GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Cromaris prodao 10.000 tona ribe

Cromaris prodao 10.000 tona ribe
RIBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.12.2020 / 12:38
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Tvrtka Cromaris prodala je u ovoj godini 10 tisuća tona ribe, što je rast od šest posto u odnosu na lani, objavila je u ponedjeljak ta članica Adris grupe, kojoj je cilj daljnji rast i nastavak investicija, posebice u preradu ribljih proizvoda.

"U iznimno teškim gospodarskim okolnostima u nas i u svijetu izazvanim pandemijom koronavirusa, Cromaris potvrđuje svoju poziciju šeste tvrtke u svijetu u proizvodnji kvalitetne bijele ribe i ostvaruje zapažene poslovne rezultate", navodi se u priopćenju.

Kako ističu iz Cromarisa, krajem prosinca dostignut je ambiciozno postavljen cilj - na tržište je ukupno isporučeno više od 10 tisuća tona kvalitetne bijele ribe, što je rast od šest posto prema godini ranije.

"Prodaja veća od 10 tisuća tona ribe, značajan je rezultat i s obzirom na izrazito nepovoljno okruženje u kojem će svi konkurenti na Mediteranu ostvariti pad prodaje u odnosu na 2019. godinu, ponajviše zbog pada potrošnje vezane uz djelomičnu ili potpunu zatvorenost HoReCa kanala na gotovo svim tržištima, a koji čini i do 50 posto tržišta ribe", navodi se u priopćenju.

Iz Cromarisa ističu kako je u 2020. ostvaren daljnji rast prodaje na izvoznim tržištima te izvoz trenutno iznosi 85 posto.

Glavni nositelj snažnog rasta je talijansko tržište. Cromaris u Italiji, koja je i najveće svjetsko tržište brancina i orade, u drugoj polovici ove godine drži devet posto vrijednosnog udjela, što je rast od 30 posto u odnosu na lani, ističu iz Cromarisa i dodaju da je prodaja pritom rasla za 19 posto, dok je samo tržište palo devet posto.

Rast tržišnih udjela u 2020. ostvaren je i na nizu drugih europskih tržišta, poput Austrije, Njemačke i Švicarske.

Direktor Cromarisa Goran Markulin u priopćenju ističe kako je "cilj Cromarisa nastaviti daljnji rast na svjetskom tržištu mediteranske ribe, uz stalno povećanje efikasnosti svih poslovnih procesa".

"U 2021. godini nastavit ćemo s investicijama, posebno u preradu ribljih proizvoda koja čini jednu od osnovnih prednosti Cromarisa. Predviđeno je jačanje svih kapaciteta prerade uključivo skladišnih kapaciteta za otpremu svježe ribe", najavio je Markulin.

Iz Cromarisa također najavljuju kako će sljedeću godinu obilježiti i lansiranje dviju novih vrsta riba u ponudi - zubaca i gofa.

Tagovi: Cromaris, Goran Markulin, Adris Grupa
PROČITAJ I OVO
Spojeni su prvi stupovi Pelješkog mosta
MOST
Spojeni su prvi stupovi Pelješkog mosta
KOMARNA - Na gradilištu Pelješkog mosta podignut je i montiran prvi zatvarajući segment „CR 4“ između stupova S4 i S5, pa je sada ukupno spojeno 620 metara konstrukcije sa strane Komarne.
Sinopharm gradi fabriku u Zemun Polju
VAKCINE
Sinopharm gradi fabriku u Zemun Polju

BEOGRAD - Fabrika vakcina "Sinofarm" gradiće se u blizini Zemun polja

Nezadovoljstvo u Crnoj Gori: U Air Montenegru služe proizvode iz Srbije
OGORČENJE
Nezadovoljstvo u Crnoj Gori: U Air Montenegru služe proizvode iz Srbije
PODGORICA-Na društvenim mrežama se pojavila informacija da se u avionu nacionalnom avio prevozniku Air Montenegro služi ketering identičan onom u Air Srbija.
Milijuni doza američkog cjepiva J&J neupotrebljivi
FIJASKO
Milijuni doza američkog cjepiva J&J neupotrebljivi

NEW YORK - Nekoliko pošiljaka cjepiva Johnson&Johnson za covid-19 koje se proizvodi u tvornici u Baltimoreu i kojega se proizvodnja prije nekoliko tjedana morala zaustaviti, morat će se baciti, priopćile su u petak američke zdravstvene vlasti.

Telemach Slovenija i Telemach Hrvatska postaju jedna skupina
ODLUKE
Telemach Slovenija i Telemach Hrvatska postaju jedna skupina
ZAGREB - United Grupa objavila je danas da se Telemach Slovenija i Telemach Hrvatska spajaju u jedinstvenu skupinu koju vodi Adrian Ježina trenutni izvršni direktor Telemach Slovenija.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE