GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Daimler i Volvo razmatraju partnerstvo

  Daimler i Volvo razmatraju partnerstvo
OPCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.01.2020 / 10:55
Autor: SEEbiz
FRANKFURT -  Daimler i Volvo Cars, u vlasništvu kineskog Geelyja, razmatraju suradnju kako bi smanjili troškove razvoja motora s unutarnjim izgaranjem, izvijestio je u nedjelju inače dobro upućeni njemački magazin Automobilwoche, podružnica Automotive News Europe pozivajući se na neimenovane izvore tvrtke.

Navode izjavu menadžera tvrtke Volvo koji kaže da je bilo početnih razgovora s Daimlerom, ali da nema konkretnih planova, dok je glasnogovornik iste tvrtke rekao kako je prerano razgovarati o konkretnim projektima, iako nije bio isključiv po pitanju moguće suradnje.

Glasnogovornik Daimlera rekao je da se suradnja tvrtke s Geelyjem, koji posjeduje udio od 10 posto u njemačkom proizvođaču automobila, razvija pozitivno, ali je odbio daljnje komentare.

Najveći online shopping centarBazzar.hr - Sigurna online kupovinaGlobalne tarife, ubrzane trgovinskim ratom između Kine i Sjedinjenih Država, kao i viši zahtjevi za ulaganjima u električna i autonomna vozila, prisiljavaju proizvođače automobila da traže nove načine smanjenja i podjele troškova.

U listopadu 2019. godine Volvo je rekao kako će spojiti svoj razvoj motora i proizvodne kapacitete s onima Geelyja, stvarajući odjel za opskrbu vlastitih brendova, kao i za potencijalne druge proizvođače automobila s novom generacijom motora s unutarnjim izgaranjem i hibridnim motorima.

Automobilwoche je rekao kako će ovo novi odjel započeti s radom do kraja ožujka, što bi mogla biti polazišna točka za suradnju s Daimlerom, dok bi daljnji korak moglo biti partnerstvo u razvoju električnih pogona.

Geely i Daimler rekli su da planiraju izgraditi novu generaciju Smart električnih automobila u Kini kroz zajedničko ulaganje, a dvije tvrtke također surađuju na 'StarRides' premium usluzi vožnje (ride-hailing) u Kini. Odabrali su grad Hangzhou jer se u njemu nalaze sjedišta nekih vodećih kineskih tvrtki, uključujući Geely Holding i druge vodeće tehnološke tvrtke, a on ima preko 10 milijuna stanovnika. U okviru zajedničkog joint-venture pothvata u kojem imaju podjednake omere, usluge će se pokrenuti u s flotom od 100 vozila, uključujući vozila Mercedes-Benz S-klase, E-klase i V-klase. 'StarRides' se planira proširiti na ostale velike gradove u Kini od 2020. godine.

Tagovi: Daimler, Volvo, Geely, Volvo Cars
PROČITAJ I OVO
Poteškoće pristupa internetu za dio korisnika A1
SLABOSTI
Poteškoće pristupa internetu za dio korisnika A1
ZAGREB - Od oko 18 sati otežan je pristup internetu za dio korisnika A1 usluga. Obavijest i ispriku istaknuli su na svojiom facebook stranicama.
Optima Telekom grupa s gubitkom od 3,1 milijun kuna
GUBITAK
Optima Telekom grupa s gubitkom od 3,1 milijun kuna
ZAGREB - Optima Telekom (OT) grupa u prvih devet mjeseci poslovala je s gubitkom od 3,1 milijun kuna, dok je u istom razdoblju lani imala dobit od 5 milijuna kuna, pokazuje u srijedu objavljeno financijsko izvješće te kompanije.
Boeing i treći kvartal zaključio s gubitkom
GUBITAK
Boeing i treći kvartal zaključio s gubitkom

DETROIT - Američki proizvođač zrakoplova Boeing izvijestio je u srijedu da je i treće tromjesečje zaključio s gubitkom zbog pandemije koronavirusa i prizemljenja zrakoplova tipa 737 MAX, najavivši ukidanje dodatnih 30 tisuća radnih mjesta.

Heinekenova prodaja u ljetnom tromjesečju signalizirala oporavak
OPORAVAK
Heinekenova prodaja u ljetnom tromjesečju signalizirala oporavak

AMSTERDAM - Heineken je izvijestio u srijedu da mu je prodaja u trećem tromjesečju pala manje nego što su očekivali zahvaljujući boljim rezultatima u Sjevernoj i Južnoj Americi.

Arena Hospitality Group sa 66,8 posto manjim prihodima i znatno manjom EBITDA
LOŠA GODINA
Arena Hospitality Group sa 66,8 posto manjim prihodima i znatno manjom EBITDA

PULA - Arena Hospitality Grupa u prvih devet mjeseci ostvarila je 228,7 milijuna kuna prihoda ili 66,8 posto manje nego u istom razdoblju 2019., dok je EBITDA iznosila 18,6 milijuna kuna za razliku od lanjskih 249 milijuna kuna, podaci su iz nereviranog i konsolidiranog izvješće te hotelske grupacije.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE