GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Daimler i Volvo razmatraju partnerstvo

  Daimler i Volvo razmatraju partnerstvo
OPCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.01.2020 / 10:55
Autor: SEEbiz
FRANKFURT -  Daimler i Volvo Cars, u vlasništvu kineskog Geelyja, razmatraju suradnju kako bi smanjili troškove razvoja motora s unutarnjim izgaranjem, izvijestio je u nedjelju inače dobro upućeni njemački magazin Automobilwoche, podružnica Automotive News Europe pozivajući se na neimenovane izvore tvrtke.

Navode izjavu menadžera tvrtke Volvo koji kaže da je bilo početnih razgovora s Daimlerom, ali da nema konkretnih planova, dok je glasnogovornik iste tvrtke rekao kako je prerano razgovarati o konkretnim projektima, iako nije bio isključiv po pitanju moguće suradnje.

Glasnogovornik Daimlera rekao je da se suradnja tvrtke s Geelyjem, koji posjeduje udio od 10 posto u njemačkom proizvođaču automobila, razvija pozitivno, ali je odbio daljnje komentare.

Najveći online shopping centarBazzar.hr - Sigurna online kupovinaGlobalne tarife, ubrzane trgovinskim ratom između Kine i Sjedinjenih Država, kao i viši zahtjevi za ulaganjima u električna i autonomna vozila, prisiljavaju proizvođače automobila da traže nove načine smanjenja i podjele troškova.

U listopadu 2019. godine Volvo je rekao kako će spojiti svoj razvoj motora i proizvodne kapacitete s onima Geelyja, stvarajući odjel za opskrbu vlastitih brendova, kao i za potencijalne druge proizvođače automobila s novom generacijom motora s unutarnjim izgaranjem i hibridnim motorima.

Automobilwoche je rekao kako će ovo novi odjel započeti s radom do kraja ožujka, što bi mogla biti polazišna točka za suradnju s Daimlerom, dok bi daljnji korak moglo biti partnerstvo u razvoju električnih pogona.

Geely i Daimler rekli su da planiraju izgraditi novu generaciju Smart električnih automobila u Kini kroz zajedničko ulaganje, a dvije tvrtke također surađuju na 'StarRides' premium usluzi vožnje (ride-hailing) u Kini. Odabrali su grad Hangzhou jer se u njemu nalaze sjedišta nekih vodećih kineskih tvrtki, uključujući Geely Holding i druge vodeće tehnološke tvrtke, a on ima preko 10 milijuna stanovnika. U okviru zajedničkog joint-venture pothvata u kojem imaju podjednake omere, usluge će se pokrenuti u s flotom od 100 vozila, uključujući vozila Mercedes-Benz S-klase, E-klase i V-klase. 'StarRides' se planira proširiti na ostale velike gradove u Kini od 2020. godine.

Tagovi: Daimler, Volvo, Geely, Volvo Cars
PROČITAJ I OVO
Slovenija, Hrvatska i Italija razmatraju povezivanje luka Koper, Trst i Rijeka
LUKE
Slovenija, Hrvatska i Italija razmatraju povezivanje luka Koper, Trst i Rijeka
BRDO KOD KRANJA - Slovenija, Hrvatska i Italija namjeravaju ojačati suradnju na sjevernom Jadranu. Zajedno će se zalagati za ekološku zaštitu voda, a tražit će i mogućnost prometnih veza između sjevernojadranskih luka Kopra, Trsta i Rijeke kako bi se povećao promet s azijskim tržištima i trećim zemljama.
Croatia osiguranje lansiralo indeksno osiguranje od nedostatka vlage u tlu (suše)
POTEZI
Croatia osiguranje lansiralo indeksno osiguranje od nedostatka vlage u tlu (suše)
ZAGREB - CROATIA osiguranje, tržišni i digitalni lider na području osiguranja koji posluje u sastavu Adris grupe, lansiralo je indeksno osiguranje od nedostatka vlage u tlu (suše), najznačajnijeg rizika koji već niz godina uzrokuje značajne štete u poljoprivredi.
Ruski prijevoznici od kraja travnja lete prema Zračnoj luci Pula
LETOVI
Ruski prijevoznici od kraja travnja lete prema Zračnoj luci Pula
PULA - Od 25. travnja, ruska aviokompanija S7 Airlines obnovit će promet na liniji Moskva - Pula - Moskva. Ovaj će avioprijevoznik liniju iz Moskve obavljati iz zračne luke Domodedovo, prenosi Croatian Aviation.
Pfizer najavio i treću dozu cjepiva
CJEPIVO
Pfizer najavio i treću dozu cjepiva
NEW YORK - Dok je kod nas i dalje tema koliko je ljudi uopće primilo i prvu dozu cjepiva protiv novog koronavirusa, u svijetu se promišlja i o tome hoće li za 6 do 12 mjeseci nakon primjene druge doze trebati još jedna.
Boeing prodao petnaest aviona 737 MAX Dubai Aerospace Enterpriseu
PRODAJA
Boeing prodao petnaest aviona 737 MAX Dubai Aerospace Enterpriseu
SEATTLE - Američki proizvođač zrakoplova Boeing prodao je leasing kompaniji Dubai Aerospace Enterprise 15 aviona 737 MAX čija je proizvodnja prošle godine morala biti zaustavljena zbog dvije nesreće u Indoneziji i Etiopiji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE