GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Croatia osiguranje lansiralo indeksno osiguranje od nedostatka vlage u tlu (suše)

Croatia osiguranje lansiralo indeksno osiguranje od nedostatka vlage u tlu (suše)
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.04.2021 / 12:28
Autor: SEEbiz
ZAGREB - CROATIA osiguranje, tržišni i digitalni lider na području osiguranja koji posluje u sastavu Adris grupe, lansiralo je indeksno osiguranje od nedostatka vlage u tlu (suše), najznačajnijeg rizika koji već niz godina uzrokuje značajne štete u poljoprivredi.

Lansiranjem ovog visokotehnološkog proizvoda, Croatia osiguranje se pridružuje malom broju EU zemalja i osiguravatelja s ovakvom vrstom osiguranja.

Indeksno osiguranje od nedostatka vlage u tlu (suše) najmoderniji je proizvod ove vrste na tržištu koji koristi naprednu tehnologiju mjerenja vlažnosti tla putem satelita, što omogućuje precizne podatke za osigurane poljoprivredne površine.
Isplata štete realizira se automatski, na temelju dobivenih satelitskih podataka o vlažnosti tla, ovisno o ugovorenom modelu. Ovim proizvodom, CROATIA osiguranje svojim osiguranicima omogućava transparentnost, brzu isplatu naknade i jednostavan proces mjerenja, bez potrebe izlaska procjenitelja na teren.

Mrežom satelita prati se vlažnost tla koja je visoko korelirana s prinosima pojedinih parcela i to na dnevnoj bazi za svaku parcelu veličine 100 x 100 metara. Ukoliko na kraju razdoblja koje traje od 15. lipnja do 15. kolovoza pojedine parcele imaju sušno razdoblje, isplaćuje se naknada za smanjene prinose bez izlaska procjenitelja na teren. Ovim putem će se moći osigurati usjevi kukuruza, suncokreta, soje i šećerne repe u kontinentalnoj Hrvatskoj na vrlo jednostavan i pouzdan način.

„CROATIA osiguranje u suradnji sa Swiss RE-om, jednim od najvećih reosiguravatelja u svijetu, lansira prvi parametrijski proizvod osiguranja usjeva od nedostatka vlage u tlu (suše). Ovaj visoko tehnološki sofisticiran proizvod još je jedan korak u digitalizaciji osigurateljne industrije kojim želimo odgovoriti na izazove budućnosti. Suša je postala sistemski rizik za naše poljoprivrednike, a njene posljedice uslijed klimatskih promjena postaju sve ozbiljnije. Indeksnim osiguranjem od nedostatka vlage u tlu (suše) koji postaje standard u svijetu želimo potaknuti razvoj domaće poljoprivrede, a našim osiguranicima osigurati još naprednije iskustvo osiguranja“, poručuje predsjednik Uprave CROATIA osiguranja, Davor Tomašković.

Novi proizvod CROATIA osiguranja rezultat je suradnje sa Swiss RE-om jednim od vodećih svjetskih reosiguratelja, tvrtkom Genillard&Co za poslovno savjetovanje i usluge te s nizozemskom tvrtkom VanderSaat BV, globalnim pružateljem usluga u području satelitskog prikupljanja komercijalnih podataka putem mikrovalova.

Tagovi: Croatia osiguranje, indeksno osiguranje od nedostatka vlage u tlu, Davor Tomašković, poljoprivreda
PROČITAJ I OVO
TUI razmatra produljenje ljetne sezone
OPCIJE
TUI razmatra produljenje ljetne sezone
FRANKFURT - Europska turistička grupa TUI izvijestila je u srijedu da je prvu polovinu fiskalne godine zaključila s gubitkom, ali očekuje dobru ljetnu sezonu, signaliziravši da bi je mogla produljiti do studenoga.
BAT najavio investiciju od 200 milijuna kuna u pogon u Kanfanaru
INVESTICIJE
BAT najavio investiciju od 200 milijuna kuna u pogon u Kanfanaru
KANFANAR - British American Tobacco najavio je tijekom posjeta premijera Andreja Plenkovića pogonu u istarskom Kanfanaru, ulaganje od 200 milijuna kuna u proizvodnju nove kategorije grijanih duhanskih proizvoda, a istaknuo je i važnost novog logističkog centra u Rijeci.
Končar: Erste Plavi traži dividendu od 5,8 kuna
DIVIDENDA
Končar: Erste Plavi traži dividendu od 5,8 kuna
ZAGREB - Treći najveći dioničar Končara, obvezni mirovinski fond Erste Plavi, podnio je protuprijedlog u vezi s odlukom o isplati dividende za 2020. godinu.
Uprava Saponije imenovala tim za zaštitu okoliša i održivi razvoj
POTEZI
Uprava Saponije imenovala tim za zaštitu okoliša i održivi razvoj
OSIJEK - Važnost djelovanja u skladu s načelima održivog razvoja ugrađeni su u misiju i viziju Saponije s ciljem promicanja zaštite okoliša i društveno odgovornog poslovanja.
Renesansa američkih kockarnica na početku 2021.
KOCKANJE
Renesansa američkih kockarnica na početku 2021.
LAS VEGAS - Američke kockarnice izjednačile su se s najboljim tromjesečjem po zaradi u prva tri mjeseca ove godine, jer su se kockari vratili u kockarnice usred pandemije, a internetsko klađenje također je pomoglo povećanju prihoda.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE