GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dalekovod nudi na upis do 41 milijun novih dionica u dva kruga

Dalekovod nudi na upis do 41 milijun novih dionica u dva kruga
JAVNI POZIV
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.07.2021 / 16:42
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Dalekovod je u petak objavio javni poziv ulagačima na upis novih dionica u prvom i drugom krugu, kojim planira prikupiti najmanje 150 a najviše 410 milijuna kuna radi namirenje dugova prema vjerovnicima iz predstečajne nagodbe sklopljene krajem siječnja 2014. godine, dok bi se eventualni ostatak koristio za financiranje tekućeg poslovanja.

Prema pozivima na upis koji su objavljeni na Zagrebačkoj burzi, prvi krug će trajati pet dana, od 19. do 23. srpnja, a bit će ponuđeno na upis najviše 41 milijun novih dionica, nominalne vrijednosti 10 kuna, pri čemu pravo upisa imaju postojeći dioničari.

Drugi krug upisa trajat će od 22. do 23. srpnja, a pravo upisa imat će svi zainteresirani. Izdanje novih dionica smatrat će se uspješnim ako se upiše i uplati najmanje 15 milijuna dionica.

Ne bude li to izdanje uspješno, tada će se raspisati treći krug ponude, u kojem će pravo na upis imati društvo Construcion Line.

Raspisivanje javnih poziva za upis novih dionica sukladno je odlukama glavne skupštine Dalekovoda održane krajem lipnja.

Na toj skupštini dioničari su odlučili da se lanjski gubitak od 10 milijuna kuna pokrije iz dobiti koja se planira realizirati u budućim razdobljima te donijeli odluke o smanjenju te o povećanju temeljnog kapitala, kako bi se pokrili i raniji gubici kompanije.

Sukladno odluci skupštine, temeljni kapital Dalekovoda bi se povećao za najmanje 150 milijuna kuna, a najviše 410 milijuna kuna, a radi prikupljanja sredstava za namirenje dugova prema vjerovnicima iz predstečajne nagodbe sklopljene krajem siječnja 2014. godine. Eventualni ostatak koristio bi se za financiranje tekućeg poslovanja.

U posljednjem krugu pravo upisa preostalih dionica, i to 15 milijuna dionica imala bi tvrtka Construction Line, sa sjedištem na Malti, i to ulogom u pravima, odnosno unosom tražbina vrijednih 150 milijuna kuna. Inače, prema pisanju medija, tvrtka Construction Line je vlasnički povezana s ENNA grupom odnosno PPD-om Pavla Vujnovca.

Inače, početkom veljače Dalekovod je objavio javni poziv na iskaz interesa za sudjelovanje u financijskom restrukturiranju kompanije kako bi se utvrdilo postoji li interes za sudjelovanje u tom projektu.

U pozivu za skupštinu, koji je objavljen u drugoj polovini svibnja, iz Dalekovoda su naveli da su "zaprimili dva iskaza interesa, od kojih je samo jedan rezultirao konkretnom ponudom i to zajedničkom uvjetovanom ponudom društava Construction Line i Končar Elektroindustrija koji su iskazali interes da sudjeluju u financijskom restrukturiranju društva kroz ulaganje u temeljni kapital društva, podložno uvjetima navedenim u ponudi".

Isti dan kada je objavljen taj poziv za skupštinu (21. svibnja) Končar EI je putem Zagrebačke burze potvrdio da je dostavio uvjetovanu ponudu za sudjelovanje u dokapitalizaciji Dalekovoda.

Po zadnjim podacima Središnjeg klirinško depozitarnog društva (SKDD), Dalekovod je u većinskom vlasništvu tvrtke Konsolidator, koji ima 15 milijuna dionica ili 60,68 posto dionica.

Tagovi: Dalekovod, Construction Line, Končar EI, Pavao Vujnovac, Prvo plinarsko društvo, Enna grupa
PROČITAJ I OVO
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
OTKRIĆA
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orbán i njegova vlada u središtu su skandala s austrijskom tvrtkom “Spar” koja posjeduje trgovačke lance u Mađarskoj i drugim zemljama.
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
DOGOVOR
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
FRANKFURT - Njemački zračni prijevoznik Lufthansa i sindikat Verdi danas su nakon trodnevnog posredovanja, koje je uslijedilo nakon višetjednih pregovora, postigli dogovor o kolektivnom ugovoru za oko 25.000 zaposlenih u zračnoj luci, koji uključuje i povećanje plaća.
ITA Airways smanjio gubitke
POBOLJŠANJE
ITA Airways smanjio gubitke
RIM - Talijanski zrakoplovni prijevoznik ITA Airways lani je ostvario neto gubitak od pet milijuna eura, nakon što je godinu prije dosegnuo 486 milijuna eura.
H&M poslovnu godinu započeo s udvostručenjem dobiti
SJAJNE BROJKE
H&M poslovnu godinu započeo s udvostručenjem dobiti
STOCKHOLM - Švedski tekstilni div Hennes & Mauritz (H&M) u tri je mjeseca do kraja veljače ostvario 1,2 milijarde kruna (oko 105 milijuna eura) čiste dobiti, što je dvostruko više nego u istom razdoblju lani. Prihodi su pali za dva posto na 53,7 milijardi kruna (4,7 milijardi eura).
Potpisan kolektivni ugovor za zaposlenike Vajde i PPK
RADNIČKA PRAVA
Potpisan kolektivni ugovor za zaposlenike Vajde i PPK
ČAKOVEC - Članice Grupe Pivac, Mesna industrija Vajda iz Čakovca i PPK karlovačka mesna industrija, potpisale su s predstavnicima Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske (PPDIV) te Sindikata hrvatskog vozača (SHV) nove dvogodišnje kolektivne ugovore.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE