GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Češka kompanija K&H preuzela Alpinu

Češka kompanija K&H preuzela Alpinu
AKVIZICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.05.2022 / 07:32
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Potpisivanjem kupoprodajnog ugovora u srijedu, 18. svibnja 2022., završena je gotovo jednogodišnja prodaja slovnenskog proizvođača obuće, Alpine Žiri.

Novi vlasnik bit će K&H, kojeg je zbog strategije razvoja tvrtke odabrao većinski vlasnik Alpine - Društvo za upravljanje potraživanjima banaka - DUTB. Zaposlenici se raduju obavezi da će novi vlasnik omogućiti rast uz zadržavanje broja zaposlenih i sjedišta u Žiriju.

Proces prodaje Grupe Alpina službeno je započeo u augustu 2021. Kako navode iz Društva za upravljanje potraživanjima banaka (DUTB), kako bi se omogućilo što kvalitetnije zapošljavanje ulagača i maksimizirala dobit, odlučili su se za prodajnu strategiju u nekoliko koraka. To je uključivalo preliminarni due diligence potencijalnih kupaca, prikupljanje neobavezujućih ponuda i prikupljanje obavezujućih ponuda.

DUTB je postao većinski vlasnik Alpine 2015. godine, a za to vrijeme je tvrtki odobrio ukupno nešto manje od 24 milijuna eura kredita i omogućio gotovo 20 milijuna eura konverzije duga u vlasnički kapital, navodi se u priopćenju. Prošle godine je ocijenio da je i s obzirom na potrebu restrukturiranja poslovanja i tržišne uvjete vrijeme za prodaju prikladno, pa je tržištu ponudio Alpina Grupu.

- Veliki interes zainteresiranih investitora i visoka ostvarena vrijednost za porezne obveznike dokaz su da je vrijeme za prodaju bilo prikladno, napisali su iz DUTB-a. Naime, 10 potencijalnih investitora, kako iz Slovenije tako i iz inozemstva, pokazalo je ozbiljan interes za kupnju. Procesom prodaje rukovodila je međunarodna konzultantska tvrtka KPMG kao finansijski savjetnik DUTB-a te Odvjetnički ured Jerovšek Malis kao pravni savjetnik.

Prema njihovim riječima, kupac K&H odabran je ne samo zbog najveće financijske ponude, već i zbog buduće razvojne strategije Alpine. Novi vlasnik, koji je upravi i predstavnicima radničkog vijeća i sindikata već iznio razloge za kupnju Alpine i buduće planove s tvrtkom, fokusirat će se na restrukturiranje i unapređenje proizvodnje, prodaje, odnosa s poslovnim partnerima i daljnji razvoj Alpine i njenih proizvoda.

K&H je dio Franco Grupe koju čini 30 tvrtki s ključnim djelatnostima u Češkoj, Slovačkoj i Austriji, te brojni kupci iz Europe, Afrike i Azije. Riječ je o uspješnoj obiteljskoj tvrtki s češkom registracijom u vlasništvu Františeka Pivode i njegova dva sina, pojašnjavaju iz DUTB-a.

Tagovi: kompanija K&H, alpina, DUTB
PROČITAJ I OVO
Glavna skupština Ericsson Nikole Tesle potvrdila dividendu
POTVRDA
Glavna skupština Ericsson Nikole Tesle potvrdila dividendu
ZAGREB - Dividenda će se isplatiti 22.07.2022. godine (payment date) svim dioničarima Društva koji 01.07 2022. godine (record date) imaju na računu vrijednosnih papira u Središnjem klirinškom depozitarnom društvu upisane dionice Društva.
Eurowings, Lufthansa i Austrian otkazali 55 letova prema Hrvatskoj
LETOVI
Eurowings, Lufthansa i Austrian otkazali 55 letova prema Hrvatskoj
ZAGREB - Prijevoznici iz Lufthansa grupacije, Eurowings, Lufthansa i Austrian Airlines, otkazali su ukupno 55 povratnih letova prema hrvatskim zračnim lukama najavljenih za srpanj ove godine, sve kako bi osigurali redovno odvijanje operacija zbog nedostatka radne snage kod samih prijevoznika ali i u zračnim lukama prema kojima prometuju.
Đuro Đaković smanjio temeljni kapital kako bi pokrio gubitke
POTEZI
Đuro Đaković smanjio temeljni kapital kako bi pokrio gubitke
SLAVONSKI BROD - Glavna skupština Đure Đakovića donijela je odluku o smanjenju temeljnog kapitala zbog pokrića gubitaka s početnih 203 milijuna kuna na 2,03 milijuna kuna.
U Srbiji dnevno nikne deset kompanija čiji su vlasnici Rusi
TREND
U Srbiji dnevno nikne deset kompanija čiji su vlasnici Rusi
BEOGRAD - Od početka rata u Ukrajini, oko 10.000 državljana Rusije doselilo se u Srbiju. Najčešće rade u IT sektoru i žive u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu. U tim mestima osnovano je gotovo 1.300 firmi, a procenjuje se da će ih u našoj zemlji biti sve više.
Elan se nakon 15 godina vraća na tržište bicikala
POVRATAK
Elan se nakon 15 godina vraća na tržište bicikala
BEGUNJE - Elan se vraća na biciklističko tržište nakon više od 15 godina. Tvrtka je najavila širenje brenda na segment brdskih bicikala, a osmislila je i kolekciju za biciklizam.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE