GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Crna Gora i Kosovo potpisali Sporazum o prevozu putnika i tereta u međunarodnom drumskom saobraćaju

Crna Gora i Kosovo potpisali Sporazum o prevozu putnika i tereta u međunarodnom drumskom saobraćaju
SPORAZUM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.08.2018 / 21:17
Autor: SEEbiz
PODGORICA - Ministar Lekaj i ministar saobraćaja i pomorstva Crne Gore Osman Nurković sa saradnicima su obišli gradilište mosta Moračica, gdje su se susreli sa predstavnicima izvođača radova China Road and Bridge Corporation (CRBC) kao i predstavnicima nadzornog organa INGEROP-GEODATA.

Nakon toga, ministar Nurković i resorni ministar Pal Lekaj potpisali su Sporazum između Vlade Crne Gore i Vlade Republike Kosovo o prevozu putnika i tereta u međunarodnom druskom saobraćaju.

Nurković je nakon potpisivanja kazao da "Crna Gora ubrzano radi na usaglašavanju novih sporazuma iz oblasti drumskog prevoza, kako sa zemljama iz regiona tako i sa evropskim državama, kako bi na bilateralnom nivou regulisala prevoz tereta i putnika, u skladu sa svojom politikom u ovoj oblasti".

"Jedan od ciljeva rada našeg ministarstva je uklanjanje administrativnih barijera, i u tom smislu ovim se Sporazumom uređuju odnosi u oblasti prevoza u međunarodnom drumskom saobraćaju na savremen način kako bi se olakšao protok robe i putnika", rekao je Nurković.

On je istakao da "ministarstvo saobraćaja i pomorstva Crne Gore vodi politiku liberalizacije prevoza tereta sa svim partnerskim zemljama koje imaju sličnu politiku u međunarodnom drumskom prevozu, tako da je i sa Republikom Kosovo postignut sporazum da se prevoz tereta u bilateralnom i tranzitnom prevozu obavlja bez dozvola".

Nakon radnog sastanka, Nurković je istakao da smo na dobrom putu da osnažimo saradnju, a da je današnji sastanak prilika da dogovorimo naredne konkretne korake.

Bilo je riječi o putnoj infrastrukturi posebno o mogućnostima realizacije projekta izgradnje tunela između Rožaja i Peći, projekta koji bi omogućio brži i bezbjedniji saobraćaj između dvije države.

Kosovski ministar je takođe izrazio interesovanje građana i privrede za ovaj putni pravac istakavši da osim što će olakšati život građanima dati podstrek snažnim ekonomskim i privrednim aktivnostima.

Sagovornici su se složili da putni pravci ne smiju biti ograničavajući faktor za razvoj planinskog turizma budući da obje države raspolažu sa značajnim potencijalima u ovoj oblasti.

Tagovi: Crna Gora, Kosovo, Osman Nurković, Pal Lekaj, tunel Rožaje-Peć
PROČITAJ I OVO
Airbus najavljuje reorganizaciju proizvodnje zrakoplova
NAJAVE
Airbus najavljuje reorganizaciju proizvodnje zrakoplova
TOULOUSE - Europski zrakoplovni koncern Airbus najavio je veliku reorganizaciju proizvodnje zrakoplova u Njemačkoj i Francuskoj, izdvajajući proizvodnju dijelova trupa kao osnovni dio poslovanja grupe.
Kineski Guangzhou Baiyun je najprometniji aerodrom na svijetu u 2020.
PROMJENE
Kineski Guangzhou Baiyun je najprometniji aerodrom na svijetu u 2020.
NEW YORK - Međunarodni aerodrom Hartsfield-Jackson u Atlanti izgubio je titulu najprometnijeg u svijetu nakon 23 godine.
Avion Air Serbije s likom Nikole Tesle uskoro u Beogradu
NOVITETI
Avion Air Serbije s likom Nikole Tesle uskoro u Beogradu
BEOGRAD - Novi avion Airbus A330, koji će Air Serbia koristiti na svojim letovima do New Yorka, planirano je da stigne u subotu, 24. aprila, na Aerodrom Nikola Tesla Beograd.
Glas poduzetnika: Hrvatske šume uništavaju 550 radnih mjesta
OTVORENO PISMO
Glas poduzetnika: Hrvatske šume uništavaju 550 radnih mjesta
ZAGREB - Udruga Glas poduzetnika uputila je otvoreno pismo premijeru Plenkoviću u ime Požgaj Grupe koja tvrdi da trpi ucjene od strane Uprave Hrvatskih šuma.
Europska komisija namjerava tužiti AstraZenecu
TUŽBA
Europska komisija namjerava tužiti AstraZenecu
BRUXELLES - Europska komisija namjerava pokrenuti proces protiv proizvođača cjepiva AstraZenece, objavio je Politico kasno u srijedu, pozivajući se na pet neimenovanih europskih diplomata.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE