GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dalić s kolegama iz regije: Svi zadovoljni planovima o restrukturiranju Agrokora

Dalić s kolegama iz regije: Svi zadovoljni planovima o restrukturiranju Agrokora
AGROKOR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.04.2018 / 13:52
Autor: SEEbiz / Jutarnji list
BLED - Potpredsjednica Vlade RH i ministrica gospodarstva, Martina Dalić sastala se s ministrom za gospodarski razvoj i tehnologiju Republike Slovenije Zdravkom Počivalšekom, ministrom za vanjsku trgovinu i gospodarske odnose BiH, Mirkom Šarovićem, potpredsjednikom Vlade Republike Srbije i ministrom za trgovinu, turizam i telekomunikacije Rasimom Ljajićem te predstavnicima Ministarstva gospodarstva Crne Gore.

Ministri regionalnih država poduprli su u utorak, na sastanku u Vili Bled u Sloveniji, do sada postignuti napredak u vlasničkom i poslovnom restrukturiranju Agrokora.

Na tom sastanku je Martina Dalić, potpredsjednica Vlade RH i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta predstavila resornim ministrima regionalnih država osnovne informacije o nacrtu nagodbe vjerovnika koji je potpisan prošlog tjedna, te podatke o poslovnom stanju koncerna i njegovih tvrtki, kao i o daljnjim koracima koji će uslijediti u tom procesu.

Zdravko Počivalšek, ministar za gospodarski razvoj i tehnologiju Republike Slovenije se na konferenciji za novinare održanoj poslije sastanka zahvalio Martini Dalić na pruženim informacijama, ustvrdivši kako je Slovenija prvenstveno zainteresirana za sudbinu Mercatora koji u toj državi zapošljava 10 tisuća ljudi. On je posebno naglasio imperativ da Mercator ostane snažan maloprodajni lanac, te nije htio komentirati buduće vlasničke odnose u Agrokoru ni Mercatoru.

Mirko Šarović, ministar za vanjsku trgovinu i gospodarske odnose Bosne i Hercegovine je istaknuo da su sve Agrokorove tvrtke u toj državi stabilizirale, da nije bilo odljeva radne snage, te da proces rebrendiranja Mercatora ide zadovoljavajućim tempom.

Rasim Ljajić, potpredsjednik Vlade Republike Srbije i ministar za trgovinu, turizam i telekomunikacije je također pohvalio organiziranje ovog sastanka, te je naveo kako "nas nažalost, samo nevolja i problemi mogu navesti na organiziranje ovako korisnih sastanaka na kojem se mogu dobiti informacije iz prve ruke i prezentirati konkretne daljnje korake".

"Ovo bi mogao biti model i za rješavanje ostalih problema na koje nailazimo, a drago mi je da mogu reći kako Agrokorove tvrtke koje posluju u Srbiji stabilno i uspješno rade i zapošljavaju 11 tisuća radnika. Pretpostavljam da će određene srpske kompanije biti zainteresirane da naknadno otkupe neke Agrokorove tvrtke u Srbiji, ali to je stvar tržišta. Za sada je najvažnije da je restrukturiranje Agrokora donijelo stabilnost i nadam se da ćemo sličan sastanak organizirati u rujnu kako bi se vidjelo kakva je tada situacija, u vlasničkom i poslovnom smislu u Agrokoru", kazao je Ljajić.

I Biljana Jakić, generalna direktorica Direktorata za konkurentnost Ministarstva gospodarstva Crne Gore je također podržala stabilno restrukturiranje Agrokora i izrazila nadu da će se u predviđenom roku postići i konačna nagodba vjerovnika koncerna. Martina Dalić je, pak, kazala kako je svjesna Agrokorove važnosti za gospodarstva susjednih država i da zbog toga ovakvi sastanci imaju veliku važnost, kako bi svi bili na vrijeme i konkretno upoznati s tijekom procesa restrukturiranja Agrokora.

Foto: Hanza Media

Tagovi: Martina Dalić, Agrokor, Zdravko Počivalšek, Mirko Šarović, Rasim Ljajić
PROČITAJ I OVO
Sindikalni čelnik: easyJet na rubu bankrota
NA RUBU
Sindikalni čelnik: easyJet na rubu bankrota
LONDON - Britanska low-cost aviokompanija easyJet na rubu je propasti. To tvrdi sindikalni predstavnik u kompaniji Martin Entwisle u snimku koji je procurio u javnost i došao do novinara BBC-a, a na kojoj se čuje kako on kaže da je kompanija u vrlo teškoj situaciji.
Putnički avion na vodik odradio prvi let (VIDEO)
INOVACIJE
Putnički avion na vodik odradio prvi let (VIDEO)
Putnički avion na vodik odradio prvi let (VIDEO)
LONDON - Britanska tvrtka ZeroAvia uz pomoć znanstvenika Sveučilišta Cranfield, uspješno je izvela prvi pokusni let zrakoplovom za šest putnika na pogon vodikovih ćelija koje napajaju pogonske elektromotore.
Pilane u regiji pod žestokim udarom krize
NA UDARU
Pilane u regiji pod žestokim udarom krize
SLAVONSKI BROD - Ministrica poljoprivrede Marija Vučković u Slavonskom je Brodu otvorila Kongres pilanara jugoistočne Europe.
Više zainteresiranih za preuzimanje kosovskog Ipka
INTERES
Više zainteresiranih za preuzimanje kosovskog Ipka
LJUBLJANA - Ovoga je tjedna istekao rok kojeg je odredio Telekom Slovenije za predaju obvezujućih ponuda za preuzimanje kosovskog telekom operatera Ipka.
Ikea se ove godine u Ljubljani ipak neće otvoriti
ROKOVI
Ikea se ove godine u Ljubljani ipak neće otvoriti
LJUBLJANA - Švedski div namještaja Ikea ove godine neće otvoriti svoju prvu trgovinu u Ljubljani.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE