GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

COSCO želi uvrstiti Luku Ploče u svoja odredišta za prijevoz kontejnera

COSCO želi uvrstiti Luku Ploče u svoja odredišta za prijevoz kontejnera
KINESKI DIV
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.09.2018 / 15:43
Autor: SEEbiz
SARAJEVO - Najveća kineska brodarska tvrtka COSCO Shipping želi uvrstiti Luku Ploče u svoje poslovne planove i radi na uspostavi redovitih brodskih veza kojima će se ona postati odredište za uvoz i izvoz roba od 2019. godine, potvrdio je u utorak u Sarajevu Vladimir Lekić, direktor regionalnog predstavništva ove tvrtke koja raspolaže trećom po veličini trgovačkom flotom na svijetu.

- BiH je za nas zanimljiva jer postoji mogućnost korištenja različitih ulaznih luka za tržište, na tom planu mi trenutno nudimo servis preko luke Rijeka, a u nekom narednom periodu govorit ćemo o uvođenju servisa na luku Ploče, koja je jako značajna - kazao je Lekić.

Istakao je da je COSCO kompanija koja je i ranije bila prisutna u BiH, kontrolirajući tržište iz susjednih zemalja, a odluka da direktno uđu u BiH u vezi je s Inicijativom „Jedan pojas, jedan put“, ali i u vezi s velikim prisustvom kineskih kompanija.

- Predstavništvo u Sarajevu donosi direktno prisustvo brodara COSCO Shipping na tržištu BiH, lokalnu podršku strankama kroz direktnu i efikasnu komunikaciju, podršku pri generiranju dodatne vrijednosti i usluge, maksimalnu efikasnost pri radu, stratešku okrenutost prema BiH špediterima – kazala je voditeljica predstavništva COSCO Shipping Dragon Maritime za BiH Meliha Mujezinović.

Dodala je da opredjeljenje kompanije je da Inicijativa „Pojas i put“ bude još prepoznatljivija u BiH i da dvije države nastave razvijati prijateljske i poslovne odnose u duhu najboljih svjetskih primjera.

- Vizija naše kompanije u potpunosti slijedi viziju Narodne Republike Kine i mi smo uvjereni da će „Pojas i put“ donijeti ekonomski napredak za BiH – COSCO servisi trenutno se odvijaju preko luka Rijeka, Koper i Pirej, preko Beograda, a u planu su razvoj i ulaganjima i u BiH – istakla je Mujezinović.

Vizija kompanije je prihvatanje globalizirane kineske ekonomije, integriranje korisnih resursa, globalno brodarstvo, integrirana logistika, financijski servisi vezani za brodarstvo kao sržni biznis, te razvoj raznolikih industrijskih klastera kako bi se izgradio svjetski lider u ovom poslu koji omogućava cjelokupnu logistiku i potpun lanac usluga.

COSCO Shipping je državna kineska kompanija sa sjedištem u Šangaju, specijalizirana za međunarodni i domaći cargo brodski transport kao i vezane servise. Ukupna flota broji 1.118 plovila sa ukupnim kapacitetom od 91,77 miliona tona nosivosti tereta što je čini trećom flotom na svijetu po veličini. Zahvaljujući kompletnoj globalnoj mreži COSCO Shipping je postao jedan od vodećih međunarodnih brendova. Korporacija je investirala u 51 terminal, uključujući preko 47 kontejnerskih terminala diljem svijeta.

Tagovi: COSCO, Luka Ploče, Luka Rijeka, Vladimir Lekić, COSCO Shipping Dragon Maritime, Meliha Mujezinović
PROČITAJ I OVO
Đuro Đaković značajno smanjio gubitak
POBOLJŠANJE
Đuro Đaković značajno smanjio gubitak
SLAVONSKI BROD - Grupacija Đuro Đaković u prvih devet mjeseci ove godine imala je gubitak od 31,8 milijuna kuna, što je gotovo sedam milijuna manje nego u istom lanjskom razdoblju, pokazuju podaci iz financijskog izvješća te slavonskobrodske kompanije.
EBRD i Raiffeisen kreditiraju Sojaprotein
KREDITIRANJE
EBRD i Raiffeisen kreditiraju Sojaprotein
BEOGRAD - Evropska banka za obnovu i razvoj odobrila je zajam kompaniji "Sojaprotein" u vrednosti od 25 miliona evra. Isto toliko kompanija će zajmiti od Raiffeisen banke Beograd, a novac će se koristiti za proširenje proizvodnih pogona kompanije, kao i za refinansiranje duga.
Kraš sa 42 posto višom neto dobiti
SKOK
Kraš sa 42 posto višom neto dobiti
ZAGREB - Kraš grupa je u prvih devet mjeseci ove godine ostvarila neto dobit od 26,3 milijuna kuna, što je za 7,8 milijuna kuna ili 42,3 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, pokazuje u petak objavljeno financijsko izvješće te kompanije.
Grupa Končar više nego udvostručila neto dobit
SJAJNE BROJKE
Grupa Končar više nego udvostručila neto dobit
ZAGREB - Neto dobit Grupe Končar za razdoblje siječanj - rujan iznosi 49,2 milijuna kuna, znatno više od 20,1 milijuna kuna iz istog prošlogodišnjeg razdoblja, pokazuju podaci iz financijskog izvješća Končara objavljenog u petak.
ACI: Rezultati znatno bolji od predviđanja
DOBRE BROJKE
ACI: Rezultati znatno bolji od predviđanja
RIJEKA – Nerevidirani rezultati poslovanja tvrtke Adriatic Croatia International Club za djelatnost marina d.d. (ACI) pokazuju da je najveća hrvatska nautička tvrtka u prvih devet mjeseci 2020. ostvarila 139 milijuna HRK poslovnih prihoda.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE