GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

CureVac dobio EIB-ov zajam za proizvodnju cjepiva za Covid-19

CureVac dobio EIB-ov zajam za proizvodnju cjepiva za Covid-19
ZAJAM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.07.2020 / 16:33
Autor: SEEbiz / H

BERLIN - Njemačka biotehnološka kompanija CureVac, koja razvija cjepivo za Covid-19, dobila je od Europske investicijske banke (EIB) zajam u iznosu 75 milijuna eura kako bi proširila kapacitete za njegovu proizvodnju.

Sredstva će biti doznačena u tri tranše od po 25 milijuna eura, po dovršetku unaprijed definiranih ključnih faza u procesu razvoja cjepiva.

Iz CureVac-a poručuju da će im zajam EIB-a pomoći u ulaganju u tehnologiju razvoja cjepiva baziranu na glasničkoj RNK (mRNK) te u bržoj izgradnji četvrtog proizvodnog pogona u sjedištu kompanije u Tuebingenu, u njemačkoj saveznoj državi Baden-Wuertemberg.

Veselimo se bržem dovršetku izgradnje našeg pogona za masovnu proizvodnju kako bi se omogućila ključno potrebna opskrba inovativnim cjepivima utemeljenima na mRNK pristupu”, izjavio je u priopćenju financijski direktor Pierre Kemula.

Riječ je o drugoj novčanoj injekciji za njemačku kompaniju, koja je u lipnju od njemačke vlade dobila 300 milijuna eura za razvoj cjepiva za Covid-19. Time je Njemačka postala vlasnik 23 posto udjela u CureVacu.

Kompanija je u Njemačkoj i Belgiji započela prvu fazu kliničkih testiranja eksperimentalnog cjepiva za koronavirus čiji bi prvi značajni rezultati mogli biti dostupni u rujnu ili listopadu, poručili su danas.

Tvrtka je osnovana 2000. godine i pionir je u mRNK pristupu, koji su usvojile i tvrtka BioNTech u partnerstvu s Pfizerom te tvrtka Moderna, podsjeća Reuters.

CureVac financijski podupire Zaklada Billa i Melinde Gates a do kraja mjeseca planiraju u Sjedinjenim Državama provesti inicijalnu javnu ponudu dionica (IPO).

Tagovi: CureVac, cjepivo protiv koronavirusa, koronavirus, Covid-19, Europska investicijska banka, Zaklada Billa i Melinde Gates
PROČITAJ I OVO
Kodak postaje farmaceutska kompanija, dionice katapultirane
NOVI POČETAK
Kodak postaje farmaceutska kompanija, dionice katapultirane
NEW YORK - Američka kompanija Kodak, nekada pionir na tržištu fotografije, ponovo se budi. Sada kao farmacuetski proizvođač, koji će Amerikancima pomagati u boju protiv korona krize.
Rast proizvodnje i izvoza cigareta u vreme pandemije
CIGARETE
Rast proizvodnje i izvoza cigareta u vreme pandemije
BEOGRAD - Duvanska industrija u Srbiji je među retkim privrednim granama koje su za prvih pet meseci i u vreme trajanja pandemije povećale proizvodnju i izvoz, rekao je danas sekretar Udruženja za biljnu proizvodnju i prehrambenu industriju u Privrednoj komori Srbije (PKS) Aleksandar Bogunović.
Institut IGH kasni s objavom poslovnih rezultata
KAŠNJENJE
Institut IGH kasni s objavom poslovnih rezultata
ZAGREB - Institut IGH izvijestio je kako uslijed otežanih uvjeta poslovanja uzrokovanih pandemijom COVID-19 i mjerama koje se poduzimaju radi sprečavanja širenja zaraze sa tom bolešću, Društvo nije bilo u mogućnosti ispuniti propisane obveze u vezi objave tromjesečnog izvještaja za drugo tromjesečje 2020. godine, a u rokovima i na način propisan Zakonom o tržištu kapitala.
Allianz: Neto prihod u drugom kvartalu pao 28,6 posto
PAD
Allianz: Neto prihod u drugom kvartalu pao 28,6 posto
MUNCHEN - Allianz je nastavio uspješno svladavati izazove aktualne krize, te je u drugom tromjesečju 2020. godine ostvario vrlo dobre rezultate. Pa ipak, s obzirom na tekuću neizvjesnost i nedoumice, trenutno ne žele izaći s ažuriranom prognozom operativne dobiti za 2020. godinu.
SAS reducira broj letova prema Splitu
LETOVI
SAS reducira broj letova prema Splitu
STOCKHOLM - Scandinavian Airlines (SAS) objavio je svoj red letenja za kolovoz u kojem će značajno reducirati broj tjednih letova prema Zračnoj luci Split.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE