GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Cromaris: Prihodi u prvih devet mjeseci porasli 7%

Cromaris: Prihodi u prvih devet mjeseci porasli 7%
RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.10.2020 / 13:30
Autor: SEEbiz
ROVINJ - Cromaris je u prvih devet mjeseci prodao 7.665 tona ribe, što je količinski rast od pet posto, objavili su u četvrtak iz te tvrtke iz sastava Adris grupe, dodavši da je ostvaren i rast prihoda od gotovo sedam posto u usporedbi s prošlom godinom.

"Nakon što je Cromaris, unatoč nepovoljnim okolnostima uzrokovanima pandemijom koronavirusa, ostvario rekordnu prodaju tijekom ljetnih mjeseci, i u rujnu je nastavljen pozitivan trend", istaknuli su iz tvrtke navodeći kako je prodano 829 tona ribe, što je rast od 20 posto u usporedbi s prethodnom godinom.

Također je postignut i rast cijena od dva posto te rast prihoda od 22 posto.

U prvih devet mjeseci ove godine, kako su naveli, prodano je 7.665 tona ribe, što predstavlja količinski rast od pet posto te je ostvaren rast prihoda od gotovo sedam posto.

Cromaris 84 posto prodaje ostvaruje na izvoznim tržištima, a iz tvrtke ističu da je glavni nositelj snažnog rasta u prvom dijelu godine talijansko tržište, koje je u protekla dva ljetna mjeseca raslo više od 50 posto.

Tomu je, kako navode, prethodio snažan rast Cromarisovog tržišnog udjela u Italiji, koji je povećan za više od 40 posto ove godine.

Italija je najveće svjetsko tržište brancina i orade, gdje Cromaris drži 8,3 posto količinskog i više od 11 posto vrijednosnog udjela, navodi se u priopćenju i dodaje da je rast tržišnih udjela ove godine ostvaren i na nizu drugih europskih tržišta, poput Austrije, Njemačke, Švicarske i Mađarske.

Iz Cromarisa u priopćenju još navode i da su na ovogodišnjem natječaju Labo de l’innovation uglednog francuskog specijaliziranog magazina Produit de la Mer, osvojili nagradu za inovaciju godine za svoje filete brancina, orade i hame u skin pakiranju.

Ta kompanija je po uzgoju orade i brancina šesta tvrtka po veličini u svijetu.

Tagovi: Cromaris, riba, prerada ribe, orada, brancin
PROČITAJ I OVO
Stiglo šest ponuda za 3. maj, ima i velikih igrača
INTERES
Stiglo šest ponuda za 3. maj, ima i velikih igrača
RIJEKA - Šest je potencijalnih ponuditelja koji u ovoj, neobvezujućoj fazi iskazuju interes za kupnju trećemajske tvrtke-kćeri "3. maj Rijeka 1905".
Za zakup Željezare Nikšić stigla jedna ponuda
ZAKUP
Za zakup Željezare Nikšić stigla jedna ponuda
PODGORICA - Na drugi međunarodni javni poziv za zakup pogona Čeličane i Kovačnice, u sklopu nikšićke Željezare stigla je jedna ponuda.
Continental zatvara tvornicu tiskarske gume u Kranju
ZATVARANJE
Continental zatvara tvornicu tiskarske gume u Kranju
KRANJ - Continental zbog loših tržišnih uvjeta zatvara tvornicu za proizvodnju tiskarskih guma u Kranju. Odluka će utjecati na 70 radnih mjesta.
Amerikanci preuzeli manjinske udjele u Pretisu i bugojanskom Binasu
VOJNA INDUSTRIJA
Amerikanci preuzeli manjinske udjele u Pretisu i bugojanskom Binasu
SARAJEVO - Američka kompanija Regulus Global preuzela je 33 posto dionica vogošćanskog Pretisa i manjinski paket dionica bugojskog Binasa.
Boston Consulting Group planira zaposliti više od 1.000 novih radnika u Europi
ZAPOŠLJAVANJE
Boston Consulting Group planira zaposliti više od 1.000 novih radnika u Europi
BERLIN - Njemački odjel konzultantske tvrtke Boston Consulting Group (BCG) planira ove godine zaposliti više od tisuću novih zaposlenika u Njemačkoj, Švicarskoj, Austriji i istočnoj Europi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE