GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

CSEBA promovirala hrvatski turizam u Sečuanu

CSEBA promovirala hrvatski turizam u Sečuanu
DOGAĐAJI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.09.2017 / 10:21
Autor: Matej Balen
SEČUAN – proteklih nekoliko dana kineska provincija Sečuan bila je poprište dviju značajnih turističkih događanja. 

Glavni grad provincije Sečuan, Chengdu, prvo je ugostio 22. Generalno zasjedanje Svjetske turističke organizacije (UNWTO) od 11-16. rujna na kojemu se državni tajnik u Ministarstvu turizma Frano Matušić sastao sa novoizabranim Glavnim tajnikom UNWTO-a, Zurabom Pololikashvilijem, a potom i sa liderima Kineske nacionalne turističke zajednice (CNTA).

Uz nazočnost visokih predstavnika iz više od 100 zemalja svijeta, ovaj skup je svjedočio rađanju Svjetskog turističkog udruženja (World Tourism Alliance, WTA), globalne neprofitne nevladine turističke organizacije, osnovane na kinesku inicijativu sa ciljem održivog razvoja turističkog sektora svih zemalja članica. WTA je zamišljena kao globalna platforma koja će olakšati međunarodnu suradnju u turizmu i vezanim industrijama svih zemalja članica, promicati pravila jednakosti, te održivi i ujednačeni razvoj. Cilj jest i uspostava globalnog turističkog informacijskog centra koji će biti na raspolaganju svim zemljama članicama.

Nastavno na ovaj događaj, u 150 km udaljenom Emeishanu, od 17-19. rujna održan je 4. Međunarodni turistički Expo – Sečuan 2017. Odlično organizirani i posjećeni Expo privukao je stotine izlagača iz centralne Kine, kao i 30-ak međunarodnih među kojima je bila i Hrvatska. Na 100 m2 izložbenog prostora Hrvatsku su zajedno promovirali Veleposlanstvo RH u Pekingu te CSEBA.

Ovaj Expo pokazao je kako suvremena tehnologija i društvene mreže gotovo potpuno diktiraju trendove u turističkim promocijama u NR Kini, te kako europske destinacije još uvijek nisu dovoljno prepoznale marketinške potencijale kineskih socijalnih mreža, prije svega Wechat i Weibo, a zatim i sve prisutnije hologramske prezentacije te prezentacije destinacija putem virtualne stvarnosti.

Tagovi: CSEBA, Sečuan, hrvatski turizam, Frano Matušić, UNWTO, Nebojša Koharević, Zurab Pololikashvili
PROČITAJ I OVO
EU odbila naručiti dodatnih 100 milijuna doza AstraZenece
POTEZI
EU odbila naručiti dodatnih 100 milijuna doza AstraZenece
BRUXELLES - Europska unija odbila je naručiti dodatnih 100 milijuna doza cjepiva tvrtke AstraZeneca, piše CNN.
Nestle: Organska stopa rasta prihoda od 7,7 posto
RAST
Nestle: Organska stopa rasta prihoda od 7,7 posto
VEVEY - Pojačana potražnja za kavom i hranom za kućne ljubimce potaknula snažan rast prihoda švicarske prehrambene grupe Nestle u prvom tromjesečju, pokazuje preliminarno izvješće objavljeno u četvrtak.
Vučković o Požgaj grupi i Hrvatskim šumama: U tijeku dodatna revizija
REAKCIJE
Vučković o Požgaj grupi i Hrvatskim šumama: U tijeku dodatna revizija
ZAGREB - Ministrica poljoprivrede Marija Vučković rekla je kako je u tijeku dodatna revizija javnog poziva koji se odnosi na prijavu Požgaj grupe vezano uz nepotpisivanje ugovora s Hrvatskim šumama za nabavu drvne sirovine za ovu godinu, a rezultati revizije se očekuju sutra.
Fortenova pokrenula prinudni otkup akcija u Dijamantu
OTKUP
Fortenova pokrenula prinudni otkup akcija u Dijamantu
ZRENJANIN – Fortenova Grupa je pokrenula prinudni otkup akcija „Dijamanta“, a za svaku od 10.265 akcija biće plaćeno po 34,3 hiljade dinara, objavljeno je danas.
Hanfa kod osam leasing društava utvrdila nezakonitosti i nepravilnosti u postupanju
LEASING
Hanfa kod osam leasing društava utvrdila nezakonitosti i nepravilnosti u postupanju

ZAGREB - Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) u izvanrednom nadzoru 9 leasing društava, koja pokrivaju više od 90 posto ukupne imovine tog tržišta u Hrvatskoj, utvrdila je nezakonitosti i nepravilnosti pri izračunu kamatnih stopa kod njih osam, procijenivši da je nepravilnostima obuhvaćeno više od 50 tisuća ugovora o leasingu.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE