GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dalić: Rast Podravke moguć kroz snažniji nastup na tržištima, značajniji izvoz te nove tehnologije

Dalić: Rast Podravke moguć kroz snažniji nastup na tržištima, značajniji izvoz te nove tehnologije
NOVA ŠEFICA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.02.2021 / 16:43
Autor: SEEbiz
KOPRIVNICA - Nova predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić sastala se s predstavnicima sva tri sindikata koji okupljaju veliki broj radnika Podravke, a razgovarali su o poslovanju kompanije s naglaskom na status i položaj radnika, izvijestili su u utorak iz koprivničke kompanije.

Na sastanku su, uz glavnu sindikalnu povjerenicu Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi (PPDIV) Kseniju Horvat, predsjednicu Nezavisnog sindikata Podravke Martinku Marđetko Vuković i predsjednika Sindikata Podravke (SINPOD) Marijana Slukića, sudjelovali i članovi Uprave Podravke Ljiljana Šapina, Davor Doko i Marko Đerek.

Iz Podravke u priopćenju prenose da je Dalić naglasila kako je velika čast te ujedno i odgovornost voditi kompaniju koja je jedna od perjanica hrvatskog i regionalnog gospodarstva.

"Daljnji rast moguć je kroz snažniji nastup na tržištima, još značajniji izvoz, te snažnije korištenje novih tehnologija za poboljšanje poslovanja, profitabilnosti i produktivnosti te moguće akvizicije", istaknula je.

Podravka je, kako je kazala, već postala sinonim za inovativnost i taj inovativni duh mora biti snažno izražen kroz razvoj proizvoda i osvajanje novih potrošača.

Jednako tako, u vremenu u kojem se puno govori o zelenim investicijama, očuvanju i zaštiti okoliša, kompanija može biti predvodnik i u tim segmentima, rekla je Dalić.

"Podravka je važan nositelj prehrambeno-prerađivačke industrije i usko je povezana s poljoprivredom te u tom dijelu namjeravamo i dalje povećavati udio hrvatskih poljoprivrednih proizvoda u proizvodima Podravke. Ipak, najveća vrijednost ove kompanije, pored njenih brendova, su ljudi, marljivi i predani Podravkaši koji će svojom energijom i znanjem doprinijeti da zajedno gradimo Podravku budućnosti", poručila je Dalić nakon sastanka.

Iz Podravke u priopćenju prenose i kako su se svi prisutni složili da dobrom i konstruktivnom suradnjom između Uprave i sindikata može doći do daljnjih pomaka u ostvarivanju materijalnih prava radnika i uvjeta rada, a samim time i još boljeg poslovanja kompanije.

Predstavnici sindikata ističu kako im je namjera bila da na tom prvom sastanku novu predsjednicu Uprave upoznaju s postojećim stanjem, kao i materijalnim pravima radnika koja proizlaze iz Kolektivnog ugovora grupe Podravka te predstave svoja očekivanja za njihovim poboljšanjem.

U izjavi koja se prenosi u priopćenju predstavnici sindikata kažu i kako su svjesni da će novoj predsjednici Uprave trebati određeno vrijeme da se upozna sa sustavom kojemu je na čelu, ali i kako ih veseli činjenica i njene riječi sa sastanka "da su radnici najveća vrijednost kompanije i kako zaslužuju biti, shodno tome, i adekvatno nagrađeni za svoj rad i doprinos u stvaranju još bolje i uspješnije Podravke".

Nadzorni odbor Podravke je prošli tjedan, 3. veljače, jednoglasno izabrao Martinu Dalić za novu predsjednicu Uprave, s mandatom do 23. veljače 2022. godine.

Tagovi: Martina Dalić, Podravka, Marko Đerek, Ljiljana Šapina, Martinka Marđetko Vuković, Ksenija Horvat, mirovinski fondovi, afera Borg, Davor Doko
PROČITAJ I OVO
Bimal preuzima većinski vlasnički udio u fabrici Bečejka
AKVIZICIJE
Bimal preuzima većinski vlasnički udio u fabrici Bečejka
BRČKO - Brčanska kompanija "Bimal" i fabrika stočne hrane "Bečejka" potpisali su memorandum o razumijevanju u kojem je Bimal izrazio namjeru za preuzimanje većinskog vlasničkog udjela u ovoj fabrici.
Iskra želi preuzeti zagrebačku Elku
AMBICIJE
Iskra želi preuzeti zagrebačku Elku
ZAGREB - Transakcija nije završena. Još traje proces dubinskog snimanja, kaže direktor Iskre.
Telekom Slovenije: Niži prihodi i dobit u prvom kvartalu
SLABO
Telekom Slovenije: Niži prihodi i dobit u prvom kvartalu
LJUBLJANA - U prvom tromjesečju 2021. godine Telekom Slovenije ostvario je prodaju u iznosu od 156,8 milijuna eura, što je 6% manje u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.
Nikolina Silov Konjevoda nova direktorica Procter&Gamblea za Hrvatsku i Sloveniju
KARIJERE
Nikolina Silov Konjevoda nova direktorica Procter&Gamblea za Hrvatsku i Sloveniju
ZAGREB - Procter&Gamble imenovao je Nikolinu Silov Konjevoda za generalnu direktoricu Procter&Gamblea za Hrvatsku i Sloveniju, objavljeno je iz kompanije.
cargo-partner, Airbus i Air Serbia na panelu u sklopu najvažnijeg regionalnog skupa o zračnom prometu
DOGAĐAJI
cargo-partner, Airbus i Air Serbia na panelu u sklopu najvažnijeg regionalnog skupa o zračnom prometu
ZAGREB - Zrakoplovni summit jugoistočne Europe (SEAS), koji se od 2018. godine organizira kao jedan od najvažnijih skupova o zrakoplovstvu u regiji, održat će se online 18. i 19. svibnja ove godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE