GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Čermak najavljuje mega projekt u Zadru

Čermak najavljuje mega projekt u Zadru
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.07.2019 / 08:06
Autor: SEEbiz / Slobodna Dalmacija
ZADAR - U posljednjih godinu i pol dana, otkako je otkupom bankovnih potraživanja i kupnjom dionica od malih dioničara tvrtka "Crodux derivati dva" ušla u vlasništvo "Tankerkomerca", malo se toga otkrilo o namjerama generala Ivana Čermaka.

Kako sa samim posrnulim poduzećem, tako i sa zemljištem u središtu Zadra na kojemu je "Tankerkomerc" imao svoju upravnu zgradu i gdje je desetljećima koristio dio gradske luke u kojem je bila smještena marina. A onda je "pukla bomba": "Crodux" namjerava do temelja srušiti staklenu zgradu "Tankerkomerca" na Obali kneza Trpimira!

– Ne radi se samo o rušenju stare upravne zgrade, nego o cijelom jednom potpuno novom projektu – izjavio je Slobodnoj Dalmaciji Ivan Čermak, potvrđujući svoju namjeru da na tom izuzetno atraktivnom prostoru realizira prvu veliku investiciju.

– To je jedan veliki i zaokruženi projekt koji bi taj dio grada, ali i cijeli Zadar trebao dignuti na potpuno novu, višu razinu. Na njemu rade vrhunski svjetski arhitekti i stručnjaci iz različitih područja, a kad sve bude spremno, izaći ćemo s tim u javnost – kaže Čermak.

– Najprije ću reći kako sam uvjeren da će to biti vrhunski projekt kojim će na tom prostoru biti uređena šetnica, poslovni i smještajni kapaciteti, wellnessi, ekskluzivne trgovine i brojni drugi sadržaji. Naravno, u obuhvatu našeg projekta je i "Tankerkomercova" marina.

Kada bi izrada projekta trebala biti završena?

– Vrlo brzo nakon završetka turističke sezone, procjenjujem da bi to moglo biti početkom rujna, u Zadru ćemo u sklopu javne rasprave prezentirati cijeli projekt jer želimo da građani i lokalna zajednica kažu što na tom prostoru žele. Uvjereni smo da će im se naš plan dopasti, da će i u Zadru biti shvaćeno da se radi o vrhunskom projektu.

Znači li sve to neku vrstu dodatnog pritiska na "Dogus grupu" i njihov definitivni odlazak iz Zadra?

– Ne, zašto bi to bio pritisak? Prostor o kojemu govorim prirodno se nastavlja na područje gdje je planirana izgradnja hotela "Maraska". Neka turska kompanija radi, mi nemamo ništa protiv toga, dapače – mi bismo pozdravili izgradnju hotela "Maraska" jer je svaka investicija dobrodošla – kaže Ivan Čermak, ne želeći otkrivati dodatne detalje o projektu na Obali kneza Trpimira.

Tagovi: Ivan Čermak, Zadar, Tankerkomerc, Dogus grupa
PROČITAJ I OVO
SDH predlaže veću dividendu Telekoma Slovenije
DIVIDENDA
SDH predlaže veću dividendu Telekoma Slovenije
LJUBLJANA - Slovenski državni holding (SDH) predlaže isplatu nešto veće dividende skupštini Telekoma Slovenije koja će se sastati u petak.
Jadrolinija obogatila flotu još jednim brodom
FLOTA
Jadrolinija obogatila flotu još jednim brodom
RIJEKA - U Jadrolinijinu flotu uključen je trajekt Tkon, koji će tijekom sezone preuzeti održavanje linije Biograd - Tkon, a s tim brodom najveći domaći putnički brodar u floti sada ima 55 brodova, priopćeno je u četvrtak iz Jadrolinije.
Konstantinos Nempis na čelu HT-a još jedan mandat
MANDAT
Konstantinos Nempis na čelu HT-a još jedan mandat
ZAGREB - Nadzorni odbor Hrvatskog Telekoma (HT) u četvrtak je imenovao Konstantinosa Nempisa predsjednikom Uprave i glavnim direktorom HT-a na novo mandatno razdoblje od tri godine, s početkom od 1. travnja 2022., objavio je HT putem Zagrebačke burze.
Atlantic Grupa odobrila jednu od najizdašnijih dividendi u svojoj povijesti
DIVIDENDA
Atlantic Grupa odobrila jednu od najizdašnijih dividendi u svojoj povijesti
ZAGREB - Atlantic je održao glavnu skuipštinu na kojoj su dioničari odobrili isplatu dividende od 40 kuna po dionici.
Planet of plants prva je hrvatska plant based linija proizvoda; rezultat suradnje Zvijezde i PIK Vrbovca
SURADNJA
Planet of plants prva je hrvatska plant based linija proizvoda; rezultat suradnje Zvijezde i PIK Vrbovca
ZAGREB - Planet of plants prva je hrvatska plant based linija proizvoda koja se odsad može pronaći na policama trgovina. Riječ je o inovativnoj liniji proizvoda koji su 100 % biljnog podrijetla, a zajednički su ih razvili i proizveli Zvijezda i PIK Vrbovec.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE