GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Cijene najma turističkih apartamana u priobalju više nego lani

Cijene najma turističkih apartamana u priobalju više nego lani
TREND
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.07.2019 / 07:38
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Cijene najma turističkih apartmana u ovogodišnjem lipnju bile su od 2 do 8 posto više nego lani u svim priobalnim regijama, pri čemu je prosječna dnevna cijena najma u Hrvatskoj za sezonu bila oko 67 eura ili 4 eura viša, a najvišu prosječnu cijenu od 79 eura ili 6 eura više nudili su u srednjoj Dalmaciji, pokazuje lipanjska analiza tvrtke Njuškalo.

"Prema podacima kojima raspolažemo, prosječna cijena najma turističkog apartmana izvan sezone u prosjeku iznosi 46 eura, što je za 31 posto povoljnije nego u sezoni, tijekom koje se najviša prosječna cijena oglašava u srednjoj Dalmaciji. Njih slijedi Istra sa 72 eura ili oko 3 više nego lani, a potom Kvarner i Primorje s prosječnih 71 euro ili 1 više po danu najma", ističu iz Njuškala.

Njihovi podaci pokazuju da se najmanje, prosječno oko 50 eura ili i manje, traži za dnevni najam apartmana u kontinentalnoj Hrvatskoj, dok je to u sjevernoj Dalmaciji oko 64 eura, a u južnoj 68 eura, pri čemu je vidljivo da su u svim regijama, osim u kontinentalnoj Hrvatskoj, prosječne cijene dnevnog najma za nekoliko eura više nego lani.

Iznose pritom i podatke za pojedina mjesta i gradove na obali, pa se tako u lipnju ove godine za cijelu sezonu dnevni najam apartmana na Viru nudio za prosječnih 57 eura, u Zadru i Biogradu na moru za 64 i 65 eura, a u Vidcama za 62 eura.

Unatoč tome, skreću i pažnju da se u području sjeverne Dalmacije može naći apartman za oko 30 eura dnevno, kao i da cijene praktički u istoj destinaciji znaju biti jako različite, pa je tako prosječan dnevni najam apartmana u Pagu 60 eura, a u obližnjoj Novalji puno više ili prosječnih gotovo 80 eura.

U srednjoj Dalmaciji apartmana ima i po 40 eura dnevno, no prosječna cijena je za cijelu regiju puno viša - 73 eura, dok je primjerice u Splitu 86 eura, u Makarskoj 83 eura, a u Omišu oko 77 eura.

Za južnu Dalmaciju kažu da također donosi velike razlike u prosječnim cijenama dnevnog najma turističkih apartmana, koje se kreću od 60 do 150 eura, pri čemu je najviša ili oko 77 eura u Dubrovniku, a najmanja oko 54 eura na Korčuli.

Istra, Kvarner i Primorje su po prosječnim cijenama dosta slične, odnosno dnevni najam apartmana kreće se od 65 do 75 eura, pa je primjerice u Krku taj najam 71 euro, a u Omišlju čak 75 eura, isto kao i u Puli. U Crikvenici je prosječnih 66 eura, u Novom Vindolskom 65 eura, u Poreču 68, a na Rabu i Rijeci 65 i 66 eura.

Tagovi: Cijene najma turističkih apartamana, hrvatski turizam
PROČITAJ I OVO
Slaba prodaja u Sjevernoj Americi zakočila Tevu u trećem tromjesečju
KOČNICA
Slaba prodaja u Sjevernoj Americi zakočila Tevu u trećem tromjesečju
TEL AVIV - Izraelska farmaceutska tvrtka Teva, vlasnica hrvatske Plive, izvijestila je u srijedu da su joj prihod u trećem tromjesečju zakočili pad prodaje u Sjevernoj Americi i utjecaj pandemije covida 19 na bolničko liječenje i posjete ordinacijama.
Više cijene i potražnja poduprle poslovanje Coca-Cole u trećem kvartalu
SNAŽAN RAST
Više cijene i potražnja poduprle poslovanje Coca-Cole u trećem kvartalu
ATLANTA - Američki proizvođač bezalkoholnih pića Coca-Cola u srijedu je izvijestio o značajnom rastu prihoda i dobiti u trećem tromjesečju zahvaljujući višim cijenama sokova i većoj potražnji nakon ublažavanja mjera suzbijanja pandemije covida 19.
Merck potpisao sporazum o proizvodnji generičkih verzija molnupiravira
SPORAZUM
Merck potpisao sporazum o proizvodnji generičkih verzija molnupiravira
WASHINGTON - Merck & Co objavio je u srijedu da je s UN-ovim patentnim uredom Medicines Patent Pool (MPP) potpisao sporazum kojim će više od stotinu farmaceutskih tvrtki dopustiti proizvodnju generičkih verzija njegova eksperimentalnog oralnog lijeka protiv covida-19.
  Nestašica poluvodiča pritišće rezultate AD Plastika
PRITISCI
 Nestašica poluvodiča pritišće rezultate AD Plastika
SOLIN - Neto dobit AD Plastik grupe u prvih devet mjeseci ove godine iznosila je 22,97 milijuna kuna, što je 3,5 posto manje nego u istom lanjskom razdoblju, podatci su iz u srijedu objavljenog financijskog izvješća solinskog proizvođača auto dijelova.
Ericsson NT: Neto dobit uzletjela 70,9 posto, na 114,7 milijuna kuna
UZLET
Ericsson NT: Neto dobit uzletjela 70,9 posto, na 114,7 milijuna kuna
ZAGREB - Kompanija Ericsson Nikola Tesla je u prvih devet mjeseci ostvarila 114,7 milijuna kuna neto dobiti, što je rast od 70,9 posto u odnosu na isto razdoblje lani, podaci su iz konsolidiranog financijskog izvješća tvrtke objavljenog u srijedu na Zagrebačkoj burzi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE