GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Češki fond korak je bliže gradnji marine uz Brodotrogir

Češki fond korak je bliže gradnji marine uz Brodotrogir
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.08.2022 / 09:29
Autor: SEEbiz
ZAGRE - Ono što je namjeravao Danko Končar još kad je prije devet godina preuzeo u privatizaciji posrnuli trogirski škver – sagraditi novu modernu marinu uz Brodotrogir – sada će izgleda realizirati novi vlasnik kojemu je lani Končar prepustio tvrtku Servisni centar Trogir, piše u utorak Večernji list.

U složenim odnosima između niza povezanih Brodotrogirovih tvrtki, ta je tvrtka od Vlade RH dobila odobrenje za preuzimanje koncesije koju je Hrvatska brodogradnja Trogir (HBT) imala na području na kojemu se nalazi brodogradilište i postojeća marina. HBT je u međuvremenu, naime, pripojen Servisnom centru Trogir, koji je preuzela tvrtka Emma Gamma Adriatic u vlasništvu češkog investicijskog fonda Emma Capital, koji je u Hrvatskoj poznat i po ulaganju u kladionicu SuperSport te preuzimanju novigradske Marine Nautica.

Novi vlasnik nije dugo čekao da pošalje Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja zahtjev za ocjenu potrebe procjenjivanja utjecaja na okoliš za taj projekt. Javna rasprava koju je pokrenulo Ministarstvo bit će otvorena 30 dana od objave poziva, odnosno do kraja prvog tjedna u rujnu, a iz projektne dokumentacije doznaju se detalji planova investicije.

Novi projekt temelji se zapravo na postojećim projektima iz 2000. i 2014., koji imaju rješenje o prihvatljivosti s osnova zaštite okoliša, te su bili i usklađeni s lokalnim prostornim planovima. Rekonstruirat će se postojeća luka nautičkog turizma Servisni centar Trogir te dio luke posebne namjene, odnosno brodogradilište, a sagradit će se nova luka Rt Ćubrijan. Novi vlasnik u odnosu na postojeće projekte planira tako povećati kapacitete postojeće marine sa 185 na 194 veza, dok bi nova luka koju će graditi imala 182 veza na šest plutajućih gatova, piše novinarka Večernjeg lista Marija Brnić.

Tagovi: Brodotrogir, Danko Končar, Emma Gamma Adriatic, Emma Capital, Servisni centar Trogir
PROČITAJ I OVO
Lindt osigurao zaštitu za čokoladne zečiće
ZAŠTITA
Lindt osigurao zaštitu za čokoladne zečiće
ŽENEVA - Čokoladni zečići Lindt & Spruenglija umotani u foliju zaslužuju zaštitu od kopija, presudio je u četvrtak najviši švicarski sud, naloživši njemačkom lancu trgovina Lidlu da prestane prodavati sličan proizvod u Švicarskoj i da uništi zalihe.
HŽ Infrastruktura odabrala izvođače radova za obnovu pruge u Zagrebu i sigurnost
POSLOVI
HŽ Infrastruktura odabrala izvođače radova za obnovu pruge u Zagrebu i sigurnost
ZAGREB - HŽ Infrastruktura (HŽI) je za izvođače radova obnove pruge na dionici Zagreb Zapadni kolodvor-Glavni kolodvor odabrala tvrtku Swietelsky, a za unapređenje sigurnosti i tehničke kontrole željezničke infrastrukture zajednicu ponuditelja tvrtki Elektrokem i Iskratel, izvijestili su u četvrtak iz HŽI-ja.
Veliko priznanje struke Studiju Tumpić/Prenc: Pentawards za biodinamička vina Šuran
NAGRADE
Veliko priznanje struke Studiju Tumpić/Prenc: Pentawards za biodinamička vina Šuran
LONDON - Nakon nagrada European Design Award, Red Dot, Dieline Awards i Ideje X, za dizajn etikete biodinamičkih Vina Šuran Studio Tumpić/Prenc osvojio je srebro u kategoriji tamnih vina na najvažnijem međunarodnom natjecanju specijaliziranom isključivo za dizajn ambalaže, Pentawards.
Menadžeri godine u Sloveniji su Blaž Brodnjak i Sabina Sobočan
PRIZNANJA
Menadžeri godine u Sloveniji su Blaž Brodnjak i Sabina Sobočan
PORTOROŽ - Upravni odbor Udruge Manager za upravitelje 2022. godine izabrao je Blaža Brodnjaka, predsjednika Uprave NLB-a, i Sabinu Sobočan, predsjednicu Uprave Varis Lendava. Nagrade će im biti uručene na Menadžment kongresu u Portorožu.
BH Telecom kreće s izgradnjom prvih solarnih elektrana
SOLARI
BH Telecom kreće s izgradnjom prvih solarnih elektrana
SARAJEVO - BH Telecom je raspisao tender za nabavku izgradnje fotonaponskih sistema na deset lokacija baznih stanica svoje radio pristupne mreže.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE