GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ćulibrk: Sredstva Telekoma nisu javna svojina

Ćulibrk: Sredstva Telekoma nisu javna svojina
TELEKOM SRBIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.08.2020 / 13:04
Autor: SEEbiz / NOVA.rs
BEOGRAD - Sve poslovne odluke Telekoma i naš cilj da budemo lider na ovom području neskriveno frustrira konkurenciju, ocenio je generalni direktor Telekom Srbija Predrag Ćulibrk. On je ocenio da sredstva Telekoma nisu javna svojina, dok je jedan od njegovih saradnika Vladimir Lučić istakao da je vrednost Telekoma trenutno preko dve milijarde evra.

“Oni su zabrinuti za svoj poslovni uspeh, što razumemo. Ono što ne razumemo je da je izgleda na delu sprega političkih i poslovnih interesa protiv Telekoma Srbija” naveo je Ćulibrk na konferenciji za novinare predstavaljući poslovanje te kompanije.

Jedan od direktora u kompaniji Telekom Vladimir Lučić saopštio je da će po svim projekcijama 2023. godine ova kompanija vredeti minimum četiri milijarde evra, a verovatno i više.

“Sadašnja vrednost je preko dve milijarde evra, nivo zaduženosti je u evropskom proseku” naveo je Lučić.

Komenatarišući navode članice Saveta za borbu protiv korupcije Jelisavete Vasilić o tome da je Telekom javna svojina, Ćulibrk je naveo da “ne treba biti veliki pravnik ni advokat da bi se znalo da je njena teza pogrešna”.

“Sredstva Telekoma nisu ni pruge, šume, vode, dakle nisu javna svojina. Telekomova sredstva su u svojini kompanije. Država kao većinski vlasnik bira rukovodstvo, kao i u drugim državama Evrope gde je vlasnik država” naveo je Ćulibrk.

Upitan da li će nešto preduzeti protiv jednog od direktora Telekoma Draška Markovića koji je napao funkcionerku Stranke slobode i pravde Mariniku Tepić, Ćulibrk je ocenio da nije pametno to što je uradio.

“Nije pametno to što je uradio, ali mislimo da se ništa strašno nije desilo. On nije vređao Mariniku Tepić ni po jednom osnovu, pa samo mogu da kažem da je Tepić bila ponovo u dvorištu Telekoma, tu radi 2000 ljudi, uznemireni su zbog prisustva novinara ali… Radićemo svoj posao, fokusiraćemo se na rezultate, neće gospođu Tepić niko dirati” rekao je Ćulibrk.

Konsolidovani poslovni prihod u 2019. godini, kako je saopšteno, porastao je 6,6 odsto na 133,7 milijardi dinara, pre svega usled rasta segmenta multimedije (skok od 43,8 odsto), dok je segment mobilne telefonije zabeležio neznatan rast od 1,2 odsto.

Kao i proteklih godina fiksna telefonija beleži nastavak pada prihoda, prošle godine stopom od 5,1 odsto.

Tagovi: Predrag Ćulibrk, Telekom Srbija, Dejan Lučić, Draško Marković, Marinika Tepić, Jelisaveta Vasilić
PROČITAJ I OVO
Dubrovnik sredstvima EU nabavlja jedanaest niskopodnih autobusa
AUTOBUSI
Dubrovnik sredstvima EU nabavlja jedanaest niskopodnih autobusa
DUBROVNIK - Ugovor o nabavi 11 suvremenih niskopodnih autobusa za javni gradski prijevoz, sufinanciranih s 18 milijuna kuna iz fondova EU, potpisali su u srijedu u Dubrovniku direktor gradskog prijevoznika Libertas Dubrovnik Ante Vojvodić i direktor AutoHrvatska PSC Mario Fabek.
Poliklinika Sveti Rok postaje dio Affidea Grupe
ZDRAVSTVO
Poliklinika Sveti Rok postaje dio Affidea Grupe
ZAGREB – S misijom širenja portfelja u području privatne medicinske skrbi, Affidea, kao najveći europski pružatelj usluga u području dijagnostike, ambulantnog liječenja i liječenja karcinoma, objavila je kako je od prosinca dio njihove mreže medicinskih centara i ugledna zagrebačka poliklinika Sveti Rok.
Obiteljska poduzeća: U krizi je najvažnije ostati trezven
FORUM
Obiteljska poduzeća: U krizi je najvažnije ostati trezven
ZAGREB - Centar za politiku razvoja malih i srednjih poduzeća i poduzetništva (CEPOR) organizirao je 1. prosinca 2020. on-line konferenciju Forum obiteljskih poduzeća.
SPAR Hrvatska djelatnicima dijeli božićnice u vrijednosti do 1.600 kuna
BOŽIĆNICE
SPAR Hrvatska djelatnicima dijeli božićnice u vrijednosti do 1.600 kuna
ZAGREB - SPAR Hrvatska sljedećeg tjedna počinje s isplatama božićnica u vrijednosti do 1.600 kuna za svoje djelatnike, ovisno o dužini staža u SPAR-u.
PEVEX-ova anketa: Sve veća pozornost kupaca usmjerena na distancu
ANKETA
PEVEX-ova anketa: Sve veća pozornost kupaca usmjerena na distancu
ZAGREB - Prvi hrvatski trgovački lanac PEVEX prvu je anketu o zadovoljstvu zaštitnim mjerama proveo polovicom godine. Od tada ju je nastavio periodično provoditi kako bi što bolje osluškivao potrebe i zahtjeve kupaca u vrijeme pandemije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE