GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Čizmić: Mercator dobio dugoročnu stabilnost i novi zamah za razvoj

Čizmić: Mercator dobio dugoročnu stabilnost i novi zamah za razvoj
TRGOVINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.04.2021 / 08:23
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Uprava najvećeg slovenskog trgovca Mercator i regionalni div Fortenova grupa prelazak Mercatora u Fortenovu vide kao početak nove ere i priliku za sve dionike.

Sjedište Mercatora ostaje u Sloveniji, a predsjednik Uprave Mercatora Tomislav Čizmić kaže da nisu planirana otpuštanja. U novom vlasniku, koji podržava njihovu razvojnu strategiju, vide mogućnosti za nova radna mjesta.

Čak priliku za nova radna mjesta vidi u novom vlasniku, koji će moći podržati njihovu strategiju razvoja.

Prvi čovjek Mercatora Tomislav Čizmić rekao je da su svjesni što znače za razvoj poljoprivrede i prehrambene industrije u Sloveniji i regiji. Pridruživanje grupi Fortenova vidi kao priliku za slovenačke dobavljače i njihove brendove. Međutim, komentirao je da kupci vode glavnu riječ u tome.

- Mercator danas nije samo maloprodaja, već je mnogo više, platforma koja povezuje zaposlenike, kupce i dobavljače. To je uspješna kompanija s jasnom vizijom s kojom smo povećali profitabilnost, uspješno smanjili dug i razvili nove prodajne koncepte. Spremni smo za budućnost obilježenu personalizacijom ponude i digitalizacijom potpomognutom izvrsnom analitikom. Cilj je jednostavan, ponuditi ono što kupac želi kad želi i način koji mu najviše odgovara, kazao je Čizimić i dodao da je Mercator psotavio višekanalni pristup koji povezuje kupce i zaposlenike, prenosi InStore.

Dodao je da je razvijena digitalna platforma M Soseska, koja je za nekoliko tjedana postala jedan od najuspješnijih komunikacijskih kanala.

- Imamo 20.000 zaposlenih i oni su najvažniji faktor u Mercator platformi. Radimo s više od 3000 dobavljača koji su ključna karika u našoj trgovini. Opskrbljujemo pet milijuna kupaca svakoga tjedna, nas 260 milijuna je tako povezano u zajednici Mercator. Svjesni smo da predstavljamo budućnost poljoprivrede i prehrambene industrije ne samo u Sloveniji već i u široj regiji, naglasio je.

Fortenovina maloprodajna mreža imat će ukupno preko 250 trgovina. Za dobavljače, spajanje je izvrsna prilika za dugoročni razvoj njihovih marki.

- Naša poslovna strategija je rad s dobavljačima kako bismo našim kupcima pružili najbolje proizvode po najboljim cijenama. Zbog toga smo i najbolji lokalni prodavatelj na svakom od naših tržišta. Spajanje je nova prilika za Mercator i Fortenovu, jer Mercator dobiva dugoročnu stabilnost i novi zamah za razvoj. Suočeni smo s jednim od najvećih investicijskih ciklusa u više od 70-godišnjoj povijesti kompanije. Spremni smo konsolidirati trgovinu u regiji, naglasio je Čizmić.

Prrema njegovim riječima prioriteti će biti jačanje trgovinske mreže, razvoj moderne infrastrukture u Sloveniji i Srbiji, integracija poslovanja u BiH, povećanje i profitabilni rast na srpskom tržištu, ubrzani razvoj digitalizacije itd.

- Razvojem i ulaganjima sačuvat će se radna mjesta i omogućiti otvaranje novih radnih mjesta. Obećanje je jasno. Mercator ostaje vaš omiljeni susjed, rekao je na kraju Čizmić.

Tagovi: Tomislac Čizmić, Mercator, M Soseska, Fortenova grupa, Agrokor, trgovina, maloprodaja
PROČITAJ I OVO
Air Serbia kreće s letovima za Kinu
NAJAVE
Air Serbia kreće s letovima za Kinu
BEOGRAD - Pošta Srbije najavila je nedavno kako se očekuje da će Air Serbia uskoro pokrenuti letove za Daleki istok, što će stvoriti dodatne mogućnosti prijevoza poštom.
Lufthansa smanjila gubitak
POBOLJŠANJE
Lufthansa smanjila gubitak
FRANKFURT - Njemački zračni prijevoznik Lufthansa priopćio je danas da je dodatno smanjio gubitke u drugom tromjesečju 2021. godine i zabilježio prvi pozitivan novčani tok od početka korona krize, zahvaljujući bržem smanjenju troškova od planiranog.
Ryanair kreće s letovima na liniji Trst-Bruxelles
LETOVI
Ryanair kreće s letovima na liniji Trst-Bruxelles
RIJEKA - U nedjelju 31. listopada 2021. polijeće nova linija Trst-Bruxelles kojom upravlja Ryanair.
Ukrajinski sud vraća u državno vlasništvo tvornicu titana
POTEZI
Ukrajinski sud vraća u državno vlasništvo tvornicu titana
KIJEV - Ukrajinski sud odlučio je vratiti u stopostotno državno vlasništvo tvornicu titana i magnezija koja je u 49-postotnom vlasništvu ukrajinskog oligarha Dmitrija Firtaša, izvijestio je specijalizirani ured za suzbijanje korupcije (SAP).
Ogroman rast gubitka Barske plovidbe
SVE GORE
Ogroman rast gubitka Barske plovidbe
BAR - Barska plovidba je za šest mjeseci ove godine ostvarila gubitak u poslovanju od 1,6 miliona eura, što je značajno lošiji rezultat u odnosu na isti period prošle godine kada je minus iznosio 125 hiljada eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE