GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

CRBC želi graditi autoput Banja Luka-Mliništa i brzu cestu Trebinje-Višegrad

CRBC želi graditi autoput Banja Luka-Mliništa i brzu cestu Trebinje-Višegrad
CESTOGRADNJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.03.2023 / 07:31
Autor: SEEbiz / indikator.ba
BANJA LUKA - Predstavnici jedne od najvećih kineskih građevinskih kompanija China Road and Bridge Corporation (CRBC) "Kineske korporacije za puteve i mostove", razgovarali su u utorak sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i ministrom finansija Republike Srpske Zorom Vidović o realizaciji nekoliko važnih infrastrukturnih projekata u Srpskoj.

Takođe, Ćorić je sa saradnicima detaljnije razgovarao sa kineskim partnerima, koji su izrazili posebno interesovanje za dva važna putna pravca i to autoputa Banjaluka – Mrkonjić Grad – Mliništa (granica sa FBiH) i brzog puta Višegrad – Foča – Trebinje.

Kineski partneri su izrazili spremnost da učestvuju u izgradnji autoputa na pravcu Banjaluka – Mrkonjić Grad – Mliništa (granica sa FBiH), koji je, izmjenama i dopunama Prostornog plana Republike Srpske 2014. godine definisan kao putni pravac od strateškog značaja za Republiku Srpsku. Riječ je o nastavku evropskog koridora E 661 na pravcu sjever – jug, koji bi u budućnosti od Mliništa vodio teritorijom Federacije BiH sve do juga Hrvatske, odnosno luke Split.

Pored toga, predstavnici CRBC zainteresovani su za realiziju projekta izgradnje brzog puta na pravcu Višegrad – Foča – Trebinje, koji će biti okosnica razvoja putne infrastrukture u Hercegovini i na jugu Srpske.

Nedeljko Ćorić, v. d. direktora JP Autoputevi Republike Srpske izrazio je zadovoljstvo činjenicom da je ova kompanija zainteresovana za učešće u realizaciji važnih infrastrukturnih projekata u Srpskoj. On je podsjetio da je navedena korporacija već godinama prisutna u regionu, gdje su, primjera radi, gradili Pelješki most u Hrvatskoj, te most Zemun – Borča u Srbiji. Trenutno, ova kompanija širom regiona ima ugovorenih poslova u vrijednosti od 8,1 mlrd EUR.

- Riječ je o respektabilnoj kompaniji, koja se već dokazala realizacijom velikih i važnih projekata u našoj neposrednoj blizini i siguran sam da će njihovo prisustvo i u Republici Srpskoj biti od značaja za dalju realizaciju našeg strateškog projekta, odnosno izgradnju mreže autoputeva i brzih puteva – poručio je Ćorić, saopšteno je iz Autoputeva RS.

Tagovi: China road and Bridge Corporation, Milorad Dodik, Nedeljko Ćorić, Autoputevi Republike Srpske
PROČITAJ I OVO
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
GUBICI
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
LONDON - Korporacijski egzodus iz Rusije od njezine invazije na Ukrajinu 2022. koštao je strane tvrtke više od 107 milijardi dolara u otpisima i izgubljenim prihodima, pokazala je Reutersova analiza dokumenata i izjava tvrtki.
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
OTKRIĆA
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orbán i njegova vlada u središtu su skandala s austrijskom tvrtkom “Spar” koja posjeduje trgovačke lance u Mađarskoj i drugim zemljama.
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
DOGOVOR
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
FRANKFURT - Njemački zračni prijevoznik Lufthansa i sindikat Verdi danas su nakon trodnevnog posredovanja, koje je uslijedilo nakon višetjednih pregovora, postigli dogovor o kolektivnom ugovoru za oko 25.000 zaposlenih u zračnoj luci, koji uključuje i povećanje plaća.
ITA Airways smanjio gubitke
POBOLJŠANJE
ITA Airways smanjio gubitke
RIM - Talijanski zrakoplovni prijevoznik ITA Airways lani je ostvario neto gubitak od pet milijuna eura, nakon što je godinu prije dosegnuo 486 milijuna eura.
H&M poslovnu godinu započeo s udvostručenjem dobiti
SJAJNE BROJKE
H&M poslovnu godinu započeo s udvostručenjem dobiti
STOCKHOLM - Švedski tekstilni div Hennes & Mauritz (H&M) u tri je mjeseca do kraja veljače ostvario 1,2 milijarde kruna (oko 105 milijuna eura) čiste dobiti, što je dvostruko više nego u istom razdoblju lani. Prihodi su pali za dva posto na 53,7 milijardi kruna (4,7 milijardi eura).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE