GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Croatia Airlines do kraja ožujka obustavlja letove u Rim

Croatia Airlines do kraja ožujka obustavlja letove u Rim
ODLUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.03.2020 / 13:41
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Croatia Airlines je u utorak objavila da zbog zaštite općeg zdravstvenog stanja u Hrvatskoj od danas do kraja ožujka privremeno obustavlja letove Zagreb - Rim - Zagreb.

"Kako bi se spriječilo širenje epidemije korona virusa u Republici Hrvatskoj, odnosno s ciljem da se u najvišoj mogućoj mjeri zaštiti opće zdravstveno stanje svih hrvatskih građana pa tako i zdravstvena sigurnost putnika i zaposlenika hrvatskoga nacionalnog avioprijevoznika, Croatia Airlines od danas do kraja ožujka ove godine privremeno obustavlja planirane letove na međunarodnoj liniji Zagreb - (via Split) - Rim", navodi se u priopćenju.

Croatia Airlines zbog novonastale situacije od danas primjenjuje prilagođena pravila i procedure za sve međunarodne putnike, koji su kupili kartu za letove tvrtke do 31. ožujka te putnike koji to namjeravaju učiniti do kraja ovog mjeseca.

Konkretno, putnicima na međunarodnim letovima tvrtke do 31. svibnja odobrava se promjena datuma leta na istoj liniji i to bez naplate naknade, uz uvjet da se putovanje obavi do 31. prosinca 2020. godine. U slučaju da prigodom promjene datuma leta nije dostupan prijevoz u istom tarifnom razredu kao što je na originalnoj karti, naplatit će se samo razlika u cijeni do prvog raspoloživog tarifnog razreda, ističu iz Croatia Airlinesa.

Kažu i kako je prodajno osoblje tvrtke o otkazivanju letova na relaciji Zagreb - Rim i Rim - Zagreb već počelo obavještavati sve putnike koji su kupili karte za letove do kraja ožujka ove godine, a korisnici usluga o svemu se izravno obavještavaju i preko ostalih prodajnih kanala (internet, prodajni agenti i drugi).

Privremena obustava letova u Rim i iz njega (trenutno jedino talijansko odredište u mreži letova Croatia Airlinesa) u skladu je s najaktualnijim odlukom Nacionalnog stožera civilne zaštite RH o obveznoj dvotjednoj karanteni za sve inozemne državljane, koji iz Italije dolaze u Hrvatsku, dok je za hrvatske državljane određena samoizolacija.

Na donošenje ove mjere utjecala je i najnovija odluka talijanske vlade o proglašenju karantene za cijelu Italiju zbog epidemije korona virusa, navodi se u priopćenju.

Iz Croatia Airlinesa naglašavaju da njihov Ured za upravljanje kriznim situacijama i izvanrednim događajima od 23. siječnja kontinuirano prati razvoj situacije s koronavirusom, odnosno sve aktualne informacije i preporuke hrvatskih i međunarodnih nadležnih institucija i udruga (Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo, Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Star Alliance, IATA) te sukladno tomu planira i poduzima potrebne korake. To uključuje i obavještavanje interne javnosti tvrtke, u skladu s čime je kompanija još početkom veljače svim zaposlenicima, koji dolaze u i izravan kontakt s putnicima, u svim domaćim i međunarodnim odredištima podijelila kirurške maske, jednokratne gumene rukavice, tekućine za dezinfekciju i higijenske maramice, kao i dodatne količine dezinfekcijskih sredstava koja su standardni dio opreme zrakoplova.

U sklopu operativnih priručnika tvrtke propisane su procedure i postupci za slučaj uočavanja infektivne bolesti kod članova posade ili putnika. Kontinuirano se poduzimaju i sve potrebne higijenske mjere u zrakoplovima u skladu s preporukama proizvođača zrakoplova, a za slučaj potrebe tvrtka raspolaže i sredstvima za dezinfekciju i dezinsekciju zrakoplova, navodi se u priopćenju.

Croatia Airlines nastavlja kontinuirano pratiti razvoj situacije, odnosno preporuke međunarodnih i domaćih nadležnih institucija i udruga te će poslovanje, ako bude potrebe, prilagoditi na najveću moguću dobrobit putnika, svojih zaposlenika i cjelokupnog stanovništva Republike Hrvatske.

Croatia Airlines nastavlja obavljati planirane letove u sva ostala europska odredišta tvrtke, zaključuje se u priopćenju.

Tagovi: Croatia Airlines, Rim, koronavirus
PROČITAJ I OVO
Air Serbia povećava broj letova od 14. juna
LETOVI
Air Serbia povećava broj letova od 14. juna
BEOGRAD - Nacionalna avio-kompanija Air Serbia saopštila je danas da će zbog povećane tražnje do 14. juna povećati broj letova na pojedinim linijama, pa će tako umesto planiranih 16 letova do Londona (Heathrow), Beča, Zuricha i Frankfurta obaviti čak 70 povratnih letova.
Zabranjeno slijetanje aviona Montenegro Airlinesa na beogradski aerodrom
ZABRANE
Zabranjeno slijetanje aviona Montenegro Airlinesa na beogradski aerodrom
BEOGRAD - Odlukom Direktorata za civilno vazduhoplovstvo Srbije, avioni crnogorske nacionalne kompanije Montenegro Airlines od srijede nemaju dozvolu za slijetanje na beogradski aerodrom "Nikola Tesla".
Mussemann: Kriza nas nije pogodila, otvaraju se nove prilike, pa i u Hrvatskoj
INTERVJU
Mussemann: Kriza nas nije pogodila, otvaraju se nove prilike, pa i u Hrvatskoj
INTERVJU - "Mi smo jedna od nekoliko rijetkih tvrtki koje mogu ponuditi namještaj po mjeri izrađen od kombinacija čelika, drveta, stakla, koriona, himaxa, kamena i svih ostalih materijala - i tu smo jedinstveni po tome što sve to možemo realizirati unutar naše tvrtke."
Meteor grupa istiskuje male dioničare Badela 1862 - otpremnina 12,86 kuna po dionici
ISTISKIVANJE
Meteor grupa istiskuje male dioničare Badela 1862 - otpremnina 12,86 kuna po dionici
ZAGREB - Badel 1862 u utorak je objavio da je glavni dioničar te tvrtke Meteor grupa - Labud zatražio od Uprave sazivanje glavne skupštine radi donošenja odluke o prijenosu dionica manjinskih dioničara, uz isplatu primjerene otpremnine u novcu u iznosu od 12,86 kuna po dionici.
Šef Ryanaira najavljuje žalbu na državnu pomoć Lufthansi
ŽALBA
Šef Ryanaira najavljuje žalbu na državnu pomoć Lufthansi
DUBLIN - Irska niskotarifna zrakoplovna kompanija Ryanair žalit će se na njemačku državnu pomoć Lufthansi u iznosu devet milijardi eura, rekao je u utorak izvršni direktor Michael O'Leary.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE