GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ćulibrk: United Media nam je ultimativno zabranila emitovanje N1 i sport kanala

Ćulibrk: United Media nam je ultimativno zabranila emitovanje N1 i sport kanala
OTKRIĆA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.01.2020 / 14:28
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD - Spremni smo da već sutra nastavimo pregovore sa United Mediom, da dođemo do zakonitog ugovora, rekao je Predrag Ćulibrk, generalni direktor Telekom Srbija.

"Mi smo United Mediu molili da izbace nezakonite elemente iz predloga o ugovoru, rekli smo da smo spremni da potpišemo, ne želimo da ugasimo vaše kanale korisnicima", rekao je Ćulibrk.

"Više od sedam dana traje situacija u koju nismo došli svojom voljom i želimo da istaknemo ključne razloge zbog kojih korisnici Supernove od 17. januara nemaju 17 kanala United Media grupe. Želimo da bude potpuno jasno da Supernova nije isključila kanale svojom voljom, već zato što je stigao ultimativni zahtev da se kanali isključe. Pisma od predstavnika Junajted medije govore, da pod krivičnom i materijalnom odgovornošću, isključimo kanale United Medije, gde navode kanale koje treba da isključimo, Sport klub 1, 2, 3, N1, Grand itd. Ovo se sve dešavalo 17. januara uveče", rekao je Predrag Ćulibrk, generalni direktor kompanije Telekom Srbija.

Ćulibrk je dodao da su prvo pismo za isključenje kanala od strane United Media dobili oko 21 čas i da je, na njihovu molbu za nastavak pregovora, stigla pretnja da će biti tuženi za pirateriju.

"Nismo imali izbora jer odluka na isključivanju kanala nije bila na Supernovi, već na predstavnicima United Medije. Ovim pismima je prethodilo nekoliko nedelja pregovora United Medije i Supernove. Supernova je prihvatila cene koje su bile značajno veće od cena u prethodnim ugovorima sa JUnited Medijom. Jedan od najbitnijih uslova je cena, koju smo prihvatili jer smo smatrali da je to u interesu građana", kaže Ćulibrk.

"Potpuna zamena teza je da nismo hteli da prihvatimo ugovor, prihvatili smo cenu i zahtev za trajanje ugovora od tri godine. Ono što nismo mogli da prihvatimo je teritorijalno ograničenje, a to znači da možete da distribuirate TV signal na novom Beogradu, ali ne na Voždovcu. Telekom Srbija, kao privredno društvo ne može da prihvati takve uslove. Mi smo United Mediju molili da izbace nezakonite elemente iz predloga o ugovoru, spremni smo da potpišemo, ne želimo da ugasimo vaše kanale korisnicima. Odgovor na našu molbu je bio poslednji mejl Junajted medije pod pretnjom krivične i materijalne odgovornosti", rekao je Ćulibrk.

"U svojoj praksi sam potpisao nekoliko hiljada različitih ugovora, ali ovo je nezabeleženo. U svakoj drugoj tački i članu imate pretnju raskida ugovora i kazni koje dostižu i 20 miliona evra. Na kraju smo došli do toga gde smo došli. Mislim da bi bilo važno da se razjasni da imamo još jednu zamenu teza, da United Media nije htela da potpiše ugovor sa fantomskom firmom. Supernova nije privredno društvo. Svima je jasno da je Supernova naš brend, nije zahtevano da potpišu ugovor sa Supernovom, već kompanijama koje posluju sa tim brendom, najpre Radijus vektor i Kopernikus", kaže Ćulibrk.

Dodaje da žele još jednom da podvuku da se radi o klasičnom podmetanju jer Supernova nije bila ugovorna strana. "Pored svega, Telekom Srbija je spremna da nastavi sa saradnju sa United Medijom i da još danas vratimo TV kanale našim korisnicima. Ponovo smo uputili mejl United Mediji, da smo već sutra spremni da nastavimo pregovore, da dođemo do ugovora koji je zakonit", dodao je Ćulibrk.

Tagovi: Predrag Ćulibrk, United Media, Telekom Srbija, N1televizija, SportKlub, Supernova
PROČITAJ I OVO
Qatar Airways će zatražiti državnu pomoć
POMOĆ
Qatar Airways će zatražiti državnu pomoć
DUBAI - Qatar Airways morat će na kraju potražiti potporu vlade, rekao je izvršni direktor Akbar al-Baker za Reuters u nedjelju, upozoravajući kako će prijevozniku na Bliskom istoku uskoro moći ponestati novca potrebnog za nastavak leta.
Adidas i H&M na udaru kritika zbog prestanka plaćanja najamnina
KRITIKE
Adidas i H&M na udaru kritika zbog prestanka plaćanja najamnina
BERLIN - U Njemačkoj se u nedjelju zaoštrila kritika protiv kompanija poput Adidasa ili H&M-a koje su prestale plaćati najamninu za svoje prodavaonice zatvorene zbog pandemije koronavirusa.
Potražnja gotovo iscrpila kapacitete vodećeg proizvođača zaštitnih rukavica
OGROMAN INTERES
Potražnja gotovo iscrpila kapacitete vodećeg proizvođača zaštitnih rukavica

KUALA LUMPUR - Malezijska tvrtka Top Glove upozorila je u nedjelju da bi moglo doći do nestašice zaštitnih rukavica zbog eksplozije potražnje iz Europe i SAD-a na valu panike potaknute širenjem koronavirusa.

Novartis polaže nade u hidroksiklorokin u borbi protiv koronavirusa
NADE
Novartis polaže nade u hidroksiklorokin u borbi protiv koronavirusa
ŽENEVA - Švicarska farmaceutska tvrtka Novartis polaže naviše nade u borbi protiv koronavirusa u antimalarik hidroksiklorokin, izjavio je u nedjeljnom intervjuu za švicarske medije izvršni direktor Vas Narasimhan.
Ribari: Ako država ne pomogne, morat ćemo prodavati brodove
ALARMANTNO
Ribari: Ako država ne pomogne, morat ćemo prodavati brodove
RIJEKA - Mnoge gospodarske grane našle su se na udaru pandemije, uključujući i hrvatsko ribarstvo. Znana je priča, nije od jučer. Kvarnerski i istarski ribari glavninu svojih ulova plasiraju na izvozno, talijansko tržište.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE