GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Coca-Cola ne odustaje od plastičnih boca

Coca-Cola ne odustaje od plastičnih boca
BOCE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.01.2020 / 12:35
Autor: SEEbiz / Klix.ba
ATLANTA - Coca-Cola neće izbaciti plastične boce za jednokratnu upotrebu, jer ih potrošači i dalje žele koristiti. Ipak iz te kompanije poručuju da će do 2030. polovina plastične ambalaže biti reciklirana.

"Potrošači vole plastične boce zbog toga što su praktične, mogu se zatvoriti i lagane su", izjavila je za BBC Bea Perez, šefica za ekološku održivost u kompaniji Coca-Cola.

Ova kompanija, koja je jedan od najvećih proizvođača plastičnog otpada, obavezala se da će reciklirati sve plastične boce koje bude koristila do 2030. godine. Međutim, borci za zaštitu životne sredine tvrde da će mnogo boca i dalje završavati na odlagalištima otpada.

Ovaj gigant pića proizvodi oko tri miliona tona plastične ambalaže godišnje, što iznosi 200.000 boca u minuti. U 2019. godini humanitarna organizacija Break Free from Plastic proglasila je Coca-Colu najvećim zagađivačem među brendovima.

Govoreći na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu, Bea Perez je rekla da je kompanija shvatila da od sada mora biti dio rješenja problema. Coca-Cola se obavezala da će do 2030. godine u svojim ambalažama koristiti najmanje 50% recikliranog materijala. Također, najavila je saradnju s nevladinim organizacijama širom svijeta kako bi se unaprijedilo prikupljanje boca.

Međutim, Bea Perez ističe da kompanija ne može potpuno odustati od plastike - kao što neki aktivisti žele, jer bi to, prema njenim riječima, značajno smanjilo prodaju.

"Ne radimo dobro ako ne ugađamo potrošačima", rekla je. "Zato, kako budemo mijenjali našu infrastrukturu za proizvodnju boca i uvodili sistem recikliranja, tako moramo ukazati potrošačima koje su prednosti toga. Oni će se mijenjati s nama."

Bea Perez je rekla i da poštuje idealizam mladih aktivista, poput 19-godišnje Melati Wijsen koja je prošle godine uz pomoć svoje sestre Isabel uvjerila vlasti na otoku Bali zabraniti jednokratnu upotrebu plastičnih vrećica, plastičnih slamčica i stiropora. Zbog takve vrste plastike došlo je do začepljenja na okolnim morima i to je ozbiljno naštetilo morskom životu. Također je rekla da se slaže s apelima da kompanija dostigne svoje ciljeve i prije 2030. godine, iako nije rekla kakve će korake poduzeti ako to ne bude slučaj.

"Moramo dostići ovaj cilj i hoćemo, nema sumnje", zaključila je.

Tagovi: Coca-Cola, plastične boce
PROČITAJ I OVO
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
DIVIDENDA
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
LJUBLJANA - Uprava i nadzorni odbor Zavarovalnice Triglav na ovogodišnjoj će skupštini dioničara, koja se očekuje početkom lipnja, predložiti isplatu dividende u iznosu od 1,75 eura bruto po dionici.
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
POTVRDA
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
KOPRIVNICA - Podravka je poslijepodne potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis.
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
KANDIDATI
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
ZAGREB - Fortenova je izvijestila kako je od niza potencijalnih kupaca svojih tvrtki Belja, PIK Vinkovaca, Vupika i Vinke probrala najizglednije ponuđače nad kojima će napraviti dubinsko snimanje.
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
GUBICI
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
LONDON - Korporacijski egzodus iz Rusije od njezine invazije na Ukrajinu 2022. koštao je strane tvrtke više od 107 milijardi dolara u otpisima i izgubljenim prihodima, pokazala je Reutersova analiza dokumenata i izjava tvrtki.
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
OTKRIĆA
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orbán i njegova vlada u središtu su skandala s austrijskom tvrtkom “Spar” koja posjeduje trgovačke lance u Mađarskoj i drugim zemljama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE