GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dalekovod grupa u prvom polugodištu s 30 milijuna kuna neto dobiti

Dalekovod grupa u prvom polugodištu s 30 milijuna kuna neto dobiti
U PLUSU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.07.2019 / 16:21
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Dalekovod Grupa je u prvom polugodištu ove godine ostvarila neto dobit od 30 milijuna kuna, za razliku od istog razdoblja lani kada je ostvaren gubitak od 8,87 milijuna kuna.

I matično društvo Dalekovod d.d. također je u prvom polugodištu poslovalo s neto dobiti od 36,7 milijuna kuna, za razliku od istog razdoblja lani kada je ostvaren gubitak od četiri milijuna kuna.

"Grupa i društvo su u prvih šest mjeseci zabilježili snažan rast neto dobiti, što je u prvom kvartalu u velikoj mjeri rezultat prodaje društva Dalekovod Professio d.d., a u drugom kvartalu rezultat bolje realizacije ugovorenih projekata", navodi se u izvješću.

Poslovni prihodi Dalekovod grupe su iznosili 556,78 milijuna kuna i manji su za 5,3 posto, a smanjeni su i poslovni rashodi, za 3,7 posto, na 565,7 milijuna kuna.

Prvo je polugodište, kako se navodi u izvješću, obilježeno snažnim pozitivnim trendom ugovaranja novih poslova te je tvrtka, primjerice, ugovorila ili je odabrana kao najpovoljniji ponuđač radova u ukupnom iznosu od više od 1,45 milijardi kuna "što svrstava ovu godinu u jednu od najperspektivnijih poslovnih godina", kaže se u izvješću.

Iz Dalekovod Grupe također podsjećaju da je tijekom godine započet proces operativnog restrukturiranja koji je podijeljen u dvije faze - optimizaciju visine režijskih troškova i optimizaciju visine direktnih troškova.

Nova Uprava, kako se navodi, započela je i u značajnoj mjeri već provela mjere operativnog restrukturiranja, usmjerena na optimizaciju režijskih troškova i broja zaposlenih u sektorima podrške poslovanju.

Novo vodstvo Grupe, kako se ističe, ulaže i dodatne napore u daljnje mjere operativnog restrukturiranja usmjerene na optimizaciju poslovnog modela i procesa čime bi Grupa trebala postići još veću efiksanost u poslovanju.

"Navedene mjere će imati značajan utjecaj na EBITDA razinu grupe i društva, a potpuni efekt na financijske rezultate bit će vidljiv tijekom 2020. godine zbog jednokratnih troškova restrukturiranja koji se u najvećoj mjeri odnosi na troškove otpreminina", navodi se u izvješću.

Također se iznosi podatak da je u dosadašnjem dijelu godine jednokratni trošak vezan uz proces operativnog restrukturiranja koji je utjecao i na EBITDA razinu iznosio 1,5 milijuna kuna.

Vezano uz završetak procedure kolektivnog viška u Dalekovodu očekuju rast troškova restrukturiranja tijekom trećeg i četvrtog kvartala ove godine.

Proces operativnog restrukturiranja, kako se navodi, je usmjeren i na identifikacju neoperativne imovine te 'non-core' segmenata grupe i društva te poboljšanje novčanog toka i nastavak smanjenja financijskih obveza.

Tagovi: Dalekovod grupa, Dalekovod, Dalekovod Proizvodnja, Dalekovo Professio
PROČITAJ I OVO
Plodinama potvrđena kazna od milijun kuna zbog nepoštene trgovačke prakse
KAZNA
Plodinama potvrđena kazna od milijun kuna zbog nepoštene trgovačke prakse
RIJEKA - Upravni sud u Rijeci potvrdio je rješenje Agencije za zaštite tržišnog natjecanja (AZTN) kojim je Plodinama izrečena kazna od milijun kuna, zbog nametanja nepoštenih trgovačkih praksi, objavila je u petak Agencija na svojim internet stranicama.
Podravka otvorila najsuvremeniji laboratorij u regiji za senzorska i kulinarska istraživanja
INVESTICIJE
Podravka otvorila najsuvremeniji laboratorij u regiji za senzorska i kulinarska istraživanja
KOPRIVNICA - Laboratorij je u mogućnosti na jednom mjestu objediniti razvoj kulinarskih prototipova i testiranje okusa najmodernijim senzorskim metodama te, na taj način, pružati podršku razvoju novih proizvoda uz stvaranje okusa na brz i efikasan način korištenjem digitalnih alata.
IATA: Koronavirus će stajati zrakoplovne kompanije gotovo 30 mlrd dolara
CRNE PROGNOZE
IATA: Koronavirus će stajati zrakoplovne kompanije gotovo 30 mlrd dolara

NEW YORK - Prihodi zrakoplovnih kompanija mogli bi se smanjiti u 2020. za gotovo 30 milijardi dolara zbog epidemije koronavirusa, procjenjuje Međunarodno udruženje za zračni prijevoz (IATA).

Silvia Jonjić ponovno izabrana za predsjednicu Zajednice za industrijski dizajn HGK
REIZBOR
Silvia Jonjić ponovno izabrana za predsjednicu Zajednice za industrijski dizajn HGK
ZAGREB - “Prioritet Zajednice za industrijski dizajn Hrvatske gospodarske komore mora biti spajanje dizajnera s domaćim proizvodnim industrijama”, poručeno je na jučerašnjoj izbornoj skupštini Zajednice HGK.
Stečaj Uljanika: Ročište o vrijednosti brodova koji idu u prodaju 27. veljače
NAJAVE
Stečaj Uljanika: Ročište o vrijednosti brodova koji idu u prodaju 27. veljače
PAZIN - Trgovački sud u Pazinu u petak je objavio da će se ročište na kojem će se odlučivati o vrijednosti brodova Uljanika d.d. u stečaju koji idu u prodaju održati 27. veljače, a ne dan kasnije kako je bilo određeno prethodnom sudskom odlukom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE