GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Croatia osiguranje lansiralo indeksno osiguranje od nedostatka vlage u tlu (suše)

Croatia osiguranje lansiralo indeksno osiguranje od nedostatka vlage u tlu (suše)
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.04.2021 / 12:28
Autor: SEEbiz
ZAGREB - CROATIA osiguranje, tržišni i digitalni lider na području osiguranja koji posluje u sastavu Adris grupe, lansiralo je indeksno osiguranje od nedostatka vlage u tlu (suše), najznačajnijeg rizika koji već niz godina uzrokuje značajne štete u poljoprivredi.

Lansiranjem ovog visokotehnološkog proizvoda, Croatia osiguranje se pridružuje malom broju EU zemalja i osiguravatelja s ovakvom vrstom osiguranja.

Indeksno osiguranje od nedostatka vlage u tlu (suše) najmoderniji je proizvod ove vrste na tržištu koji koristi naprednu tehnologiju mjerenja vlažnosti tla putem satelita, što omogućuje precizne podatke za osigurane poljoprivredne površine.
Isplata štete realizira se automatski, na temelju dobivenih satelitskih podataka o vlažnosti tla, ovisno o ugovorenom modelu. Ovim proizvodom, CROATIA osiguranje svojim osiguranicima omogućava transparentnost, brzu isplatu naknade i jednostavan proces mjerenja, bez potrebe izlaska procjenitelja na teren.

Mrežom satelita prati se vlažnost tla koja je visoko korelirana s prinosima pojedinih parcela i to na dnevnoj bazi za svaku parcelu veličine 100 x 100 metara. Ukoliko na kraju razdoblja koje traje od 15. lipnja do 15. kolovoza pojedine parcele imaju sušno razdoblje, isplaćuje se naknada za smanjene prinose bez izlaska procjenitelja na teren. Ovim putem će se moći osigurati usjevi kukuruza, suncokreta, soje i šećerne repe u kontinentalnoj Hrvatskoj na vrlo jednostavan i pouzdan način.

„CROATIA osiguranje u suradnji sa Swiss RE-om, jednim od najvećih reosiguravatelja u svijetu, lansira prvi parametrijski proizvod osiguranja usjeva od nedostatka vlage u tlu (suše). Ovaj visoko tehnološki sofisticiran proizvod još je jedan korak u digitalizaciji osigurateljne industrije kojim želimo odgovoriti na izazove budućnosti. Suša je postala sistemski rizik za naše poljoprivrednike, a njene posljedice uslijed klimatskih promjena postaju sve ozbiljnije. Indeksnim osiguranjem od nedostatka vlage u tlu (suše) koji postaje standard u svijetu želimo potaknuti razvoj domaće poljoprivrede, a našim osiguranicima osigurati još naprednije iskustvo osiguranja“, poručuje predsjednik Uprave CROATIA osiguranja, Davor Tomašković.

Novi proizvod CROATIA osiguranja rezultat je suradnje sa Swiss RE-om jednim od vodećih svjetskih reosiguratelja, tvrtkom Genillard&Co za poslovno savjetovanje i usluge te s nizozemskom tvrtkom VanderSaat BV, globalnim pružateljem usluga u području satelitskog prikupljanja komercijalnih podataka putem mikrovalova.

Tagovi: Croatia osiguranje, indeksno osiguranje od nedostatka vlage u tlu, Davor Tomašković, poljoprivreda
PROČITAJ I OVO
Osmi avion tipa ATR 72-600 u floti Air Serbije
FLOTA
Osmi avion tipa ATR 72-600 u floti Air Serbije
BEOGRAD - Osmi avion Air Serbije tipa ATR 72-600, sleteo je danas na beogradski aerodrom i posle obaveznih procedura trebalo bi da uđe u saobraćaj Air Serbije u narednim danima. Nova letelica ima devet godina i nosi registarsku oznaku YU-ASF.
Siemens planira novi sveučilišni istraživački centar u blizini Münchena
PLANOVI
Siemens planira novi sveučilišni istraživački centar u blizini Münchena
MUNCHEN - Njemačka inženjerska grupa Siemens priopćila je u srijedu da će otvoriti novi centar za istraživanje i inovacije u satelitskom kampusu Tehničkog sveučilišta u Münchenu.
Ikea podigla plaće u Hrvatskoj
PLAĆE
Ikea podigla plaće u Hrvatskoj
ZAGREB - Skandinavski divovi koji prodaju namještaj i kućne potrepštine ostvarili su protekle godine snažan poslovni rast na tržištu Hrvatske.
Fortenova menadžerima isplaćuje bonuse
BONUSI
Fortenova menadžerima isplaćuje bonuse
ZAGREB - Upravni odbor Fortenove odlučio je menadžmentu isplatiti bonuse za ostvarene poslovne rezultate u protekloj poslovnoj godini.
Johnson & Johnson nadmašio očekivanja analitičara
BOLJE OD OČEKIVANJA
Johnson & Johnson nadmašio očekivanja analitičara
NEW YORK - Američki zdravstveni konglomerat Johnson & Johnson premašio je očekivanja analitičara svojim rezultatima u prvom kvartalu ove godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE