GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dalekovod grupa u 2019. ostvarila 11,6 milijuna kuna neto dobiti

Dalekovod grupa u 2019. ostvarila 11,6 milijuna kuna neto dobiti
DOBRA GODINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.03.2020 / 13:17
Autor: SEEbiz

ZAGREB - Dalekovod grupa je u 2019. ostvarila neto dobit od 9,2 milijuna kuna, za razliku od godine ranije kada je ostvaren gubitak od 119,6 milijuna kuna, pokazuju podaci iz konsolidiranog financijskog izvješća objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

I matično društvo - Dalekovod d.d., lani je ostvarilo neto dobit, od 11,7 milijuna kuna, za razliku od godine ranije kada je ostvaren gubitak od 233 tisuće kuna.

Rezultati za 2019. godinu pokazuju trend oporavka poslovanja nakon u financijskom rezultatu vrlo izazovne 2018. godine. Uz ostvarenje glavnih ciljeva usmjerenih na stabilizaciju prihoda i dobiti godinu je obilježio započeti proces restrukturiranja i snažan rast novougovorenih poslova", navodi se u izvješću Uprave.

Također se ističe kako je početak 2019. godine obilježen prodajom vjetroelektrana (društva Dalekovod Professio d.d.), što je Grupi osiguralo sredstva za smanjenje duga i likvidnost nužnu za početak procesa restrukturiranja i osiguranje rasta Grupe.

Prema podacima iz financijskog izvješća, ostvareni poslovni prihodi Grupe iznose 1,3 milijarde kuna, što predstavlja porast od 5,4 posto. U matičnom društvu Dalekovod d.d. poslovni prihodi su porasli za 6,6 posto i iznose 986 milijuna kuna.

Prihodi od prodaje Grupe su iznosili 1,25 milijardi kuna i porasli su osam posto, a prihodi od prodaje Dalekovoda d.d. su povećani sedam posto, na 952,6 milijuna kuna.

"Rast prihoda Grupe najvećim dijelom proizlazi iz rasta matične kompanije kao posljedica snažne dinamike ugovaranja i projektnih aktivnosti", navodi se u izvješću.

Tako je tijekom godine Društvo ugovorilo ili je odabrano kao najbolji ponuditelj na projektima vrijednosti preko 1,4 milijardi kuna, što 2019. godinu svrstava u jednu od najuspješnijih poslovnih godine s tog aspekta, ističu iz tvrtke.

Napominju i kako trenutna vrijednosti ugovorenih radova matičnog društva iznosi više od 1,6 milijardi kuna.

Poslovni rashodi Grupe lani su iznosili 1,29 milijardi kuna i smanjeni su jedna posto prema godini ranije, a pali su i poslovni rashodi Dalekovoda d.d. za jedan posto, na 959,3 milijuna kuna.

U izvješću se ističe i kako je Grupa unatoč jasnom trendu oporavka tijekom 2019. poslovala u uvjetima ograničene likvidnosti te je uz provedbu ključnih internih aktivnosti ovisila i o neposrednoj podršci ključnih vjerovnika, financijskih institucija.

Nastavno na poboljšanje financijskih pokazatelja tijekom godine Grupa je osigurala garantni okvir u iznosu od 22 milijuna eura u zadnjem kvartalu 2019. godine. Tim okvirom, kako se navodi, djelomično su osigurane potrebe Grupe za projekte dobivene odnosno ugovorene tijekom 2019. godine.

Iz Dalekovoda ističu i kako menadžment Grupe i u narednom periodu nastavlja s aktivnostima financijskog restrukturiranja s ciljem poboljšanja financijskog položaja Grupe.

Tagovi: Dalekovod grupa, Dalekovod, Dalekovod Professio
PROČITAJ I OVO
Izvršni direktor Emiratesa ispričao se nakon kaosa u Dubaiju: Moramo vratiti 30.000 kofera
ISPRIKA
Izvršni direktor Emiratesa ispričao se nakon kaosa u Dubaiju: Moramo vratiti 30.000 kofera
DUBAI - Izvršni direktor Emirates Airlinea objavio je pismo isprike kupcima tijekom vikenda nakon što su povijesne kiše u Ujedinjenim Arapskim Emiratima izazvale rekordne poplave i kaos u zračnoj luci u Dubaiju.
Andrija Topić novi član Uprave za akvizicije i integracije u Studencu
KARIJERE
Andrija Topić novi član Uprave za akvizicije i integracije u Studencu
OMIŠ – Andrija Topić imenovan je novim članom Uprave za akvizicije i integracije (CAIO) u Studencu i time učvrstio strateški smjer poslovanja jednog od vodećih hrvatskih maloprodajnih lanaca.
British American Tobacco najavio veliku investiciju u Mađarskoj
INVESTICIJE
British American Tobacco najavio veliku investiciju u Mađarskoj
BUDIMPEŠTA - British American Tobacco (BAT) uložit će 60 milijardi HUF, odnosno oko 152 milijuna eura, u osnivanje centra za proizvodnju bezdimnih proizvoda u Pečuhu, rekao je u petak ministar vanjskih poslova i trgovine Péter Szijjártó, prema izvješću agencije MTI.
Samsung uvodi šestodnevni radni tjedan za rukovoditelje
POTEZI
Samsung uvodi šestodnevni radni tjedan za rukovoditelje
SEUL - Južnokorejski Samsung ovog je tjedna uveo šestodnevni radni tjedan za direktore.
Schneider Electric u pregovorima o preuzimanju Bentley Systemsa
PREGOVORI
Schneider Electric u pregovorima o preuzimanju Bentley Systemsa
PARIZ - Francuski div za digitalnu transformaciju i automatizaciju upravljanja energijom Schneider Electric potvrdio je početak pregovora o preuzimanju američke softverske tvrtke Bentley Systems.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE