GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Christina Sulebakk preuzima poziciju generalne direktorice za HBO Max EMEA

Christina Sulebakk preuzima poziciju generalne direktorice za HBO Max EMEA
PROMJENE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.01.2021 / 21:03
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Kompanija WarnerMedia je danas objavila da Christina Sulebakk, dosadašnja generalna direktorica za HBO Europe, preuzima poziciju generalne direktorice za HBO Max EMEA (Europa, Bliski istok i Afrika).

U okviru svoje nove pozicije, Christina je odgovorna za unapređivanje aktualnih HBO streaming usluga na postojećim tržištima (HBO Nordic, HBO España, HBO Portugal i HBO GO u Centralnoj Europi) u uslugu HBO Max, što će započeti tijekom 2021., kao i za blagovremeno širenje na nova tržišta u Europi, na Bliskom istoku i u Africi. Christina odgovara Johannesu Larcheru, direktoru za HBO Max International.

Kao što je prethodno najavljeno, kasnije tijekom ove godine počet će unapređivanje postojećih HBO streaming usluga u Europi u HBO Max uslugu. Dotad, trenutne streaming usluge koje pruža HBO Europe nastavit će nuditi jedinstven izbor sadržaja svojim brojnim pretplatnicima.

Sulebakk je tijekom godina bila na nekoliko vodećih pozicija u HBO Europe i igrala je ključnu ulogu u lansiranju HBO Nordic, HBO España i HBO Portugal usluga, kao i u transformiranju HBO biznisa u Centralnoj Europi u streaming model te u nedavnom razvijanju tržišne strategije za HBO Max LatAm.

Sulebakk je danas predstavila i svoj HBO Max EMEA tim, koji će okupiti grupu iskusnih rukovoditelja dugogodišnjeg kombiniranog iskustva u području streaminga širom Europe.

Line Mykland vodit će Content Experience tim, koji će biti zadužen za razvoj i implementaciju programske strategije i vizije za HBO Max platformu na EMEA tržištima, s fokusom na lokalnu publiku i bazu pretplatnika. Mykland je dio HBO tima od 2012. godine i bila je vrlo uključena u lansiranje HBO Nordic usluge. Igrala je ključnu ulogu u razvijanju OTT biznisa, unapređivanju sadržaja, proizvoda, tehnologije i poslovanja u kompaniji, kao i u predvođenju tranzicije u HBO Max platformu.

Roberto Soto vodit će Growth Marketing, čime dolazi na čelo tima koji uključuje Commercial Strategy & Business Development, Subscriber Acquisition, CRM & Customer Service, Social, Brand, Digital Creative i Activations & Publicity. Soto je nov u kompaniji i donosi bogato iskustvo koje je stekao kao rukovoditelj u različitim streaming kompanijama u Latinskoj Americi, SAD-u i Europi.

Brett Horowitz vodit će Data, Insights & Planning, gdje će biti odgovoran za Finance & Strategy i Data & Insights timove. Horowitz je u kompaniji WarnerMedia više od 17 godina, gdje je počeo u New Yorku radeći za HBO na različitim pozicijama u okviru korporativnih financija, između ostalog pružajući podršku internacionalnom poslovanju HBO-a i tehnološkom timu, kao i OTT poslovanju i streamingu. Od 2013. godine je u Stockholmu, na poziciji financijskog direktora HBO Nordic-a.

Tobias Andersson bit će regionalni direktor pravnih poslova za EMEA tržišta i dio globalnog pravnog tima HBO Max-a koji vodi David Ho. Andersson ima široko iskustvo koje je stekao radeći u području OTT poslovanja i streaminga u Europi više od deset godina, a 2014. je došao na čelo pravnog tima za HBO Nordic, nakon čega je bio i zamjenik direktora u pravnom timu za HBO Europe.

Andreas Ferdinand vodit će Product Experience sektor. Blisko će surađivati i s EMEA timom i globalnim HBO Max Product timom, koji predvodi Sarah Lyons, kako bi oblikovali korisničko iskustvo aplikacije kroz sve ključne platforme širom EMEA područja. Ferdinand ima 18 godina iskustva u razvijanju proizvoda za telekomunikacijsku i medijsku industriju, a u kompaniji HBO Europe je od 2019.

Mark Spivey bit će Talent Lead, zadužen za razvijanje kadrovske strategije koja je u skladu s HBO Max prioritetima i oblikuje kompanijsku kulturu na EMEA području. Spivey ima više od trideset godina iskustva rada u području ljudskih resursa u globalnom kontekstu. Bio je direktor ljudskih resursa za HBO Europe do prošle godine, kada je prešao na globalnu poziciju kako bi definirao pristup kompanije WarnerMedia planiranju nasljeđivanja pozicija, evaluaciji zaposlenih, njihovoj angažiranosti i učinku.

Christina Sulebakk je izjavila: „S ovom jakom grupom rukovoditelja, njihovim velikim, dugogodišnjim iskustvom rada u području D2C poslovanja i vrlo stručnim timovima koje vode, mi smo više nego spremni unaprijediti naše HBO usluge u Europi u HBO Max, dok istovremeno planiramo, pripremamo i lansiramo uslugu na mnogim novim teritorijima širom EMEA područja u narednim godinama. Uz podršku naših kolega iz kompanije WarnerMedia i kao dio izvrsnog globalnog HBO Max tima, izuzetno sam uzbuđena zbog ambicioznih planova koje imamo za HBO Max i svega što nas očekuje u nadolazećem periodu.“

HBO Max EMEA će blisko surađivati s WarnerMedia International kolegama, oslanjajući se na partnerstvo s Priyom Dogrom, koja je na poziciji predsjednice kompanije WarnerMedia za EMEA područje i Aziju (s izuzetkom Kine), kao i članovima njenog tima među kojima su Hannes Heyelmann (Programming), Antony Root (Original Production), Pierre Branco (Affiliate Sales) i Vanessa Brookman (Kids). Partnerstvo s njima i njihovim timovima u ovim područjima već je počelo i ključno je za uspjeh HBO Max-a na EMEA području.

Tagovi: Christina Sulebakk, HBO Max, Brett Horowitz, Roberto Soto, Line Mykland, WarnerMedia
PROČITAJ I OVO
Fortaco grupa preuzela Rapp Zastavu
AKVIZICIJE
Fortaco grupa preuzela Rapp Zastavu
BEOGRAD - Fortaco grupa, kompanija u oblasti teške mašinerije i pomorske industrije, kupila je kompaniju Rapp Zastava iz Gruže koja proizvodi vitla i druga rešenja za pomorsku industriju.
Todorović najavio prve letove ToMontenegra do početka ljeta
LETOVI
Todorović najavio prve letove ToMontenegra do početka ljeta
PODGORICA - Izvršni direktor nacionalne avio-kompanije "ToMontenegro" Predrag Todorović najavio je prve letove do početka ljeta, kao i da će se kompanija fazno razvijati i poslovati po tržišnim principima.
Novi modni hitovi zovu se Zoom košulja i Zoom pidžama
MODNI ISKORAK
Novi modni hitovi zovu se Zoom košulja i Zoom pidžama
TOKYO - Zemlja izlazećeg sunca ne spava. Prilagođava se. Zbog takvog stava u Japanu su dizajnirali inovativnu odjelu prilagođenu pandemijskim poslovnim okolnostima.
Grupa Triglav: Neto dobit u 2020. pala 12 posto
PAD
Grupa Triglav: Neto dobit u 2020. pala 12 posto
LJUBLJANA - Prošle je godine Triglav Grupa šestu godinu zaredom ostvarila rast premije - njezin se obujam povećao za četiri posto, na 1,23 milijarde eura, pokazuju nerevidirani poslovni rezultati objavljeni na internetskim stranicama Ljubljanske burze.
Invej želi da preuzme sve akcije Vitala
NAMERE
Invej želi da preuzme sve akcije Vitala
BEOGRAD/VRBAS – Zemunski AD Invej obavestio je o nameri preuzimanje fabrike ulja i biljnih masti „Vital“, objavljeno je na Beogradskoj berzi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE