GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Cosco uspostavio direktnu željezničku vezu između Luke Trst i Gorenja

Cosco uspostavio direktnu željezničku vezu između Luke Trst i Gorenja
LOGISTIKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.06.2022 / 10:48
Autor: SEEbiz
VELENJE - Jedan od najvećih brodara na svijetu Cosco uspostavio je posebnu željezničku prugu od luke Trst do Gorenja u Velenju, priopćeno je iz te tvrtke.

Kontejnerski vlakovi dugi su i do 500 metara, a svojom veličinom nailaze na usko grlo u Velenju, pa se tamo rastavljaju na dva-tri dijela prije nego što se dovezu u Gorenje.

Vlak je već odradio prvu vožnju, u ponedjeljak navečer, kada je iz luke Trst preuzeo kontejnere sa sirovinama i komponentama za proizvodnju u Velenje. Vlak je u utorak ujutro stigao u industrijski park Hisense Europe u Velenju.

Spomenuti će vlak kontejnere koji Coscovim prekooceanskim brodovima stižu u tršćansku luku izravno do postojećeg kontejnerskog terminala u Velenju. Poseban Hisense Block Train vozit će pod okriljem kineskog logističkog diva Cosco, a redovite vožnje počinju u rujnu.

"Ova nova linija vrlo je važna za poboljšanje transportnog sustava za naše tvornice u Velenju i za osiguranje stabilnog lanca opskrbe", rekao je predsjednik Hisense Europe Hanson Han.

“Kao globalni brend koji je duboko ukorijenjen na europskom tržištu, Hisense je oduvijek kao svoj glavni cilj imao pružanje visokokvalitetnih proizvoda i usluga europskim kupcima. Istraživanje i razvoj u Europi, lokalizirana proizvodnja i prodaja oduvijek su bili naša dugoročna strategija za podršku ovom cilju”, rekao je, dodajući da je nakon preuzimanja robne marke Gorenje i europskih tvornica 2018. Hisense, njegovi proizvodi i duboko integrirane usluge s Gorenje proizvodi i usluge.

To je dovelo do daljnje poboljšane strategije lokalizacije, a uređaji proizvedeni u Europi sada se transportiraju na europska tržišta, kao i na azijska i američka tržišta, te na druga područja diljem svijeta.

Očekuje se da će željeznička pruga krenuti u redoviti promet u rujnu, kada će do Velenja tjedno voziti dva Hisensova vlaka s maksimalno 64 kontejnera. Iako čak 80 posto tereta za tvornice Hisense prolazi kroz Luku Koper (istodobno predstavlja i dva posto godišnjeg prometa u luci), prijevoznik je kao polazišnu točku odabrao luku Trst.

Spomenuti kontejnerski vlakovi dugi su i do 500 metara, a svojom veličinom vlakovi u Velenju nailaze na usko grlo. S obzirom na to, oni se tamo rastavljaju u dva ili tri dijela prije nego što se mogu dovesti u Gorenje.

“Ovdje se posebnim liftom iz vlaka pretovaruju do kontejnerskog terminala, a prazni kontejneri utovaruju u vlak. Kompozicija putuje od Trsta do Velenja oko 12 sati. Zbog povećanja obujma proizvodnje postojeći kontejnerski terminal unutar zaštićenog područja Gorenja već je prenaseljen i premalen pa ćemo proširiti odnosno urediti još jedan u neposrednoj blizini, tako da će njihov ukupni kapacitet biti do 250 velikih kontejnera”, priopćili su u Velenju.

Tagovi: Cosco, Luka Trst, Gorenje, Hisense Europe
PROČITAJ I OVO
Adidas i Beyoncé prekidaju suradnju, njezina linija odjeće razočarala
RASKID
Adidas i Beyoncé prekidaju suradnju, njezina linija odjeće razočarala
BERLIN - Ugovor njemačkog proizvođača sportske opreme Adidas s američkom pop zvijezdom Beyoncé i njezinim modnim brendom Ivy Park sporazumno će raskinuti, objavili su mediji u Sjedinjenim Državama i Njemačkoj.
Fortenova: Razduživanje kroz prodaju nekretnina dio je strategije
POJAŠNJENJE
Fortenova: Razduživanje kroz prodaju nekretnina dio je strategije
ZAGREB - Iz Fortenova grupe u utorak su, vezano uz prodaju Super Konzuma u Radničkoj ulici poslovnom partneru Pavla Vujnovca, koji ima značajan udio u Fortenovi, naveli da je razduživanje kroz prodaju nekretnina dio njihove strategije dogovorene s glavnim kreditorom HPS-om.
Vujnovac se oglasio o prodaji Super Konzuma u Radničkoj
REAKCIJE
Vujnovac se oglasio o prodaji Super Konzuma u Radničkoj
ZAGREB - “Fortenova ima ugovornu obvezu, potpisanu prilikom sklapanja nagodbe 2019. godine, prodati nekretnine određene vrijednosti. Ta obveza nastala je prije nego što je gospodin Vujnovac kupio udjele u Fortenovi."
Nestle je bio klijent Credit Suissea, ali....
PREISPITIVANJE
Nestle je bio klijent Credit Suissea, ali....
VEVEY - Nestle će preispitati odnos s Credit Suisseom nakon UBS-ovog preuzimanja posrnule švicarske banke, rekao je u utorak izvršni direktor Mark Schneider.
Počinje gradnja Podravkinog logističko-distributivnog centra
INVESTICIJE
Počinje gradnja Podravkinog logističko-distributivnog centra
KOPRIVNICA - Radovi na izgradnji novog Podravkinog logističko-distributivnog centra otvoreni su danas na prostoru pored proizvodnih pogona Podravke u Koprivnici.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE