GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Crni čelik želi investirati 250 milijuna kuna u Đuro Đaković

Crni čelik želi investirati 250 milijuna kuna u Đuro Đaković
ULAGANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.09.2017 / 11:05
Autor: SEEbiz
SLAVONSKI BROD - Kompanija Crni čelik želi investirati 250 milijuna kuna u Đuro Đaković.

Njihov je uvjet da odluku o povećanju temeljnog kapitala brodski holding izvede isključenjem prava prvenstva postojećih dioničara.

Također, traže i da se odluka za odobrenje za stjecanje dionica od strane društva Crni čelik donese bez obveze objavljivanja ponude za preuzimanje. Treći uvjet je da kompanija Crni čelik izabere četiri od sedam članova Nadzornog odbora u roku od najviše 60 dana od provedbe upisa povećanja temeljnog kapitala. 

Iz društva Crni čelik poručuju da su za investiiciju zainteresirani samo pod navedenim uvjetima. 

Podaci iz sudskog registra Trgovačkog suda u Zagrebu pokazuje da je tvrtka Crni čelik d.o.o. osnovana krajem kolovoza ove godine, a osnovali su je Steve Daskos iz Kanade i Hamad M.A.A. Alwazzan iz Kuvajta. Tvrtka, s temeljnim kapitalom od 20 tisuća kuna, registrirana je za djelatnosti savjetovanje pravnih osoba o poslovanju i upravljanju, usluge informacijskog društva, kupnju i prodaju roba, trgovačko posredovanje na domaćem i inozemnom tržištu, zastupanje inozemnih tvrtki, i sl.

Uprava Đure Đakovića smatra da ovakva ponuda zadovoljava sve potrebe kompanije za financijsku konsolidaciiju, ulaganje u razvoj te stvara realnu osnovu za izlazak na inozemna tržišta te stvaranje odgovarajućeg boniteta prema kreditnim društvima.

Đuro Đaković je, naime, nedavno proveo postupak povećanja temeljnog kapitala, no od planiranih 152 milijuna kuna, uplaćeno je tek nešto više od 51,13 milijuna kuna, čime je temeljni kapital povećan na 203,06 milijuna kuna.

Uprava i u današnjoj obavijesti ponavlja kako smatra da iznos dosadašnjeg povećanja ne zadovoljava adekvatnost kapitala, nedovoljno poboljšava likvidnost tvrtke te je uvelike nedostatan kako bi osigurao financijsku stabilnost društva.

Stoga je za 21. rujna ove godine već sazvana i nova glavna skupština dioničara na kojoj je jedna od točaka dnevnog reda nova dokapitalizacija, za nešto više od 100 milijuna kuna, uz isključenje prava prvenstva postojećih dioničara da sudjeluju u njoj, pri čemu bi poziv za upis bio upućen samo jednoj fizičkoj ili pravnoj osobi za koju se utvrdi da bi upisala sve nove dionice. 

Na potezu je Nadzorni odbor koji će dati konačnu odluku o ovoj ponudi.

Tagovi: Crni čelik, Đuro Đaković, Tomislav Mazal, Steve Daskos, Hamad M.A.A. Alwazzan
PROČITAJ I OVO
IGH nastavlja ugovarati nove poslove
POSLOVI
IGH nastavlja ugovarati nove poslove
ZAGREB - Institut IGH, d.d. je kao vodeći član zajednice ponuditelja, uz IGH d.o.o. Mostar, Integru d.o.o. Mostar te GEOCON d.o.o. Čitluk, potpisao ugovor s JP Autoceste Federacije BiH d.o.o. za izradu idejnog i glavnog projekta brze ceste Mostar-Široki Brijeg-granica RH, dionica Polog-granica RH (40,5 km) približne vrijednosti od 29,9 milijuna HRK (7.765.911,00 BAM).
Sarajevski kiseljak isplatio regres svim svojim zaposlenicima
REGRES
Sarajevski kiseljak isplatio regres svim svojim zaposlenicima
SARAJEVO - Bez obzira na poslovne izazove koje je donijela pandemija, najveći proizvođač mineralne vode u BiH, kompanija Sarajevski kiseljak, nastavila je tradiciju te i ove godine isplatila regres svim svojim zaposlenicima.
dm i Glovo postaju partneri: Od sada proizvodi iz dm-a stižu direktno na vašu adresu
PARTNERSTVO
dm i Glovo postaju partneri: Od sada proizvodi iz dm-a stižu direktno na vašu adresu
BEOGRAD – Kompanija dm drogerie markt, u saradnji sa Glovom, pokrenula je novu uslugu kojom je omogućena dostava proizvoda iz dm-a na kućnu adresu. Putem Glovo zvaničnog sajta ili aplikacije kupci mogu da poruče proizvode koji će im biti dostavljeni za najviše 60 minuta.
Otkazi i smanjivanje plaća u Styriji
MEDIJI U KRIZI
Otkazi i smanjivanje plaća u Styriji
ZAGREB - Medijska kuća Styria, izdavač 24sata, Večernjeg lista i Poslovnog dnevnika, u najavljenoj racionalizaciji poslovanja krenula je s otpuštanjem tridesetak zaposlenika i smanjivanjem plaća novinarima, medijskim zaposlenicima i menadžerima u 24sata od 5 do 25 posto
Za vikend na autocestama 26 posto manje vozila nego lani
AUTOCESTE
Za vikend na autocestama 26 posto manje vozila nego lani
ZAGREB - Tijekom vikenda od 10. do 12. srpnja, na svim autocestama u nadležnosti Hrvatskih autocesta i Autoceste Rijeka - Zagreb zabilježen je promet 551.653 vozila i naplaćena cestarina u iznosu od 28,5 milijuna kuna bez PDV-a, priopćili su u ponedjeljak iz Hrvatskih autocesta.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE