GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Češka Zbrojovka dovršila preuzimanje Colta

Češka Zbrojovka dovršila preuzimanje Colta
EPILOG
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.05.2021 / 10:22
Autor: SEEbiz / H
PRAG - Grupa Češka Zbrojovka uspješno je završila akviziciju američke tvrtke za oružje Colt Holding Company, izvijestila je u ponedjeljak češka novinska agencija ČTK.

Češka Zbrojovka postala je jedini vlasnik Colta, u poslu vrijednom 220 milijuna dolara, a bivši vlasnik Colta dobio je više od milijun dionica svog novog vlasnika.

Predsjednik uprave i generalni direktor Češke Zbrojovke Lubomir Kovarzhik rekao je da je spajanje strateška faza u razvoju obje tvrtke. Prema Kovarzyku, to je potpuno u skladu sa strategijom češke tvrtke za oružje "da postane svjetski lider u proizvodnji malokalibarskog oružja i ključni partner za oružane snage".

Češka Zbrojovka lani je povećala profitabilnost za 10,2 posto na krilima aktivnog nastupa na zapadnim tržištima, a akvizicijom Colta očekuje da značajno jačanje svoje pozicije u Americi, jer očekuje narudžbe iz američkog vojnog i sigurnosnog aparata.

Postrojenja češke tvrtke za oružje, koja zapošljava oko 1.700 radnika, smještena su u Češkoj, Njemačkoj i SAD-u. Proizvodi lovno, sportsko i sve vrste vojnog malokalibarskog oružja.

Robna marka Colt jedan je od simbola Sjedinjenih Država. Američki dizajner Samuel Colt patentirao je 1835. i 1836. svoj poznati revolver s bubnjem u koji stane šest metaka. Coltov izum postao je omiljeno oružje onih koji su istraživali divlji zapad, pa su revolver počeli nazivati "osvajačem zapada". Bio je popularan među vojskom, šerifima i kaubojima. Najpoznatiji su modeli kalibra 38 i 45.

Tvrtku je osnovao Colt 1836. godine, a tijekom 179 godina svog postojanja proizvela je više od 30 milijuna komada revolvera, automatskih pušaka i pribora za njih, koji su popularni u cijelom svijetu.


Među njima su pištolj M1911 koji je razvio dizajner John Browning, a koji je američka vojska prihvatila 1911. godine i koji je i dalje u upotrebi, kao i automatske puške AR-15 i M16 koja je također u upotrebi.

No, Colt je 2015. godine bankrotirao nakon što je izgubio državne ugovore za opskrbu oružjem.

Tagovi: Češka Zbrojovka, Zbrojovka, Colt, Lubomir Kovarzhik
PROČITAJ I OVO
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
INVESTICIJE
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
LJUBLJANA - Švicarska farmaceutska kompanija Sandoz položila je kamen temeljac za centar za razvoj sličnih bioloških lijekova u Ljubljani. Osigurat će 200 novih radnih mjesta, a vrijednost investicije je 90 milijuna eura.
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ŠAMPIONI
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ZAGREB – Vjekoslav Žužić, vlasnik Mesnice marketi Žužić, ove godine službeno ima najbolji pršut! Šampionska titula za njegov savršeni krčki pršut, pripala mu je na 10. Danima hrvatskog pršuta koji se ove godine održavaju u Zagrebu.
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
ODLUKE
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
FRANKFURT - Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa i njezine podružnice Swiss i Austrian Airlines privremeno su obustavile sve letove prema Izraelu i Iraku zbog aktualnog sukoba na Bliskom istoku.
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
GORIVO
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
ZAGREB - Prema EU-ovoj regulativi, svi dobavljači aviogoriva bit će obvezni osigurati isporuke SAF goriva, a zračni prijevoznici morat će ga koristiti unutar EU-a.
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
ODLUKE
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
TIRANA - Španjolski Glovo, dio njemačke online tvrtke za dostavu hrane Delivery Hero, priopćio je da je odlučio privremeno obustaviti svoje širenje na albansko tržište.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE