GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Crikvenički Jadran ima novu Upravu

Crikvenički Jadran ima novu Upravu
PROMJENE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.05.2022 / 11:09
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Crikvenička hotelijerska tvrtka Jadran očekuje ove sezone nastavak dobrih poslovnih rezultata, čemu će pridonijeti i ostvarenje investicijskih zahvata početih prije pandemije, ističe član Uprave Jadrana Ivan Safundžić, koji će s članom Uprave Miroslavom Pelkom voditi tu tvrtku nakon odlaska predsjednika Gorana Fabrisa.

Naime, iz Jadrana su u ponedjeljak izvijestili da dosadašnji predsjednik Uprave Fabris odlazi s te pozicije nakon isteka četverogodišnjeg mandata, a tvrtku nastavljaju voditi članovi uprave Safundžić i Pelko, koji kao direktor preuzima i upravljanje Clubom Adriatic d.o.o. iz Baškog Polja, tvrtke koja posluje u sastavu Jadrana.

Rezultat je to, kako navode, dogovora Nadzornog odbora tvrtke i menadžera (Fabrisa), koji je 2018. preuzeo rukovođenje Jadranom, nakon što su u vlasništvo crikveničke tvrtke stupila dva obvezna mirovinska fonda - PBZ Croatia osiguranje obvezni mirovinski fond i Erste obvezni mirovinski fond.

Fabris je u priopčenju istaknuo da je tvrtka u njegovom četverogodišnjem mandatu gotovo udvostručila prihode i pokrenula značajan investicijski ciklus na podizanju kvalitete smještajnih kapaciteta te uvođenju novih sadržaja za bolju konkurentnost.

"Ponosni smo na postignute rezultate, a i unatoč otežanim uvjetima poslovanja u protekle dvije godine zbog epidemiološke situacije s koronom, koja je pogodila turističku industriju možda i najviše od svih djelatnosti, Jadran d.d. je postigao vrlo dobre poslovne rezultate", ocjena je Fabrisa.

Iz Jadrana to potkrepljuju i rezultatima istraživanja i analize opatijskog Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvo te nekih konzultantskih tvrtki, prema kojima je grupacija Jadran 2021. nadmašila prihode iz rekordne 2019. za 24 posto, što tu tvrtku svrstava u red najuspješnijih domaće turističke industrije, posebno imajući u vidu da je većina drugih kompanija ostvarila prihode između 60 i 95 posto u odnosu na iznimno uspješnu 2019. godinu.

"I financijska učinkovitost je bila na rekordnoj razini među domaćim tvrtkama u oba segmenta, prihodima i dobiti prije kamata i poreza. EBITDA je u odnosu na vrijeme od prije dvije godine u 2021. porasla za 14 posto, što je i najviše od svih konkurenata koji su lani zabilježili prosječno 6,1 posto", ističu iz Jadrana.

Safundžić poručuje da Jadran nastavlja s intenzivnim pripremama za glavnu turističku sezonu te vjeruju da će nastaviti trend dobrih poslovnih rezultata iz prijašnjih godina.

"Tome će doprinijeti i ostvarenje investicijskih zahvata u mnogim našim objektima početih prije razdoblja epidemije koja nas je usporila u ostvarivanju zacrtanih ciljeva. Očekujemo dobre rezultate od sezone, bez obzira što se u bitku za turiste intenzivno uključuju i pripremaju i druge konkurentske zemlje", zaključio je Safundić.

Tagovi: Jadran Crikvenica, goran Fabris, Ivan Safudžić, Miroslav Pelko
PROČITAJ I OVO
Glavna skupština Ericsson Nikole Tesle potvrdila dividendu
POTVRDA
Glavna skupština Ericsson Nikole Tesle potvrdila dividendu
ZAGREB - Dividenda će se isplatiti 22.07.2022. godine (payment date) svim dioničarima Društva koji 01.07 2022. godine (record date) imaju na računu vrijednosnih papira u Središnjem klirinškom depozitarnom društvu upisane dionice Društva.
Eurowings, Lufthansa i Austrian otkazali 55 letova prema Hrvatskoj
LETOVI
Eurowings, Lufthansa i Austrian otkazali 55 letova prema Hrvatskoj
ZAGREB - Prijevoznici iz Lufthansa grupacije, Eurowings, Lufthansa i Austrian Airlines, otkazali su ukupno 55 povratnih letova prema hrvatskim zračnim lukama najavljenih za srpanj ove godine, sve kako bi osigurali redovno odvijanje operacija zbog nedostatka radne snage kod samih prijevoznika ali i u zračnim lukama prema kojima prometuju.
Đuro Đaković smanjio temeljni kapital kako bi pokrio gubitke
POTEZI
Đuro Đaković smanjio temeljni kapital kako bi pokrio gubitke
SLAVONSKI BROD - Glavna skupština Đure Đakovića donijela je odluku o smanjenju temeljnog kapitala zbog pokrića gubitaka s početnih 203 milijuna kuna na 2,03 milijuna kuna.
U Srbiji dnevno nikne deset kompanija čiji su vlasnici Rusi
TREND
U Srbiji dnevno nikne deset kompanija čiji su vlasnici Rusi
BEOGRAD - Od početka rata u Ukrajini, oko 10.000 državljana Rusije doselilo se u Srbiju. Najčešće rade u IT sektoru i žive u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu. U tim mestima osnovano je gotovo 1.300 firmi, a procenjuje se da će ih u našoj zemlji biti sve više.
Elan se nakon 15 godina vraća na tržište bicikala
POVRATAK
Elan se nakon 15 godina vraća na tržište bicikala
BEGUNJE - Elan se vraća na biciklističko tržište nakon više od 15 godina. Tvrtka je najavila širenje brenda na segment brdskih bicikala, a osmislila je i kolekciju za biciklizam.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE