GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Češki ponuđač za Vistu ponovno podiže ponudu

Češki ponuđač za Vistu ponovno podiže ponudu
PONUDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.06.2024 / 13:42
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Rat ponudama za Vista Outdoor, matičnu tvrtku CamelBak boca za vodu i Remington streljiva, ponovno je eskalirao.

Očekuje se da će Vista danas objaviti da je prihvatila pojačani prijedlog preuzimanja svog poslovanja sa streljivom u iznosu od dvije milijarde dolara od češke grupe, obrambene tvrtke sa sjedištem u Pragu, prvi je izvijestio DealBook New York Timesa.

CSG će, oćekuje se, dodati 90 milijuna dolara svojoj prvotnoj ponudi za preuzimanje. 

Prema uvjetima novog ugovora, dioničari Viste dobili bi 18 dolara po udjelu u gotovini za jedinicu streljiva, poznatu kao Kinetic Group, i jednu dionicu u novom javnom odjelu za sportove na otvorenom.

To je najnoviji zaokret u priči oko preuzimanja Viste. Tvrtka je više puta odbila ponude za preuzimanje MNC Capitala, investicijske tvrtke koju vodi bivši član uprave Viste. MNC nudi više od 3 milijarde dolara, za što tvrdi da je i bolja financijska pogodba i da ne podliježe reviziji nacionalne sigurnosti pod kojom je češka tvrtka.

Ali Vista tvrdi da će ugovor s CSG-om dati veću vrijednost za dioničare i da će dobiti odobrenje nacionalne sigurnosti.

Još jedan ponuđač nakratko se pojavio ovog mjeseca za Kinetic, s ponudom za koju je Vista rekla da se "razumno očekuje" da bude bolja od CSG-ove. Iako Vista nije imenovala kandidata, to je bila JDH Capital, investicijska tvrtka povezana s energetskim mogulom Jeffreyjem Hildebrandom, potvrdio je DealBook nakon što je to prvi izvijestio The Financial Times.

Međutim, nekoliko dana kasnije, Vista je rekla da je njen novi ponuđač odstupio; iza kulisa, MNC se usprotivio ponudi JDH, budući da su njih dvojica prethodno istraživali zajedničku ponudu za Kinetic.

Novi CSG ugovor dodaje još jednu boru za Vistinu godišnju skupštinu, koja je - nakon odgode - zakazana za 2. srpnja. Jedna od dvije utjecajne proxy savjetodavne tvrtke, Glass Lewis, preporučila je podršku CSG ponudi.

Ali drugi, Institutional Shareholder Services, promijenio je mišljenje prošli tjedan. Sada se dioničarima preporučuje da se suzdrže od glasovanja o dogovoru, navodeći regulatornu nesigurnost ponude CSG-a. Podržava mjeru da Vista ponovno odgodi svoj sastanak i ponovno pokrene pregovore s MNC-om.

Tagovi: vista, češka, camelbak, kinetic
PROČITAJ I OVO
Dobit Salzgittera pala u prvom polugodištu
PAD
Dobit Salzgittera pala u prvom polugodištu
ESSEN - Dobit prije oporezivanja smanjila se njemačkom čeličnom divu Salzgitter AG u preliminarnim rezultatima za prvu polovicu 2024., dok je u drugom tromjesečju skliznula u minus, u usporedbi s istim razdobljima prethodne godine.
Snažan rast beogradskog aerodroma u prvom polugodištu
RAST
Snažan rast beogradskog aerodroma u prvom polugodištu
BEOGRAD - Zračna luka Nikola Tesla u Beogradu u prvom je polugodištu zabilježila 39.580 letova, što je devet posto više nego u istom razdoblju prošle godine.
Mađarska istražuje Aldi
ISTRAGA
Mađarska istražuje Aldi
BUDIMPEŠTA - Mađarski ured za zaštitu tržišnog natjecanja (GVH) u četvrtak je najavio pokretanje istrage protiv lokalne jedinice njemačkog lanca supermarketa Aldi zbog sumnje na nepoštenu poslovnu praksu, navodi se u izvješću državnog medija MTI.
Mišković i službeno postaje stopostotni vlasnik sarajevske tvrtke Standard Nekretnine
VLASNIŠTVO
Mišković i službeno postaje stopostotni vlasnik sarajevske tvrtke Standard Nekretnine
BEOGRAD - Srbijanski biznismen Miroslav Mišković službeno će preuzeti sarajevsku tvrtku Standard nekretnine, s obzirom da je ponuda koju je poslao prihvaćena.
Otvoren stečaj nad Varteksom
STEČAJ
Otvoren stečaj nad Varteksom
VARAŽDIN - Targovački sud u Varaždinu otvorio je danas stečaj Varteksa i za stečajnog upravitelja imenovao Tomislava Đuričina, a za 8. listopada zakazao je ročište na kojem će se ispitati tražbine vjerovnika i odlučivati o daljnjem tijeku postupka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE