GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dalić: Agrokor mi je bila referenca za čelno mjesto u Podravci

Dalić: Agrokor mi je bila referenca za čelno mjesto u Podravci
PODRAVKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.02.2021 / 14:49
Autor: SEEbiz / N1 info
KOPRIVNICA - Na današnjoj sjednici Nadzornog odobra donesena je odluka da će nova predsjednica Uprave Podravke biti Martina Dalić.

Izjavu nakon sjednice Nadzornog odbora daju predsjednik Nadzornog odbora Želimir Vukina i nova predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić.

“Mi smo sretni da je u tako kratkom periodu nakon tragične i prerane smrti gospodina Pucara, da smo uspjeli od većinskih dioničara dobiti prijedlog koji smo danas usvojili. To je bitno iz razloga što se kompanija nalazi u trenutku kada kompanija razvija novi petogodišnji strateški plan”, kaže Želimir Vukina.

“Velika mi je čast što je Nadzorni odbor donio odluku kojom me imenovao predsjednicom Uprave Podravke. Iznimna mi je čast voditi kompaniju ovakve tradicije. To je naravno i velika odgovornost i upravo zbog te odgovornosti željela bih istaknuti da sam u prethodnom razdoblju razgovarala sa svim najvećim dioničarima kompanije koji su mi potvrdili da je njihov cilj još veći rast Podravke. Smatram da to odgovara i željama radnika. Upravo to zajedničko suglasje dioničara oko najvažnijeg cilja kompanije je razlog zbog kojeg sam odlučila privhatiti ovu dužnost.

Veselim se radu sa svojim timom i s radnicim Podravke. Želim se zahvaliti članovima Nadzornog odbora, dioničarima na iskazanom povjerenju, a najviše Vladi Republike Hrvatske i Andreju Plenkovića na iskazanom povjerenju”, rekla je Dalić.

“Ovo je vrijeme u kojem puno govorimo o zelenim investicijama. Potrudit ću se da Podravka bude predvodnik u ovim inovacijama. Podravka je naravno važan nositelj prehrambeno prerađivačke industrije. Nastojat ćemo da se nastavi povećvati udio hrvatskih proizvoda u proizvodima Podravke. Najveća vrijednost Podravke su ljudi, ništa nije moguće bez njih”, dodaje.

Upitana o kritikama na dolazak na mjesto predsjednice Uprave, odgovara: “Ja ne mogu i nisam u mogućnosti komentirati proces koji su dioničari, a to znači mirovinski fondovi i RH koristili i način na koji su dogovorili ovaj prijedlog. Ja mogu reći da je meni osobno iznimno drago da je prijedlog za moje imenovanje iskazao najveći pojedinačni dioničar, a to je Vlada Republike Hrvatske. To za mene predstavlja i jednu dodatnu odgovornost. Struktura vlasništvo Podravke je struktura tvrtke od koje država puno očekuje”.

Što se afere Borg tiče, rekla je:

- Ponosna sam na ono što smo odradili u procesu rješavanja problema Agrokora i na činjenicu da država ni na koji način nije snosila troškove njegovog spašavanja. Agrokor mi jena neki način bila referenca za čelno mjesto u Podravci, zaključila je.

Fotografija: N1 televizija

Tagovi: Martina Dalić, Podravka, Želimir Vukina, Andrej Plenković
PROČITAJ I OVO
Bimal preuzima većinski vlasnički udio u fabrici Bečejka
AKVIZICIJE
Bimal preuzima većinski vlasnički udio u fabrici Bečejka
BRČKO - Brčanska kompanija "Bimal" i fabrika stočne hrane "Bečejka" potpisali su memorandum o razumijevanju u kojem je Bimal izrazio namjeru za preuzimanje većinskog vlasničkog udjela u ovoj fabrici.
Iskra želi preuzeti zagrebačku Elku
AMBICIJE
Iskra želi preuzeti zagrebačku Elku
ZAGREB - Transakcija nije završena. Još traje proces dubinskog snimanja, kaže direktor Iskre.
Telekom Slovenije: Niži prihodi i dobit u prvom kvartalu
SLABO
Telekom Slovenije: Niži prihodi i dobit u prvom kvartalu
LJUBLJANA - U prvom tromjesečju 2021. godine Telekom Slovenije ostvario je prodaju u iznosu od 156,8 milijuna eura, što je 6% manje u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.
Nikolina Silov Konjevoda nova direktorica Procter&Gamblea za Hrvatsku i Sloveniju
KARIJERE
Nikolina Silov Konjevoda nova direktorica Procter&Gamblea za Hrvatsku i Sloveniju
ZAGREB - Procter&Gamble imenovao je Nikolinu Silov Konjevoda za generalnu direktoricu Procter&Gamblea za Hrvatsku i Sloveniju, objavljeno je iz kompanije.
cargo-partner, Airbus i Air Serbia na panelu u sklopu najvažnijeg regionalnog skupa o zračnom prometu
DOGAĐAJI
cargo-partner, Airbus i Air Serbia na panelu u sklopu najvažnijeg regionalnog skupa o zračnom prometu
ZAGREB - Zrakoplovni summit jugoistočne Europe (SEAS), koji se od 2018. godine organizira kao jedan od najvažnijih skupova o zrakoplovstvu u regiji, održat će se online 18. i 19. svibnja ove godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE