GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Cromaris u lipnju ostvario rekordnu prodaju

Cromaris u lipnju ostvario rekordnu prodaju
REKORDI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.07.2020 / 12:42
Autor: SEEbiz
ROVINJ/ZADAR - Cromaris, koji posluje u sastavu Adris grupe, šesta tvrtka u svijetu u uzgoju orade i brancina, u lipnju je ostvario rekordnu prodaju. Prodano je 956 tona ribe i prerađevina, što je 18 posto više u odnosu na isto razdoblje lani.

Postignuta je i viša prodajna cijena za dva posto pa je posljedično i prihod od prodaje veći za oko 20 posto od ostvarenog u lipnju 2019. Ako pak promatramo prvih šest mjeseci ove godine, Cromaris je, zbog utjecaja krize izazvane koronovirusom, ostvario neznatno manju prodaju od prošlogodišnje, no, zahvaljujući rastu prodajnih cijena od dva posto, očekuju se prihodi na razini prošlogodišnjih.

„Cromaris je uspješno zaokrenuo negativne trendove u prodaji izazvane korona krizom, ostvarivši veliki rast prodaje tijekom lipnja. Ovo je posljedica konstantnih ulaganja u kvalitetu te prilagođavanja potrebama našim potrošača. Tijekom trajanja pandemije, Cromaris je svakodnevno dostavljao svoje proizvode kupcima, između ostalog i u Italiju. Istodobno smo radili na inovacijama i novim projektima. Cromaris brancin nagrađen je Crystal Awardom koji dodjeljuje International Taste Institute u Bruxellesu, što je najveće priznanje u industriji mediteranske ribe.

Početkom 2020. godine, Cromaris je držao 3,12 posto tržišnog udjela svjetske industrije mediteranske ribe i na stabilnom smo putu daljnjeg rasta našeg tržišnog udjela, što će potvrditi Cromaris jednim od svjetskih lidera u svojoj industriji.“, rekao je Goran Markulin, direktor Cromarisa.

Cromaris izvozi više od 80 posto svoje ukupne prodaje. Cromarisova riba prisutna je na svim važnijim tržištima Europe, a glavno izvozno tržište je Italija, gdje je, uz Švicarsku i Austriju, u prvom dijelu ove godine ostvaren značajan rast tržišnih udjela. Nastavljen je i trend rasta diferenciranih proizvoda, odnosno prerađenih proizvoda za lakšu i bržu pripremu koji u prvih šest mjeseci 2020. čine gotovo 50 posto prihoda od prodaje.

Dalji rast i razvoj Cromarisa temelji se na novim proizvodno-tehnološkim inovacijama, ali i intenzivnim marketinškim aktivnostima i komunikacijom s potrošačima na domaćem i izvoznim tržištima. Cromaris ima snažni marketinško-prodajni tim u industriji, kao i R&D odjel koji osluškujući trendove na tržištu i potrebe potrošača, pokreće nove projekte i smišlja inovativne proizvode. Zahvaljujući stalnim ulaganjima u proizvodne procese, Cromaris je vertikalno integrirana i tehnološki jedna od najnaprednijih tvrtki u industriji mediteranske ribe.

Tagovi: Cromaris, Goran Markulin, International Taste Institute
PROČITAJ I OVO
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
OTKRIĆA
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orbán i njegova vlada u središtu su skandala s austrijskom tvrtkom “Spar” koja posjeduje trgovačke lance u Mađarskoj i drugim zemljama.
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
DOGOVOR
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
FRANKFURT - Njemački zračni prijevoznik Lufthansa i sindikat Verdi danas su nakon trodnevnog posredovanja, koje je uslijedilo nakon višetjednih pregovora, postigli dogovor o kolektivnom ugovoru za oko 25.000 zaposlenih u zračnoj luci, koji uključuje i povećanje plaća.
ITA Airways smanjio gubitke
POBOLJŠANJE
ITA Airways smanjio gubitke
RIM - Talijanski zrakoplovni prijevoznik ITA Airways lani je ostvario neto gubitak od pet milijuna eura, nakon što je godinu prije dosegnuo 486 milijuna eura.
H&M poslovnu godinu započeo s udvostručenjem dobiti
SJAJNE BROJKE
H&M poslovnu godinu započeo s udvostručenjem dobiti
STOCKHOLM - Švedski tekstilni div Hennes & Mauritz (H&M) u tri je mjeseca do kraja veljače ostvario 1,2 milijarde kruna (oko 105 milijuna eura) čiste dobiti, što je dvostruko više nego u istom razdoblju lani. Prihodi su pali za dva posto na 53,7 milijardi kruna (4,7 milijardi eura).
Potpisan kolektivni ugovor za zaposlenike Vajde i PPK
RADNIČKA PRAVA
Potpisan kolektivni ugovor za zaposlenike Vajde i PPK
ČAKOVEC - Članice Grupe Pivac, Mesna industrija Vajda iz Čakovca i PPK karlovačka mesna industrija, potpisale su s predstavnicima Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske (PPDIV) te Sindikata hrvatskog vozača (SHV) nove dvogodišnje kolektivne ugovore.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE