GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

CERP traži obvezujuće ponude za državne dionice Hotela Maestral i poslovne udjele Cluba Adriatic

CERP traži obvezujuće ponude za državne dionice Hotela Maestral i poslovne udjele Cluba Adriatic
PONUDE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.08.2018 / 18:03
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP) objavio je javne pozive za obvezujuće ponude za kupnju 68,94 posto dionica dubrovačke tvrtke Hoteli Maestral po početnoj cijeni od 126,8 milijuna kuna, te triju poslovnih udjela u tvrtki Club Adriatic po početnoj cijeni od 48,5 milijuna kuna.

I za Hotele Maestral i za Club Adriatic, tvrtku koja upravlja s nekoliko hotela, kampova i turističkih naselja na Jadranu, to su ponovljeni pozivi, nakon što na prethodno objavljivanima tijekom zadnjih desetak godina kupac nije pronađen.

Sada je za kupnju državnih 355.520 dionica ili 68,94 posto temeljnoga kapitala Hotela Maestral rok za obvezujuće ponude do 22. listopada do 14 sati, a te ponude mogu dostaviti i domaći i strani zainteresirani ponuditelji ako otkupe ponudbenu dokumentaciju, koja košta 100 tisuća kuna, navodi se u pozivu.

Ukupna nominalna vrijednost dionica koje se prodaju je 71,1 milijun kuna.

Ponudbenu dokumentaciju ponuditelji moraju otkupiti najkasnije 48 sati prije isteka roka za podnošenje ponuda, jer u suprotnom ponuda neće biti razmatrana, kao i ako ne bude priloženo ponudbeno jamstvo od 2,53 milijuna kuna, koje može biti bankarska garancija domaće ili strane banke ili se može uplatiti kao jamčevina na račun CERP-a.

U pozivu se napominje i da će se CERP prilikom odlučivanja o izboru najpovoljnije ponude voditi najvećom ponuđenom cijenom.

Slični uvjeti su i za kupnju triju udjela u Clubu Adriatic, za što je rok za obvezujuće ponude 21. rujna do 14 sati.

Tri poslovna udjela u Clubu Adriatic prodaju se za početnih 48,5 milijuna kuna, a ukupno su nominalno vrijedna 120,9 milijuna kuna. Uvjet za pristup natječaju je uplata 100 tisuća kuna za ponudbenu dokumentaciju, bez čega se ponude neće razmatrati.

U proljeće ove godine CERP-u su stigle 24 neobvezujuće ponude za kupnju državnih dionica Hotela Maestral. Prije toga, u veljači, na natječaju je stiglo čak 40 pisama namjere i nakon toga samo jedna obvezujuća ponuda, koja je odbijena, jer je ponuditelj - češka tvrtka J&T IB Capital Markets, ponudila 114,2 milijuna kuna koliko je bila i početna cijena, a očekivalo se više, kao i viši iznos ulaganja.

Ministar državne imovine Goran Marić u nekoliko je navrata nakon toga izjavljivao da se za dionice i ulaganja u Hotele Maestral očekuje i može dobiti više, jer je ta tvrtka na atraktivnoj dubrovačkoj lokaciji, a i posluje pozitivno, kao i da je uvjeren da će drugi pokušaj prodaje biti uspješan.

Hoteli Maestral posljednja su velika hotelska kuća u Hrvatskoj u većinskom državnom vlasništvu. Prošlu su godinu petu za redom poslovali s neto dobiti od 4,1 milijun kuna, 7 posto višom nego u 2016. godini.

Tagovi: CERP, Hotel Maestral, Club Adriatic
PROČITAJ I OVO
Slaba prodaja u Sjevernoj Americi zakočila Tevu u trećem tromjesečju
KOČNICA
Slaba prodaja u Sjevernoj Americi zakočila Tevu u trećem tromjesečju
TEL AVIV - Izraelska farmaceutska tvrtka Teva, vlasnica hrvatske Plive, izvijestila je u srijedu da su joj prihod u trećem tromjesečju zakočili pad prodaje u Sjevernoj Americi i utjecaj pandemije covida 19 na bolničko liječenje i posjete ordinacijama.
Više cijene i potražnja poduprle poslovanje Coca-Cole u trećem kvartalu
SNAŽAN RAST
Više cijene i potražnja poduprle poslovanje Coca-Cole u trećem kvartalu
ATLANTA - Američki proizvođač bezalkoholnih pića Coca-Cola u srijedu je izvijestio o značajnom rastu prihoda i dobiti u trećem tromjesečju zahvaljujući višim cijenama sokova i većoj potražnji nakon ublažavanja mjera suzbijanja pandemije covida 19.
Merck potpisao sporazum o proizvodnji generičkih verzija molnupiravira
SPORAZUM
Merck potpisao sporazum o proizvodnji generičkih verzija molnupiravira
WASHINGTON - Merck & Co objavio je u srijedu da je s UN-ovim patentnim uredom Medicines Patent Pool (MPP) potpisao sporazum kojim će više od stotinu farmaceutskih tvrtki dopustiti proizvodnju generičkih verzija njegova eksperimentalnog oralnog lijeka protiv covida-19.
  Nestašica poluvodiča pritišće rezultate AD Plastika
PRITISCI
 Nestašica poluvodiča pritišće rezultate AD Plastika
SOLIN - Neto dobit AD Plastik grupe u prvih devet mjeseci ove godine iznosila je 22,97 milijuna kuna, što je 3,5 posto manje nego u istom lanjskom razdoblju, podatci su iz u srijedu objavljenog financijskog izvješća solinskog proizvođača auto dijelova.
Ericsson NT: Neto dobit uzletjela 70,9 posto, na 114,7 milijuna kuna
UZLET
Ericsson NT: Neto dobit uzletjela 70,9 posto, na 114,7 milijuna kuna
ZAGREB - Kompanija Ericsson Nikola Tesla je u prvih devet mjeseci ostvarila 114,7 milijuna kuna neto dobiti, što je rast od 70,9 posto u odnosu na isto razdoblje lani, podaci su iz konsolidiranog financijskog izvješća tvrtke objavljenog u srijedu na Zagrebačkoj burzi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE