GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ćulibrk: United Media nam je ultimativno zabranila emitovanje N1 i sport kanala

Ćulibrk: United Media nam je ultimativno zabranila emitovanje N1 i sport kanala
OTKRIĆA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.01.2020 / 14:28
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD - Spremni smo da već sutra nastavimo pregovore sa United Mediom, da dođemo do zakonitog ugovora, rekao je Predrag Ćulibrk, generalni direktor Telekom Srbija.

"Mi smo United Mediu molili da izbace nezakonite elemente iz predloga o ugovoru, rekli smo da smo spremni da potpišemo, ne želimo da ugasimo vaše kanale korisnicima", rekao je Ćulibrk.

"Više od sedam dana traje situacija u koju nismo došli svojom voljom i želimo da istaknemo ključne razloge zbog kojih korisnici Supernove od 17. januara nemaju 17 kanala United Media grupe. Želimo da bude potpuno jasno da Supernova nije isključila kanale svojom voljom, već zato što je stigao ultimativni zahtev da se kanali isključe. Pisma od predstavnika Junajted medije govore, da pod krivičnom i materijalnom odgovornošću, isključimo kanale United Medije, gde navode kanale koje treba da isključimo, Sport klub 1, 2, 3, N1, Grand itd. Ovo se sve dešavalo 17. januara uveče", rekao je Predrag Ćulibrk, generalni direktor kompanije Telekom Srbija.

Ćulibrk je dodao da su prvo pismo za isključenje kanala od strane United Media dobili oko 21 čas i da je, na njihovu molbu za nastavak pregovora, stigla pretnja da će biti tuženi za pirateriju.

"Nismo imali izbora jer odluka na isključivanju kanala nije bila na Supernovi, već na predstavnicima United Medije. Ovim pismima je prethodilo nekoliko nedelja pregovora United Medije i Supernove. Supernova je prihvatila cene koje su bile značajno veće od cena u prethodnim ugovorima sa JUnited Medijom. Jedan od najbitnijih uslova je cena, koju smo prihvatili jer smo smatrali da je to u interesu građana", kaže Ćulibrk.

"Potpuna zamena teza je da nismo hteli da prihvatimo ugovor, prihvatili smo cenu i zahtev za trajanje ugovora od tri godine. Ono što nismo mogli da prihvatimo je teritorijalno ograničenje, a to znači da možete da distribuirate TV signal na novom Beogradu, ali ne na Voždovcu. Telekom Srbija, kao privredno društvo ne može da prihvati takve uslove. Mi smo United Mediju molili da izbace nezakonite elemente iz predloga o ugovoru, spremni smo da potpišemo, ne želimo da ugasimo vaše kanale korisnicima. Odgovor na našu molbu je bio poslednji mejl Junajted medije pod pretnjom krivične i materijalne odgovornosti", rekao je Ćulibrk.

"U svojoj praksi sam potpisao nekoliko hiljada različitih ugovora, ali ovo je nezabeleženo. U svakoj drugoj tački i članu imate pretnju raskida ugovora i kazni koje dostižu i 20 miliona evra. Na kraju smo došli do toga gde smo došli. Mislim da bi bilo važno da se razjasni da imamo još jednu zamenu teza, da United Media nije htela da potpiše ugovor sa fantomskom firmom. Supernova nije privredno društvo. Svima je jasno da je Supernova naš brend, nije zahtevano da potpišu ugovor sa Supernovom, već kompanijama koje posluju sa tim brendom, najpre Radijus vektor i Kopernikus", kaže Ćulibrk.

Dodaje da žele još jednom da podvuku da se radi o klasičnom podmetanju jer Supernova nije bila ugovorna strana. "Pored svega, Telekom Srbija je spremna da nastavi sa saradnju sa United Medijom i da još danas vratimo TV kanale našim korisnicima. Ponovo smo uputili mejl United Mediji, da smo već sutra spremni da nastavimo pregovore, da dođemo do ugovora koji je zakonit", dodao je Ćulibrk.

Tagovi: Predrag Ćulibrk, United Media, Telekom Srbija, N1televizija, SportKlub, Supernova,
PROČITAJ I OVO
Beogradski aerodrom najjači u regiji
AERODROMI
Beogradski aerodrom najjači u regiji
BEOGRAD - Beogradski aerodrom najprometniji je od aerodroma u regiji, a Međunarodni aerodrom u Sarajevu posljednji na listi onih iz glavnih evropskih gradova.
Uzlet neto dobiti Optima Telekoma u 2019.
SJAJNE BROJKE
Uzlet neto dobiti Optima Telekoma u 2019.
ZAGREB - Optima Telekom je u prošloj godini zabilježila pad prihoda od prodaje za 2,6 posto, na 524,6 milijuna kuna, no neto je dobit uvećana za 172,8 posto (9,1 mil kuna apsolutno) na 12,5 milijuna kuna.
Predsjednik Odbora direktora Luke Bar podnio ostavku
OSTAVKA
Predsjednik Odbora direktora Luke Bar podnio ostavku
BAR - Višemjesečna blokada rada Odbora direktora većinski državne Luke Bar okončana je ostavkom predsjednika borda Vojina Žugića.
Obustavljena nabavka u kojoj je Telekomu dodeljeno 60 miliona dinara
NABAVKE
Obustavljena nabavka u kojoj je Telekomu dodeljeno 60 miliona dinara
BEOGRAD - Ministarstvo pravde obustavilo je postupak javne nabavke u kojoj je posao vredan skoro 60 miliona dinara dodelila Telekomu Srbije, nakon rešenja Komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki po žalbi drugog ponuđača.
Rusija i Srbija pregovaraju o ukidanju ograničenja na uvoz svinjetine
PREGOVORI
Rusija i Srbija pregovaraju o ukidanju ograničenja na uvoz svinjetine
MOSKVA - Srbija i Rusija pregovaraju o ukidanju ograničenja na uvoz srpske svinjetine u Rusku Federaciju, koje je Moskva uvela u avgustu prošle godine zbog pojave afričke svinjske kuge u pojedinim delovima Srbije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE