GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Coca-Cola Europe započinje prvo testiranje prototipa papirnate boce

Coca-Cola Europe započinje prvo testiranje prototipa papirnate boce
INOVACIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.02.2021 / 20:12
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Coca-Cola Europe najavila je početak testiranja prototipa prve generacije papirnate boce u stvarnim uvjetima među potrošačima.

U drugom tromjesečju ove godine, kompanija će na mađarskom tržištu ciljano plasirati probno izdanje biljnog napitka AdeZ u papirnatoj ambalaži. Prototip papirnate boce tako će se naći u rukama dvije tisuće mađarskih potrošača koji će prvi imati priliku iskusiti konzumaciju nekog proizvoda The Coca-Cola Company iz potencijalne ambalaže budućnosti.

Testiranje ove inovacije bit će ostvareno kroz partnerstvo s Kifli.hu, jednom od najbrže rastućih online trgovina s namirnicama u Mađarskoj.
Coca-Cola je prototip papirnate boce razvila kroz suradnju svog laboratorija za istraživanje i razvoj u Bruxellesu s tvrtkom Paboco – Paper Bottle Company.

Boca je izrađena od drvnog materijala iz održivih izvora sa slojem od bio materijala otpornog na tekućine, CO2 i kisik. Papirnate boce stoga su prikladne kao ambalaža za gazirana i negazirana pića, kozmetičke i mnoge druge proizvode. Vanjski sloj boce izrađen je od papira, a čep i unutarnji sloj sadrže plastiku koja se može reciklirati*. Konačni cilj je pronaći rješenje koje je u potpunosti napravljeno od papira.

Kontinuiranim naporima i značajnim ulaganjem, Coca-Cola je učvrstila svoju poziciju lidera u inovacijama, a to prate rastuća očekivanja potrošača koji sve više zahtijevaju inovativna i održiva rješenja za ambalažu proizvoda. Stoga izlazak papirnate boce iz laboratorija u stvarni svijet, za Coca-Colu predstavlja važan napredak i neprocjenjiv uvid u reakcije i stavove ljudi.

S obzirom na to da je riječ o proizvodu koji je nastao kao odgovor na promjene u željama potrošača te zadovoljava potrebu za uravnoteženom prehranom, smanjenim unosom šećera i aktivnim životnim stilom, AdeZ je idealan kandidat za testiranje papirnate boce. Pozitivna promjena ključna je vodilja u razvoju AdeZ-a, a najčešće ga odabiru potrošači s već izraženim interesom za održivim i inovativnim rješenjima.

Također, radi se o važnom koraku u ostvarenju ciljeva sveobuhvatnog višegodišnjeg plana Svijet bez otpada. Kroz ovaj plan The Coca-Cola Company se obvezala do 2030. godine za svaku bocu ili limenku koju proda pomoći prikupiti i reciklirati istu količinu prazne ambalaže s tržišta.
Zdravi biljni napitak i inovativna održiva ambalaža koji će se naći u rukama dijela potrošača prilikom testiranja prototipa papirnate boce, na najbolji način demonstriraju i sažimaju napore The Coca-Cola Company u prilagodbi svog poslovanja novim potrebama i željama potrošača kroz uvođenje promjena vidljivih unutar i izvan boce.

Tagovi: Coca-Cola Europe, Coca-Cola, papirnata boca, Paboco – Paper Bottle Company
PROČITAJ I OVO
Prekinuta potraga za hrvatskim pomorcem u Japanskom moru, proteklo je preko 25 sati od njegovog nestanka
EPILOG
Prekinuta potraga za hrvatskim pomorcem u Japanskom moru, proteklo je preko 25 sati od njegovog nestanka
DUBROVNIK – Prekinuta je potraga za hrvatskim pomorcem s broda Atlantske plovidbe (AP) “Miho Pracat” u Japanskom moru, zbog proteka vremena za preživljavanje od preko 25 sati, izjavila je u nedjelju voditeljica odnosa s investitorima i javnošću AP-a Sanja Putica.
Ghetaldus se širi u Sloveniji
ŠIRENJE
Ghetaldus se širi u Sloveniji
LJUBLJANA - Hrvatska optika Ghetaldus, koja ove godine slavi 64. godišnjicu postojanja svoje poslovanje odlučila je proširiti na Sloveniju.
Potraga za nestalim članom posade Atlantske plovidbe u Japanu
BRODARI
Potraga za nestalim članom posade Atlantske plovidbe u Japanu
DUBROVNIK - Atlantska plovidba izvijestila je u subotu da se traga za članom posade njihovog broda u Japanskom moru, nakon što je oko 9 sati po lokalnom vremenu primijećen njegov nestanak.
Celjske mesnine otvaraju restorane u Beogradu i Novom Sadu
RESTORANI
Celjske mesnine otvaraju restorane u Beogradu i Novom Sadu
BEOGRAD - Celjske mesnine najavile su da će do kraja sledeće godine otvoriti svoje restorane u Beogradu i Novom Sadu.
Gotovo 30 posto tvrtki bez zaposlenih
STATISTIKA
Gotovo 30 posto tvrtki bez zaposlenih
ZAGREB - Gotovo 30 posto tvrtki u Hrvatskoj u prošloj godini nije imalo zaposlenih - od 139.009 poduzetnika takvih je bilo 41.595 ili 29,9 posto, objavila je Financijska agencija (Fina) na temelju podataka iz obrađenih godišnjih financijskih izvještaja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE