GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dalekovod grupa u 2019. ostvarila 11,6 milijuna kuna neto dobiti

Dalekovod grupa u 2019. ostvarila 11,6 milijuna kuna neto dobiti
DOBRA GODINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.03.2020 / 13:17
Autor: SEEbiz

ZAGREB - Dalekovod grupa je u 2019. ostvarila neto dobit od 9,2 milijuna kuna, za razliku od godine ranije kada je ostvaren gubitak od 119,6 milijuna kuna, pokazuju podaci iz konsolidiranog financijskog izvješća objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

I matično društvo - Dalekovod d.d., lani je ostvarilo neto dobit, od 11,7 milijuna kuna, za razliku od godine ranije kada je ostvaren gubitak od 233 tisuće kuna.

Rezultati za 2019. godinu pokazuju trend oporavka poslovanja nakon u financijskom rezultatu vrlo izazovne 2018. godine. Uz ostvarenje glavnih ciljeva usmjerenih na stabilizaciju prihoda i dobiti godinu je obilježio započeti proces restrukturiranja i snažan rast novougovorenih poslova", navodi se u izvješću Uprave.

Također se ističe kako je početak 2019. godine obilježen prodajom vjetroelektrana (društva Dalekovod Professio d.d.), što je Grupi osiguralo sredstva za smanjenje duga i likvidnost nužnu za početak procesa restrukturiranja i osiguranje rasta Grupe.

Prema podacima iz financijskog izvješća, ostvareni poslovni prihodi Grupe iznose 1,3 milijarde kuna, što predstavlja porast od 5,4 posto. U matičnom društvu Dalekovod d.d. poslovni prihodi su porasli za 6,6 posto i iznose 986 milijuna kuna.

Prihodi od prodaje Grupe su iznosili 1,25 milijardi kuna i porasli su osam posto, a prihodi od prodaje Dalekovoda d.d. su povećani sedam posto, na 952,6 milijuna kuna.

"Rast prihoda Grupe najvećim dijelom proizlazi iz rasta matične kompanije kao posljedica snažne dinamike ugovaranja i projektnih aktivnosti", navodi se u izvješću.

Tako je tijekom godine Društvo ugovorilo ili je odabrano kao najbolji ponuditelj na projektima vrijednosti preko 1,4 milijardi kuna, što 2019. godinu svrstava u jednu od najuspješnijih poslovnih godine s tog aspekta, ističu iz tvrtke.

Napominju i kako trenutna vrijednosti ugovorenih radova matičnog društva iznosi više od 1,6 milijardi kuna.

Poslovni rashodi Grupe lani su iznosili 1,29 milijardi kuna i smanjeni su jedna posto prema godini ranije, a pali su i poslovni rashodi Dalekovoda d.d. za jedan posto, na 959,3 milijuna kuna.

U izvješću se ističe i kako je Grupa unatoč jasnom trendu oporavka tijekom 2019. poslovala u uvjetima ograničene likvidnosti te je uz provedbu ključnih internih aktivnosti ovisila i o neposrednoj podršci ključnih vjerovnika, financijskih institucija.

Nastavno na poboljšanje financijskih pokazatelja tijekom godine Grupa je osigurala garantni okvir u iznosu od 22 milijuna eura u zadnjem kvartalu 2019. godine. Tim okvirom, kako se navodi, djelomično su osigurane potrebe Grupe za projekte dobivene odnosno ugovorene tijekom 2019. godine.

Iz Dalekovoda ističu i kako menadžment Grupe i u narednom periodu nastavlja s aktivnostima financijskog restrukturiranja s ciljem poboljšanja financijskog položaja Grupe.

Tagovi: Dalekovod grupa, Dalekovod, Dalekovod Professio
PROČITAJ I OVO
McKinsey na meti istrage zbog opioida
ISTRAGA
McKinsey na meti istrage zbog opioida
NEW YORK - McKinsey & Co je pod kaznenom istragom u Sjedinjenim Državama zbog navoda da je ta konzultantska tvrtka igrala ključnu ulogu u raspirivanju epidemije opioida, a savezni tužitelji upućuju na njezin rad savjetujući proizvođača OxyContina Purdue Pharma i druge proizvođače lijekova, troje ljudi upoznatih s tim pitanjem rekao je.
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
PRODAJA
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
POŽEGA - Koanditorska industrija Zvečevo izvijestila je da je dosadašnji većinski vlasnik te požeške kompanije i donedavni predsjednik Uprave Zdravko Alvir realizirao prodaju ukupno 213.167 redovnih dionica Zvečeva serije A i 74.562 redovne dionice serije B., te tako više nema dionica te kompanije u svom vlasništvu.
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
GUBITAK
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
SEATTLE - Američki proizvođač zrakoplova Boeing prvo je ovogodišnje tromjesečje završio s dubokim gubitkom od 343 milijuna dolara, dok je prije godinu dana iznosio 414 milijuna dolara.
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
DIVIDENDA
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
POREČ – Na održanoj Glavnoj skupštini Valamara usvojena je odluka o isplati dividende dioničarima u visini od 0,22 eura po dionici, što je 10 % više nego u prethodnoj godini.
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
REKORDI
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
AMSTERDAM - United Grupa (UG), vodeća telekomunikacijska i medijska tvrtka u jugoistočnoj Europi, ostvarila je rekordne financijske rezultate u 2023. godini.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE