GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

CERP prodaje 23,25 posto HTP-a Orebić te udjele u još 17 tvrtki

CERP prodaje 23,25 posto HTP-a Orebić te udjele u još 17 tvrtki
PRODAJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.04.2018 / 21:32
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP) pozvao je u četvrtak na iskazivanje interesa i dostavu obvezujućih ponuda za 23,25 posto dionica HTP Orebić, koje će prodati putem blok transakcije na Zagrebačkoj burzi, a objavio je i poziv za iskazivanje interesa za državne dionice u još 17 tvrtki.

Kroz blok transakciju na uređenom tržištu Zagrebačke burze prodavat će se 110.609 redovnih dionica HTP-a Orebić, što čini 23,35 posto udjela u temeljnom kapitalu, nominalne vrijednosti 11,06 milijuna kuna.

Potencijalni kupci dionica HTP-a Orebić moraju ponuditi minimalnu cijenu od 76 kuna po dionici, utvrdio je CERP.

Ponudu u ime i za račun ponuditelja podnosi ovlašteno investicijsko društvo koje zastupa ponuditelja, a rok za podnošenje obvezujućih ponuda je 3. svibnja do 12 sati.

Prema natječaju, predmet prodaje je najmanje 27.650 dionica ili 5,81 posto dionica po kupcu.

Ponuditelj u ponudi treba navesti broj dionica koji namjerava kupiti i kupovnu cijenu, a mogu dati ponudu i za cijeli paket od 110.609 dionica, tada uz napomenu da li je riječ o ponudi po principu "sve ili ništa" ili je ponuditelj suglasan da mu se alocira samo ona količina dionica u odnosu na koju je njegova ponuda među najpovoljnijima.

Osnovni princip alokacije dionica, navode iz CERP-a, je postizanje maksimalne cijene za cijeli paket od 110.609 dionica.

Ponuditelj za kupnju cijelog paketa dionica po principu "sve ili ništa" imat će prednost ne samo u slučaju najveće ponuđene cijene po dionici, nego i u slučaju kada takva cijena nije najveća ponuđena, ali je veća od prosječne cijene po dionici koja bi se dobila u slučaju kada ta ponuda ne bi bila prihvaćena po redoslijedu povoljnosti, kao i kada se bez takve ponude ne bi mogle prodati sve dionice koje su predmet poziva.

CERP će, po isteku roka za podnošenje ponuda, utvrditi redoslijed ponuda po povoljnosti te pisano izvješće proslijediti Upravnom vijeću radi donošenja konačne odluke o prodaji kroz blok transaciju/transakcije na Zagrebačkoj burzi.

Namira transakcije izvršila bi se po modelu "ugovorna preknjižba uz plaćanje", a datum namire bio bi 16. svibnja.

Natječaj za dionice 17 tvrtki

CERP je danas objavio i javni poziv za iskazivanje interesa za kupnju državnih dionica ili udjela u 17 tvrtki, a za koje zainteresirani pismo namjere mogu dostaviti do 27. travnja do 15 sati.

Zanimljivo je da je na prodaju ponuđeno i 14,14 posto dionica koje država ima u porečkoj Agrolaguni, tvrtki iz sastava Agrokora koja je također obuhvaćena izvanrednom upravom u Agrokoru. Država prodaje 8.270 dionica Agrolagune, čija je nominalna vrijednost 20,7 milijuna kuna.

U oko četvrtini tvrtki obuhvaćenih natječajem država prodaje više od 20 posto dionica.

Tako se na prodaju nudi 10.019 dionica zagrebačkog Gramat-Lorisa, što predstavlja 27,36 posto udjela u temeljnom kapitalu, a nominalna je vrijednost tih dionica 3,9 milijuna kuna.

Prodaje se i 147.862 dionica ili 25,78 posto udjela u Geofizici, a nominalna vrijednost tih dionica je 44,36 milijuna kuna.

U Đuro Đaković Alatnici na prodaju se nudi jedan poslovni udjel, nominalne vrijednosti 1,93 milijuna kuna, što predstavlja udjel u temeljnom kapitalu te tvrtke od 24,59 posto.

Također, na prodaju se nudi i 1.087 dionica ili 24 posto dionica kerestinečkog Metalminerala, a nominalna vrijednost tih dionica je gotovo dva milijuna kuna.

CERP-ov se natječaj odnosi i na prodaju primjerice 8,88 posto dionica karlovačkog Adriadiesela, 8,38 posto dionica Dubrovačkih podruma, 16,63 posto dionica Zadarske tiskare, a prodaju se udjeli i u tri regionalne veletržnice - Osijek (17,62 posto dionica), Rijeka-Matulji (16,29 posto) i Split (17,54 posto), kao i 16,67 posto dionica u Veletržnici ribe Poreč.

Nakon prikupljanja pisama namjere, CERP će donijeti odluke o početnoj cijeni, uvjetima i načinu organizacije postupka javnog nadmetanja, a samo investitori koji dostave pisma namjere bit će pozvani na postupak javnog nadmetanja za kupnju dionica i poslovnih udjela za koje su iskazali interes.

Tagovi: CERP, HTP Orebić, Agrolaguna, Agrokor, Đuro Đaković Alatnica, Gramat-Loris
PROČITAJ I OVO
Sve je spremno za 3. FMCG Marketing Summit
DOGAĐAJI
Sve je spremno za 3. FMCG Marketing Summit
ZAGREB - Vrijeme je da krenemo na putovanje u cipelama potrošača uz naše inspirativne govornike i otkrijemo zašto su danas više nego ikad važnije EMOCIJA. VRIJEME. ODRŽIVOST!
Ryanair zaključio fiskalnu godinu s gubitkom
GUBITAK
Ryanair zaključio fiskalnu godinu s gubitkom
DUBLIN - Najveći europski niskobudžetni zrakoplovni prijevoznik Ryanair izvijestio je u ponedjeljak da je fiskalnu godinu zaključio s gubitkom zbog ograničenja putovanja u vrijeme pandemije koronavirusa.
Fortenova grupa i COTRUGLI Business School razvili program osnaživanja profesionalnih kompetencija zaposlenika Fortenove
ZNANJE
Fortenova grupa i COTRUGLI Business School razvili program osnaživanja profesionalnih kompetencija zaposlenika Fortenove
ZAGREB - U okviru programa unaprjeđenja znanja i vještina svojih zaposlenika pod nazivom DRIVE Beyond Exellence, Fortenova grupa je u partnerstvu sa stručnjacima iz COTRUGLI poslovne škole razvila Navigate program namijenjen jačanju profesionalnih kompetencija zaposlenika Fortenova grupe kako bi oni, ulažući u vlastiti razvoj, ujedno i značajno doprinijeli ostvarenju strateških ciljeva Fortenova grupe te s lakoćom svladavali nove poslovne izazove.
Hrvatske zračne luke od kraja svibnja ponovno povezane s Londonom
LINIJE
Hrvatske zračne luke od kraja svibnja ponovno povezane s Londonom
ZAGREB - Od početka zimskog reda letenja prošle godine, zagrebačka je zračna luka jedina imala direktnu vezu s Londonom.
Plurato Sailfin: Hrvatska električna daska koja lebdi nad morem
INOVACIJE
Plurato Sailfin: Hrvatska električna daska koja lebdi nad morem
ZAGREB - Apsolutni hit ovog ljeta bit će električna daska koju će ovinici o adrenalinu, avanturisti kao i svi zaljubljenici u aktivnosti na vodi zasigurno željeti probati, piše u nedjelju Večernji list.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE