GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Certifikat Poslodavac prijatelj bicikliranja uručen Hrvatskom Telekomu

Certifikat Poslodavac prijatelj bicikliranja uručen Hrvatskom Telekomu
PRVI U HRVATSKOJ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.03.2021 / 11:03
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Hrvatski Telekom prvi je telekom u Hrvatskoj kojem je uručen europski certifikat 'Poslodavac prijatelj bicikliranja' za lokaciju Radnička cesta 21, u Zagrebu. Ovime se Hrvatski Telekom pridružio međunarodnoj inicijativi društveno odgovornih kompanija čiji je cilj smanjenje stakleničkih plinova i pozitivno utjecati na zdravlje i životne navike svojih zaposlenika.

U Hrvatskoj certificiranje provodi Udruga “Sindikat biciklista”, koja je dio europskog konzorcija “Cycle Friendly Employer Certification”. „Poticanjem svojih zaposlenika, klijenata i partnera na korištenje biciklom kao prijevoznim sredstvom, Hrvatski Telekom služi kao pozitivan primjer zagovaranja i prakticiranja održivog oblika kretanja te odgovornosti prema zdravlju, okolišu i javnom prostoru, ali i uštedama”, izjavili su iz Sindikata biciklista.

Dobivanjem certifikata, HT se sada nalazi u društvu istaknutih ekološki i društveno osviještenih europskih kompanija i organizacija koje su do sada zaslužile ovaj certifikat, poput primjerice Fakulteta elektrotehnike i računarstva i Ericsson Nikola Tesla te IT i marketinških agencija FIVE, 404 i IN2...

„Mi u Hrvatskom Telekomu, kao društveno odgovornoj kompaniji, u potpunosti smo predani stvaranju boljeg okruženja za društvo u kojem djelujemo. Znajući da velik broj naših zaposlenika dolazi biciklom na posao dali smo si truda i osigurali im najbolje uvjete kako bi podržali njihov zdravi životni stil, ali i potaknuli ostale zaposlenika da im se povremeno pridruže, pogotovo jer nema boljeg, zdravijeg i ekološki osvještenijeg prijevoznog sredstva od bicikla“, izjavio je Igor Vukasović, direktor Korporativnih komunikacija Hrvatskog Telekoma.

Hrvatski Telekom svojim zaposlenicima biciklistima nudi izvrsne uvjete: od natkrivenog biciklarnika koji ima više od 100 parkirnih mjesta, tuševe i ormariće za presvlačenje, punkt za popravak bicikala, a od danas su im na raspolaganju i električni bicikli koje mogu koristiti za odlaske na sastanke.

Sindikat biciklista je volonterska udruga koja se zalaže za poboljšanje uvjeta za korištenje bicikla kao efikasnog, održivog i zdravog prijevoznog sredstva. Zagovaraju i rade na transformaciji gradova u čiste, sigurne, ugodne i zelene gradove, po mjeri čovjeka, promičući bicikliranje kao poželjan oblik prijevoza. „Upravo građani i građanke koji svakodnevno putuju na posao naša su ciljana skupina, i to vrlo velika! Njihov odabir načina putovanja uvelike utječe na prometnu situaciju u gradovima” – napomenuli su iz Sindikata biciklista. Certificiranjem se potiče poslodavce na motivaciju svojih zaposlenika da što češće biraju bicikl kao primarno sredstvo odlaska na posao.

U Sindikatu biciklista provode program certificiranja, tzv. “Cycle Friendly Employer” organizacija, nakon što su postali koordinator certifikacije za Hrvatsku od strane Europske biciklističke federacije. Program se sastoji od konzultacija, evaluacije i samog certificiranja, a sve organizacije koje bi također željele postati “poslodavac prijatelj bicikliranja” i time doprinijeti potvrdi svojeg društveno odgovornog poslovanja mogu se javiti Sindikatu biciklista na info@sindikatbiciklista.hr.

Tagovi: Poslodavac prijatelj bicikliranja, Igor Vukasović, Sindikat biciklista, Ericsson Nikola Tesla, Hrvatski Telekom
PROČITAJ I OVO
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
DIVIDENDA
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
KOPER - Uprava i nadzorni odbor Luke Koper predlažu godišnjoj skupštini dioničara da se od gotovo 43,9 milijuna eura bilančne dobiti 28 milijuna eura, odnosno dva eura bruto po dionici, namijeni za isplatu dividende.
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
INVESTICIJE
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
BERN - Barry Callebaut AG ulaže u uzgoj kakaovca dok cijene ključnog sastojka čokolade rastu, smanjujući profite za slastičare.
Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura
DIVIDENDA
Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura
ZAGREB - Uprava i Nadzorni odbor Končara d.d. predložili su u četvrtak glavnoj skupštini isplatu dividende dioničarima u visini od 2,5 eura po dionici, što je za pola eura više nego lani.
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
EPILOG
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
BEOGRAD - Messer SE, većinski vlasnik Messer Tehnogasa, nije uspio prikupiti 185.711 dionica, odnosno 17,91 posto kapitala i tako konsolidirati vlasništvo u toj tvrtki, ali je u ponudi za preuzimanje uspio kupiti 36.396 dionica ili 3,51 posto kapitala.
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni 4 milijuna eura
POSLOVI
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni 4 milijuna eura
ZAGREB - Ericsson Nikola Tesla potpisao je nove ugovore vrijedne 4 milijuna eura. Ugovori su iz područja komunikacijskih mreža i digitalne transformacije društva.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE