GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Cromarisovi proizvodi dobili najviše svjetsko priznanje za kvalitetu

Cromarisovi proizvodi dobili najviše svjetsko priznanje za kvalitetu
KVALITETA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.06.2020 / 12:57
Autor: SEEbiz
ROVINJ – Cromaris, koji posluje u sastavu Adris grupe, šesta tvrtka u svijetu u uzgoju orade i brancina, i ove je godine dobio priznanje za vrhunsku kvalitetu svojih proizvoda - Superior Taste Award.

Riječ je o najcjenjenijoj nagradi u segmentu prehrane u svijetu koju od 2005. godine dodjeljuje International Taste Institute iz Bruxellesa. Cromaris je dobitnik Superior Taste Awarda 2020 za sva tri svoja prijavljena proizvoda: brancin, oradu i hamu.

Proizvodi se ocjenjuju metodom slijepog testiranja na temelju izgleda, mirisa, teksture i okusa, a pritom sucima odabranima iz najprestižnijih europskih kulinarskih udruženja, nisu poznati brend ni podrijetlo testiranog proizvoda. Cromarisov brancin je i ove godine dobio maksimalne tri zlatne zvjezdice za izniman okus i postao jedini proizvod iz kategorije svježe ribe dobitnik Crystal award. Za izniman okus, izvrsno su ocijenjeni i orada i hama, pa je Cromaris jedini dobitnik nagrade za brancina, oradu i hamu među proizvođačima mediteranske bijele ribe.

“Vrhunska kvaliteta proizvoda naš je imperativ. Potrošačima nudimo isključivo ribu besprijekorne svježine i vrhunskog nutritivnog sastava i okusa, što je i ove godine prepoznao stručni žiri. Cromaris je danas na tržištu prepoznat kao lider u kvaliteti koju, uz povjerenje potrošača i brojne certifikate, dodatno potvrđuju i ovakva priznanja.“, ističe Goran Markulin, direktor Cromarisa.

Cromaris je certificiran prema ISO normama 9001, 14001, 22000 i IFS Food za kvalitetu, upravljanje okolišem i sigurnost hrane. Također, posjeduje certifikate GlobalG.A.P. i Friend of the Sea za održivost akvakulture, te Kosher certifikat. Uz to, Cromaris dio uzgoja temelji i na ekološkoj proizvodnji koja je sve veći trend u svijetu i u skladu je s rastućom svijesti o zdravlju. Organski brancin i orada uzgojeni su uz primjenu strogih ekoloških standarda, što dokazuju certifikati za organsku proizvodnju: Europski eko certifikat, Bio Siegel, Agriculture Biologique i Naturland. Cromaris je nositelj i certifikata ASC, najzahtjevnijeg certifikata u industriji koji potvrđuje održivost proizvodnje, regulaciju utjecaja na okoliš, socijalnih odnosa u tvrtki i slično - i po tome je Cromaris prva tvrtka u industriji brancina i orade kojoj su sva uzgajališta certificirana tim certifikatom.

Cromaris je danas najbrže rastuća te izrazito izvozno orijentirana tvrtka. Cromaris riba prisutna je na svim važnijim tržištima Europe, a udio izvoza čini više od 80 posto prodaje. Glavno izvozno tržište je Italija.
Adris je u razvoj kompanije je od osnutka 2009. do danas uložio više od milijardu kuna, rezultat čega je snažan rast svih poslovnih pokazatelja. Tvrtka je rasla prosječno 22 posto godišnje, prodaja je povećana gotovo deset puta uz brojne tehnološke i proizvodne inovacije.

Cromaris je u 2019. godini ostvario prodaju od 9.557 tona ekvivalenta svježe ribe, što je rast od osam posto. Ukupna količina prodanih proizvoda iznosi 8.761 tona i za sedam posto je veća od prošlogodišnje. Količinska prodaja na izvoznim tržištima porasla je za sedam posto, od čega najviše na talijanskome i austrijskome tržištu.

U skladu s rastom količina i cijena u 2019. godini ostvaren je porast prihoda od prodaje za osam posto. Prihodi od prodaje diferenciranih proizvoda, prije svega svježe očišćene i pakirane ribe, porasli su za 23 posto. Proizvodi visoke dodane vrijednosti trenutno čine 44 posto udjela  u ukupnoj prodaji, što je pet postotnih bodova više u odnosu na prethodnu godinu, i u skladu je s Cromarisovom strategijom diferencijacije.

Unatoč globalnoj gospodarskoj krizi izazvanoj pandemijom koronavirusa, Cromaris dobro posluje. U prvom tromjesečje ove godine ostvario je prodaju od 1.830 tona, što je za tri posto manje nego u prva tri mjeseca prošle godine. Glavninu svojih prihoda i nadalje ostvaruje u izvozu. Nastavljen je i trend rasta diferenciranih proizvoda, koji su u prvom tromjesečju činili 48 posto prihoda od prodaje.
Vrijedi istaknuti da je Cromaris tijekom cijele epidemije svakodnevno isporučivao ribu u Italiju, što je bilo vrlo zahtjevno i gotovo nezamislivo. Cromaris radi na pripremi novih projekata (novo reciklirajuće i održivo pakiranje, proširenje asortimana, organsko uzgajalište…) i reorganizaciji procesa u preradi kako bi se zadržale visoke stope rasta.

Tagovi: Cromaris, Adris Grupa, Goran Markulin, International Taste Institute
PROČITAJ I OVO
SDH predlaže veću dividendu Telekoma Slovenije
DIVIDENDA
SDH predlaže veću dividendu Telekoma Slovenije
LJUBLJANA - Slovenski državni holding (SDH) predlaže isplatu nešto veće dividende skupštini Telekoma Slovenije koja će se sastati u petak.
Jadrolinija obogatila flotu još jednim brodom
FLOTA
Jadrolinija obogatila flotu još jednim brodom
RIJEKA - U Jadrolinijinu flotu uključen je trajekt Tkon, koji će tijekom sezone preuzeti održavanje linije Biograd - Tkon, a s tim brodom najveći domaći putnički brodar u floti sada ima 55 brodova, priopćeno je u četvrtak iz Jadrolinije.
Konstantinos Nempis na čelu HT-a još jedan mandat
MANDAT
Konstantinos Nempis na čelu HT-a još jedan mandat
ZAGREB - Nadzorni odbor Hrvatskog Telekoma (HT) u četvrtak je imenovao Konstantinosa Nempisa predsjednikom Uprave i glavnim direktorom HT-a na novo mandatno razdoblje od tri godine, s početkom od 1. travnja 2022., objavio je HT putem Zagrebačke burze.
Atlantic Grupa odobrila jednu od najizdašnijih dividendi u svojoj povijesti
DIVIDENDA
Atlantic Grupa odobrila jednu od najizdašnijih dividendi u svojoj povijesti
ZAGREB - Atlantic je održao glavnu skuipštinu na kojoj su dioničari odobrili isplatu dividende od 40 kuna po dionici.
Planet of plants prva je hrvatska plant based linija proizvoda; rezultat suradnje Zvijezde i PIK Vrbovca
SURADNJA
Planet of plants prva je hrvatska plant based linija proizvoda; rezultat suradnje Zvijezde i PIK Vrbovca
ZAGREB - Planet of plants prva je hrvatska plant based linija proizvoda koja se odsad može pronaći na policama trgovina. Riječ je o inovativnoj liniji proizvoda koji su 100 % biljnog podrijetla, a zajednički su ih razvili i proizveli Zvijezda i PIK Vrbovec.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE