBRE BROJKE
Grupa Telekom Slovenije u prvom kvartalu s gotovo 50% većom dobiti
LJUBLJANA - Grupa Telekom Slovenije u prvom je tromjesečju ostvarila 169,1 milijun eura prihoda od prodaje, što je četiri posto više nego u istom razdoblju lani. Prihodi su veći uglavnom zbog rasta broja korisnika i veće prodaje IT proizvoda i usluga. S 12,1 milijun eura neto dobit koncerna bila je 48 posto veća.
Karlo Koprek novi član Uprave Varteksa
ODLUKE
Karlo Koprek novi član Uprave Varteksa
VARAŽDIN - Na jučerašnjoj sjednici Nadzornog odbora na funkciju člana Uprave Varteksa imenovan je Karlo Koprek iz Zagreba, na razdoblje od pet godina.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE