GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

CRBC će pregovarati i za drugu dionicu auto-puta Bar – Boljare

CRBC će pregovarati i za drugu dionicu auto-puta Bar – Boljare
AUTOPUT
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.01.2020 / 14:34
Autor: SEEbiz / investitor.me
PODGORICA - Kang Shifei, iz kompanije CRBC koja gradi u Crnoj Gori, kaže da će učiniti sve da prva dionica od Podgorice do Kolašina bude završena u roku, do kraja septembra.

"Građevinski radovi su završeni preko 80 odsto... Ne možemo dati čvrste garancije ali uložićemo svoje maksimume da ona bude završena u roku, do kraja septembra", izjavio je Shifei za televiziju Nova M.

Prema njegovim riječima, na crnogorskom terenu su se suočili sa brojnim izazovima.

"Ovo je prvi put da smo došli u Evropu i suočili se sa evropskim načinom rada. Drugi izazov je birokratija i papirologija na koju nijesmo navikli, a treći je sam teren – veliki broj mostova i tunela, duboki klanci, visoke planine, nezgodna konfiguracija i nezgodna stenska masa", objašanjava Shifei, prenosi Tanjug.

Dionica od Podgorice do Kolašina ima 16 tunela i preko 20 mostova, a kada cijeli projekat bude završen benefite će, kako navodi Nova M, osjetiti svi, budući da je Crna Gora jedina zemlja na Balkanu koja nema auto-put.

Izgradnja ovog auto-puta skratiće, kako se procjenjuje, putovanje do Beograda na četiri sata, umjesto sadašnjih devet sati.

Šifei ističe da se kao najzahtjevniji dio ovog projekta pokazao most Moračica, dug 960 metara, ukupne širine 23,40 metara, sa četiri trake, koji je ujedno i najskuplji objekat na toj prioritetnoj dionici sa iznosom od oko 74,5 miliona eura.

CRBC je u špicu izgradnje, prema njegovim riječima, imala angažovanih oko 3.000 radnika, od čega 2.000 kineskih.

"Što se tiče iduće dionice auto-puta, od Mateševa do Andrijevice, planiramo da ove godine počnemo pregovore sa Vladom Crne Gore", rekao je Shifei.

Tagovi: autoput Bar-Boljare, China Road and Bridge Corporation,
PROČITAJ I OVO
Beogradski aerodrom najjači u regiji
AERODROMI
Beogradski aerodrom najjači u regiji
BEOGRAD - Beogradski aerodrom najprometniji je od aerodroma u regiji, a Međunarodni aerodrom u Sarajevu posljednji na listi onih iz glavnih evropskih gradova.
Uzlet neto dobiti Optima Telekoma u 2019.
SJAJNE BROJKE
Uzlet neto dobiti Optima Telekoma u 2019.
ZAGREB - Optima Telekom je u prošloj godini zabilježila pad prihoda od prodaje za 2,6 posto, na 524,6 milijuna kuna, no neto je dobit uvećana za 172,8 posto (9,1 mil kuna apsolutno) na 12,5 milijuna kuna.
Predsjednik Odbora direktora Luke Bar podnio ostavku
OSTAVKA
Predsjednik Odbora direktora Luke Bar podnio ostavku
BAR - Višemjesečna blokada rada Odbora direktora većinski državne Luke Bar okončana je ostavkom predsjednika borda Vojina Žugića.
Obustavljena nabavka u kojoj je Telekomu dodeljeno 60 miliona dinara
NABAVKE
Obustavljena nabavka u kojoj je Telekomu dodeljeno 60 miliona dinara
BEOGRAD - Ministarstvo pravde obustavilo je postupak javne nabavke u kojoj je posao vredan skoro 60 miliona dinara dodelila Telekomu Srbije, nakon rešenja Komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki po žalbi drugog ponuđača.
Rusija i Srbija pregovaraju o ukidanju ograničenja na uvoz svinjetine
PREGOVORI
Rusija i Srbija pregovaraju o ukidanju ograničenja na uvoz svinjetine
MOSKVA - Srbija i Rusija pregovaraju o ukidanju ograničenja na uvoz srpske svinjetine u Rusku Federaciju, koje je Moskva uvela u avgustu prošle godine zbog pojave afričke svinjske kuge u pojedinim delovima Srbije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE