GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

CGES: Prihodi od podmorskog kabla premašiće plan

CGES: Prihodi od podmorskog kabla premašiće plan
PROCJENE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.01.2020 / 10:01
Autor: SEEbiz / RTCG
PODGORICA -S obzirom na trenutna kretanja na tržištu električne energije, očekivanja su da će Crnogorski elektroprenosni sistem (CGES), zahvaljujući podmorskom kablu, premašiti projekcije i planiranih šest miliona eura prihoda, saopštio je Vladimir Bojičić, koordinator za prioritetne projekte u toj kompaniji.

On je u Jutarnjem programu RTCG saopštio da su sve aktivnosti kompanije bile usmjerene na obezbjeđivanju urednog i kvalitetnog napajanja električnom energijom.
Govoreći o efektima i benefitima podmorskog kabla, čija je komercijalna upotreba počela krajem prošle godine, Bojičić je rekao da oni mogu biti direktni i indirektni.

"Direktni, koji se mogu odmah izmjeriti i mjerljivi su ovih dana, a to su efekti i prihodi koje ostvaruje CGES po osnovu alokacije prekograničnih kapaciteta. Mi smo krajem 2019. preko lokalne aukcijske kuće u Crnoj Gori prodali, odnosno alocirali prekogranične kapacitete na aukciji i tom prilikom smo prihodovali tri miliona eura. Alocirali smo 70 MW snage, što je trećina našeg dijela kapaciteta", rekao je Bojičić.

Drugi dio su, kaže, indirektni benefiti po pogledu kvaliteta snabdijevanja električnom energijom.

"Već smo te efekte osjetili tokom 2019. kad se primorje snabdijevalo tokom sezone preko TS Lastva, koja je tada postala glavno čvorište", rekao je Bojičić.

"Po našem biznis planu i projekcijama očekivanja su da ćemo prihodovati nekih šest mliona eura. Međutim, definitivno, kako trenutno situacija stoji na osnovu kretanja na tržištu električne energije, realna su očekivanja da ćemo premašiti te projekcije", rekao je Bojičić.

Tagovi: Crnogorski elektroprenosni sistem, podmorski kabl,
PROČITAJ I OVO
Pošta Slovenije najavljuje nastavak širenja u regiji
STRATEŠKI
Pošta Slovenije najavljuje nastavak širenja u regiji
LJUBLJANA - Za naredne godine plan je daljnje širenje na tržišta jugoistočne Europe i ulaganje ukupno 195 milijuna eura.
Alstom dogovorio preuzimanje Bombardiera, dionice tonu
KONSOLIDACIJA
Alstom dogovorio preuzimanje Bombardiera, dionice tonu
PARIZ - Analitičari JP Morgana rekli su da predstoji neizvjesnost "tijekom dugotrajnog antitestovskog procesa."
Beogradski aerodrom najjači u regiji
AERODROMI
Beogradski aerodrom najjači u regiji
BEOGRAD - Beogradski aerodrom najprometniji je od aerodroma u regiji, a Međunarodni aerodrom u Sarajevu posljednji na listi onih iz glavnih evropskih gradova.
Uzlet neto dobiti Optima Telekoma u 2019.
SJAJNE BROJKE
Uzlet neto dobiti Optima Telekoma u 2019.
ZAGREB - Optima Telekom je u prošloj godini zabilježila pad prihoda od prodaje za 2,6 posto, na 524,6 milijuna kuna, no neto je dobit uvećana za 172,8 posto (9,1 mil kuna apsolutno) na 12,5 milijuna kuna.
Predsjednik Odbora direktora Luke Bar podnio ostavku
OSTAVKA
Predsjednik Odbora direktora Luke Bar podnio ostavku
BAR - Višemjesečna blokada rada Odbora direktora većinski državne Luke Bar okončana je ostavkom predsjednika borda Vojina Žugića.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE